Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio.

Contrastul dintre crevetii delicati si baconul robust este deja una clasica. Aici pastele si vinegreta parfumata completeaza reteta, rezultand un preparat delicios, echilibrat si hranitor.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
200 g spaghete de orez de la „Riso Scotti” Pasta Riso
sare
piper negru, proaspat macinat
12 creveti cruzi, decorticati
150 g bacon, tocat
2 catei de usturoi, rasi
1 1/2 lingura de suc de lamaie
4 linguri de ulei de masline extra virgin
patrunjel proaspat, tocat
frunze de patrunjel, pentru servit
Parmesan ras, pentru servit

Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa cu sare (circa 2 lingurite de sare la fiecare litru de apa), la foc iute, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg.

Intre timp se prepara vinegreta amestecand usturoiul cu sare, piper, suc de lamaie si 3 linguri de ulei de masline. Se adauga patrunjel si se amesteca din nou.

Se incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Se prajeste baconul la foc mediu, pana se rumeneste. Se scurge de ulei pe prosoape de hartie.

In aceeasi tigaie se adauga crevetii. Se sareaza, se pipereaza si se prajesc in grasimea ramasa, timp de 3-4 minute, sau pana sunt facuti (isi schimbna culoarea, facandu-se rozalii)

Se amesteca intr-un castron pastele cu 3/4 din vinegreta. Se servesc crevetii pe pat de paste, stropiti cu restul de vinegreta, presarati cu bacon tocat si Parmesan ras si ornati cu cateva frunze de patrunjel.