Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video.
Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, robusta, satioasa si foarte gustoasa, al carei punct forte este sosul de rosii. Pentru cei care doresc mai multe amanunte despre modul in care a luat nastere acest preparat, accesati acest link.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
320 g spaghete
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 ceapa, tocata
4 catei de usturoi, tocati
1 cutie rosii Cirio Pelati
6 fileuri de ansoa, tocate marunt
12 masline, curatate de samburi si feliate
1 lingura de capere, spalate si scurse, tocate marunt
1 ardei iute uscat mic, pisat
1 lingura de frunze proaspete de oregano
1-2 linguri de pasta de rosii Cirio
6 rosii-uscate-la-soare, tocate mărunt
sare
piper negru, proaspat macinat
patrunjel proaspat, tocat
frunze proaspete de patrunjel, pentru garnisit
cateva masline intregi, pentru garnisit
cateva capere intregi, pentru garnisit
Instructiuni:
Fierbe pastele in multa apa, cu 1 lingura de sare, timp de 8-10 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Scurge-le bine si transfera-le intr-un castron mare.
Intre timp incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Caleste ceapa 2-3 minute, la foc mic-mediu, apoi adauga usturoi si continua 1-2 minute, pana ce ceapa incepe sa se rumeneasca usor.
Adauga rosiile, cu suc cu tot, masline, capere, ansoa, oregano, pasta de rosii si rosii-uscate-la-soare si amesteca bine. Gateste la foc mic-mediu 4-5 minute, amestecand si zdrobint cu o furculita rosiile, ca sosul sa capete o consistenta groasa.
Adauga patrunjel si amesteca 1 minut. Gusta sosul si asezoneaza, daca este nevoie, cu sare si piper. Toarna sos in castronul cu paste si amesteca bine. Sosul nu trebuie sa fie in exces, ci doar atat cat sa imbrace pastele cu un strat subtire gustus si aromat.
Serveste spaghetele ornate cu frunze proaspete de patrunjel, masline si capere intregi.


12 comentarii pe “Spaghetti alla puttanesca

  1. simina spune:

    La multi ani tie Radu si multa sanatate. la multi ani si blogului tau si iti urez sa ai spor la lucru si sa ne delectezi cu multe articole interesante si cu multe retete delicioase! 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @toni: Multumesc pentru urari. le primesc si cu intarziere, nu este nicio problema. Lumea mai are de 1 mai si alte treburi. 😀

    • radupopovici spune:

      @Katze: Multumesc mult pentru urare. 1 mai este ziua celor ce muncesc, deci a a profesionistelor placerii. 🙂 S-a potrivit chiar bine.

  2. cristi-j spune:

    ma gandesc ca de ziua ta nu gatesti dar daca totusi se intampla , ce anume ? hahaha
    nu pot decat sa-ti urez multa sanatate , la restul cred ca te descurci si singur ! hahaha
    la multi ani !

    • radupopovici spune:

      @cristi-j: Asa este, nu am gatit de ziua mea, ci cu o zi inaijte cand am gacut o tocana de Joiana pentru 50 de persoane. 🙂 Multumesc mult pentru urare!

  3. Nelu_A spune:

    Am jumatate de an de cand am descoperit savoarea pastelor… pana atunci nu apreciam decat invechitele macaroane cu branza si zahar 🙂

    Meritul ii apartine sotiei mele, dar in ultima vreme si site-ului in care-ti promovezi retetele si pe care-l urmareste si ea. Deci trebuie sa-ti multumesc si tie, Radu.

    Ahhhh… si sa nu uit… hehehe.

    LA MULTI ANI, sanatate, fericire, iubire… inspiratie si creativitate in retete, multe succese in emisiunile prezentate. Sa ne traiesti si sa ne incanti in continuare !!!!

    • radupopovici spune:

      @Nelu: Multumesc mult, prietene! Ma bucur ca te-ai imprietenit cu pastele. Nici eu nu am fost diferit de tine pana in urma cu vreo 5-6 ani. Le-am descoperit si eu datorita altor site-uri si calatoriilor. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.