Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta este usoara si plina de aroma, iar gustul cel mai bun il are atunci cand este servita imediat dupa ce este gatita.
Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
160 g spaghete
1 lingura de ulei de masline extra virgin
100 g rosii tocate, din cutie
1 lingurita de zahar tos
25 g fileuri de ansoa, bine scurse si tocate
2 linguri de vin alb
100 g ton in ulei, bine scurs
8 masline negre, fara samburi, taiate rondele
70 g branza mozzarella, scursa si taiata cubulete mici
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
Instructiuni:
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare, pana ce sunt al dente. Se scurg apoi bine si se impart intre bolurile individuale, incalzite.
Cat timp fierb pastele, se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga rosiile, zaharul si piperul si se amesteca bine 2 minute. Se adauga vin, ansoa, ton si masline si se amesteca alte 2 minute.
Se adauga mozzarella si se amesteca 1 minut. Se gusta si se potriveste de sare si piper.
Se toarna sosul peste paste, se presara deasupra busuioc proaspat si se serveste salata.
Scuze de typo dar chiar nu-mi merge tast. asta bine 🙂
Asta stiam de aceea te-am si intrebat. Nu am prea gasit de bivolita pe la noi decat daca am cautat foarte bine prin supermarket sau pe la diverse magazine cu produse facute prin Sibiu. Stiam ca exista o fabrica prin Sibiu sau prin partea aceea care fac mozarella doar din lape de bivolita.
Merci oricum. O sa incerc reteta asta pentru ca nu o stiam. 🙂 O seara buna.
As vrea sa stiu daca mozarella de bivolita sau de vaca. Merci
@Quinzelle: Mozzarella traditionala se prepara din lapte de bivolita.
Multumesc frumos esti amabil ca intotdeauna. Pana atunci insa voi da iama in spaghete. 🙂
Imi place si bucataria asiatica si nu m-as da in laturi de la o calatorie in Tailanda. Poate chiar iarna asta. Daca am nevoie de niste sfaturi pot apela la tine?
@simina: Sigur, cu placere. Scrie-mi pe adresa de e-mail si te ajut cu tot ce pot.
Sunt moarta dupa paste, rosii, peste si busuioc asa ca sunt sigura ca o sa-mi placa reteta ta. Cred ca intra in productie in weekend, asta daca nu vii in zilele urmatoare cu ceva si mai interesant. 🙂
@simina; Daca te omori dupa paste, rosii, peste si busuio, te omori dupa bucataria mediteraneana. Italia, Grecia si Spania sunt destinatiile tale culinare. 🙂
cam neobisnuita asocierea de mozzarella cu ton cel putin pentru mine. pare insa interesanta. cred ca reteta merge si cu altfel de pasta lungi ca tagliatelle sau linguine.
@mircea: Asa este, reteta merge cu orice fel de paste lungi care nu sunt prea groase. Gustul este bun oricum, dar aspectul este mai bun cu paste subtiri sau de grosime medie. Eu am gatit-o chiar si cu spaghete din orez si a mers foarte bine.