Sos Nuoc Cham

Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de la masa. Gustul sau poate varia intre anumite limite, schimband proportiile intre sucul de limeta si sosul de peste, sau variind cantitatile de zahar, usturoi si ardei iute. Uleiul de susan este facultativ. Practic, fiecare familie vietnameza prepara propria sa varianta de nuoc cham.
Se potriveste cel mai bine cu pestele si fructele de mare.
sosNuocCham - Sos Nuoc Cham 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: vietnameza
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
2 limete, coaja rasa si sucul de la
1 lingura de sos de peste
2 catei de usturoi, rasi
2 lingurite de zahar
1 ardei iute rosu, tocat marunt
1 lingurita de ulei de susan  

Instructiuni: 
Se piseaza intr-o piua usturoiul cu ardeiul iute, pana se obtine o pasta cat mai onogena.
Se combina intr-un castronel sucul de limeta, sosul de peste, zaharul, uleiul de susan, mixtura de usturoi si ardei iute. Se amesteca pana bine pana se dizolva zaharul, se presara cu coaja rasa de limeta si apoi se acopera castronelul si se lasa ingredientele 10 minute, la odihna, ca sa se dezvolte aromele.


Citeste si articolul →   Curry de ciuperci

2 comentarii pe “Sos Nuoc Cham

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.