Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai intai, reteta unui sos deosebit. Maine va urma reteta propriu-zisa, in care acest sos, un piculet picant si foarte aromat, joaca un rol important. Sosul merge extrem de bine cu frigaruile de pui si vita si cu carnea preparata pe gratar. Poate insoti cu succes si puiul Tandoori.

De obicei sunt de acord ca, daca nu avem la indemana coriandru, il putem inlocui cu patrunjel, mai ales daca verdeata este folosita in cantitate mica, sau doar ca ornament. Totusi, in cazul acestui sos, diferenta dintre versiunea cu coriandru si cea cu patrunjel este foarte mare: recomand folosirea de coriandru, pentru ca gustul si aroma sunt cu adevarat foarte deosebite.

Bucatarie: indiana
Dificultate: mediu
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute plus racire si odihna

Ingrediente:
1 lingura de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
4-5 linguri de iaurt gros, de oaie si bivolita
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat, dupa gust
2 catei de usturoi, taiati in sferturi
1 ardei iute verde, tocat grosier
8-10 fire proaspete de coriandru, tocate marunt
10-22 frunze proaspete de menta, tocate marunt
1 lingura de alune (sau nuca)

Instructiuni:
Se prajesc cateva minute alunele (sau nuca) pe o tava de copt, in cuptor. Se scot si se lasa sa se raceasca putin.
Se piseaza apoi intr-o piua, sau se proceseaza intr-un blender, ardeiul iute impreuna cu frunze de coriandrul si menta, ulei, usturoi, sare si alune. Se amesteca bine, se acopera si se lasa minim 30 de minute, ca sa se amestece aromele.