Aceasta reteta are si varianta video.

In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de pin, care dau o aroma mai puternica. Eu folosesc paste fabricate de Barilla; sunt un pic mai scumpe decat cele romanesti, dar diferenta de pret este justificata de o calitate net superioara. Acel nr.5, determina grosimea lor; 5 este dimensiunea mea preferata, dar puteti folosi, la fel de bine, si 7, sau orice alta dimensiune va convine.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
320 g spaghete nr. 5
500 g rosii coapte
4 catei de usturoi, curatati si tocati grosier
12 frunze mari, de busuioc, rupte bucatele + o cantitate pentru servit
100 g branza Pecorino (sau Parmesan), rasa + o cantitate pentru servit
30 g fulgi de migdale
sare
piper negru, proaspat macinat
ulei de masline
cateva frunze intregi de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se piseaza intr-o piua usturoiul cu migdale, busuioc si putin ulei de masline pana se obtine o pasta. Se poate folosi un blender in loc de piua.

Se transfera pesto-ul intr-un castron, se adauga putin ulei si branza rasa. Se amesteca bine.

Se decojesc rosiile, se indeparteaza semintele si se toaca grosier. Se amesteca cu pesto-ul obtinut mai sus si se lasa sa se odihneasca pana ce se gatesc pastele.

Se fierb spaghetele in multa apa sarata, se scurg cat sunt “al dente” si se rastoarna peste sosul din castron. Se amesteca bine si se servesc ornate cu frunze de busuioc si branza rasa.