Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau prea picanta la gust. Acest sos, ce poate fi folosit si ca dip si ca marinada, este un exemplu de echilibru de gusturi si arome.


Exista multe variante ale acestui sos, functie de raportul cantitativ dintre componente. Se poate adauga mai mult sos de peste daca se doreste un gust mai sarat, se poate adauga suc de lamaie daca se doreste un gust mai acrisor, zahar pentru unul mai dulce, sau se poate elimina o parte din ardeii iuti daca se doreste mai putina iuteala.
Unul dintre motivele aparitiei acestei retete in blogul meu este reteta de maine, pe care o puteti prepara cu ajutorul sosului tuk trey. Merita incercata caci este absolut delicioasa.

Bucatarie: cambodgiana
Dificultate: usor
Cantitate: 150 ml
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
4 catei de usturoi, tocati
3 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati
1 lingura de alune
1 limeta, sucul de la
4 linguri de sos de peste (sau sos de soia light)
2 lingurite de zahar
4 linguri de apa

Instructiuni:
Se pun intr-o piua usturoiul, ardeii iuti, alunele si zaharul. Se piseaza bine pana se obtine un amestec omogen.

Se incorporeaza sucul de limeta, sosul de peste si apa ca sa se obtina o pasta omogena.