Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, puternic si foarte deosebit. Aromele sunt si ele puternice si proaspete.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline
1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat marunt
1/2 ardei gras galben, curatat de seminte si tocat marunt
1 ceapa, tocata marunt
200 g rosii tocate, din cutie
2 catei de usturoi, tocati marunt
60 ml vin rosu
60 ml vin alb
1 mana de verdeturi (busuioc, patrunjel, rozmarin)
160 g spaghete
25 g ansoa, scurse si tocate marunt
1/2 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
6 masline negre, curatate de samburi si tocate
1 lingura de capete, bine scurse
sare
piper negru, proaspat macinat
patrunjel proaspat, pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardeii grasi, ardeiul iute, rosiile si usturoiul. Se gatesc la foc mic, amestecand frecvent, timp de 10-12 minute, pana se inmoaie.

Se adauga cele doua vinuri, verdeturile si piperul si se da in clocot. Se fierb incet, fara clocot, amestecand ocazional, alte 10-12 minute.

Intre timp se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Se scurg bine pastele si se impart intre bolurile individuale.

Se adauga in tigaie fileurile de ansoa, caperele si maslinele si se amesteca 1-2 minute. Se toarna sosul peste paste si se servesc imediat, ornate cu frunze de patrunjel.