Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta este usoara si plina de aroma, iar gustul cel mai bun il are atunci cand este servita imediat dupa ce este gatita.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
160 g spaghete
1 lingura de ulei de masline extra virgin
100 g rosii tocate, din cutie
1 lingurita de zahar tos
25 g fileuri de ansoa, bine scurse si tocate
2 linguri de vin alb
100 g ton in ulei, bine scurs
8 masline negre, fara samburi, taiate rondele
70 g branza mozzarella, scursa si taiata cubulete mici
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare, pana ce sunt al dente. Se scurg apoi bine si se impart intre bolurile individuale, incalzite.

Cat timp fierb pastele, se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga rosiile, zaharul si piperul si se amesteca bine 2 minute. Se adauga vin, ansoa, ton si masline si se amesteca alte 2 minute.

Se adauga mozzarella si se amesteca 1 minut. Se gusta si se potriveste de sare si piper.
Se toarna sosul peste paste, se presara deasupra busuioc proaspat si se serveste salata.