Soufle de ciocolata
Reteta de fata este destul de simpla si rapida. Soufleurile se servesc imediat dupa ce sunt preparate.
Bucatarie: romaneasca
Dificultate: usor
Cantitate: 6 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 25 minute
 
Ingrediente:
4 oua, separate
100 g unt
50 g cacao
2 linguri de faina
200 ml lapte
100 g zahar
100 g ciocolata
3 linguri de pesmet, sau cat este nevoie
un praf de sare
50 g unt topit pentru uns
 
Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 200° C (mediu-mare). Se introduce o tava de copt mare in cuptor, pentru a o incalzi. Se ung 6 forme mici, din ceramica, cu unt topit si se presara pesmetul pe fundul lor.

Se topeste untul intr-o cratita, la foc mic. Se adauga faina si un praf de sare. Se toarna treptat laptele si se amesteca permanent pana cand mixtura incepe sa fiarba. La final, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit mixtura, se adauga galbenusurile si ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma si se adauga o lingura din mixtura. Se incorporeaza treptat si restul, amestecand continuu.

Se toarna compozitia in formele unse cu unt si se pun in tava deja incinsa (caldura tavii va face ca soufle-urile sa creasca de la inceput). Se coc 25 de minute la foc moderat si se servesc imediat. Cea mai simpla modalitate de a verifica daca soufle-urile sunt gata este sa se clatine putin forma. Centrul sufleului trebuie sa fie usor gelatinos.

Deserturile nu se afla, deocamdata, in zona mea de interes. Cum se apropie insa sarbatorile de Pasti, m-am gandit ca n-ar strica sa va ofer, in colaborare cu revista La Cucina, cateva retete mai dulci, care sa incante, deopotriva, si adultii si copiii. Sper sa va placa!