Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, puternic si foarte deosebit. Aromele sunt si ele puternice si proaspete.
spaghete cu ansoa si ardei1 - Spaghete cu ansoa si ardei 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline
1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat marunt
1/2 ardei gras galben, curatat de seminte si tocat marunt
1 ceapa, tocata marunt
200 g rosii tocate, din cutie
2 catei de usturoi, tocati marunt
60 ml vin rosu
60 ml vin alb
1 mana de verdeturi (busuioc, patrunjel, rozmarin)
160 g spaghete
25 g ansoa, scurse si tocate marunt
1/2 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
6 masline negre, curatate de samburi si tocate
1 lingura de capete, bine scurse
sare
piper negru, proaspat macinat
patrunjel proaspat, pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardeii grasi, ardeiul iute, rosiile si usturoiul. Se gatesc la foc mic, amestecand frecvent, timp de 10-12 minute, pana se inmoaie.

Se adauga cele doua vinuri, verdeturile si piperul si se da in clocot. Se fierb incet, fara clocot, amestecand ocazional, alte 10-12 minute.

Intre timp se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Se scurg bine pastele si se impart intre bolurile individuale.

Se adauga in tigaie fileurile de ansoa, caperele si maslinele si se amesteca 1-2 minute. Se toarna sosul peste paste si se servesc imediat, ornate cu frunze de patrunjel.

Citeste si articolul →   Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

12 comentarii pe “Spaghete cu ansoa si ardei

  1. ionel-cj spune:

    Am facut reteta ieri, din nefericire nu am gasit capere, in rest am respectat instructiunile :). Sunt mare fan bucatarie italieneasca, si am vrut sa-i fac logodnicei o surpriza de Dragobete.
    Am doar atat sa spun: Minunat!

    • Radu Popovici spune:

      @ionel: Ma bucur ca v-a placut reteta, inseamna ca a contribuit un pic la atmosfera Dragobetelui. Totusi, cu capere ar fi fost si mai bun. Data viitoare cand nu gasiti capere, incercati macar sa le inlocuiti cu un pic de castravecior murat tocat marunt. 🙂

  2. toni spune:

    Am facut si eu ceva asemanator nu cu mult timp in urma, dar fara capere si ansoa si cred ca varianta ta este mai buna la gust. Nu am folosit niciodata ansoa (decat ca pasta, pe paine cu unt) dar reteta asta este o buna ocazie. 🙂

  3. cristi-j spune:

    am facut reteta asta de citeva ori . imi place tocmai pentru ca e „rustica si satioasa” asa cum spui . dar la mine lipseau citeva ingrediente – fara vreun motiv – si e bine ca aici apar . ma refer la vinuri (pe care nu le puneam , foloseam sos de rosii subtiat cu apa sau fond) ; capere si ansoa (nu prea imi plac) .
    as sugera un alt tip de paste , spaghetele merg de obicei cu sosuri mai subtiri fara bucati mari de ingrediente , ceva de genul fusilli sau penne . si nu as uita niciodata parmezanul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.