Spaghete cu sos proaspat de rosii

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.
Cred ca aceasta reteta ii va bucura pe vegetarieni, pe cei care tin post si chiar pe cei care prefera mancarea cat mai putin tratata termic. Sosul care este alaturat pastelor este unul mai putin conventional. Caldura remanenta din paste ajuta la dezvoltarea gustului si aromei acestui sos simplu.
spaghete cu sos proaspat de rosii1 - Spaghete cu sos proaspat de rosii 1 - Retetele lui Radu

Pastele din orez sunt produse numai din apa si orez. Se pregatesc în numai 6-8 minute si pot fi folosite asemenea pastelor traditionale din grau dur. Nu contin gluten, conservanti sau aditivi, au o valoare energetica mai mica decat a pastelor traditionale, sunt usor digerabile pentru cei ce au alergii alimentare, si absorb mai multa apa decat pastele din grau, deci au mai putine calorii per portie.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute plus marinare
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
2 rosii coapte
3-4 bucati de rosii uscate, taiate cubulete de 5 mm
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 linguri de busuioc (sau oregano, patrunjel, marar) proaspat, tocat
5 linguri de ulei de masline extra virgin
200 g spaghete de orez „Pasta Riso” de la Riso Scotti
12 masline, tocate
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se cresteaza rosiile in cruce, in partea inferioara, si se oparesc 1 minut, intr-o oala cu apa clocotita. Se racoresc apoi imediat, in apa rece, si se decojesc. Se taie in sferturi si se indeparteaza semintele. Se toaca apoi cubulete de 5 mm.
Se combina cubuletele de rosie, intr-un castron, cu usturoi, masline, rosii uscate, sare, piper, busuioc si ulei de masline. Se acopera castronul si se lasa ca aromele sa se “imprieteneasca”, circa 30 de minute.
Intre timp se fierb pastele 6 minute, in apa clocotita, bine sarata (circa 2 lingurite de sare la litru de apa). Se scurg si se amesteca imediat cu sosul din castron. Se acopera iar castronul si se lasa 2-3 minute, apoi se amesteca din nou. Se servesc pastele imediat, ornate cu frunze proaspete de busuioc.

6 comentarii pe “Spaghete cu sos proaspat de rosii

  1. Culinare-Pescaresti spune:

    Intr-adevar, cele mai utile retete de post, dar si putina destindere a organismului. Si ma refer in special la sosul de rosii si felul de preparare vis-a-vis de alte ketchup-uri si sosuri din comert… Mersi mult, am sa o pregatesc si eu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.