Aceasta reteta are si varianta video.

Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, dar extrem de gustoasa. Carnea este gatita intr-un sos pe baza de vin si conserve de rosii, produse de Cirio.



Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 2 ore

Ingrediente:
2 linguri de faina
2 lingurite de cimbru uscat
500 g pulpa de vita, taiata cubulete de 3 cm
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa, tocata grosier
400 g rosii tocate Cirio Polpa
250 ml vin rosu
3 linguri de pasta de rosii
4 cartofi mari, taiati in sferturi
4 catei de usturoi, pisati
100 g mazare congelata
100 g morcovi taiati cubulete
2 lingurite de zahar

Instructiuni:
Incinge cuptorul la 160 °C.
Amesteca faina cu cimbru, sare si piper. Faineaza cubuletele de carne pana se acopera uniform. Scutura excesul.

Incinge uleiul intr-o cratita, adauga carnea si rumeneste cubuletele uniform, la foc mediu-mare. Scoate-le cu o spumiera si scurge-le de ulei pe prosoape de hartie.

Micsoreaza flacara si adauga ceapa in cratita; racaie sedimentele rumenite lasate de carne. Gateste ceapa 3-4 minute, amestecand frecvent, apoi adauga rosiile, vinul, pasta de rosii, morcovii si usturoiul. Da in clocot mixtura, acopera cratita si transfer-o in cuptor timp de 110 minute.

Intre timp fierbe molcom cartofii in apa cu sare, timp de 10-12 minute, sau pana ce sunt fragezi. Scurge-i bine si asezoneaza-i cu sare si piper.

Adauga mazarea si zaharul si continua gatitul in cuptor, timp de 10 minute. Gusta si asezoneaza cu sare, piper si zahar, daca este cazul. Serveste alaturi de cartofi fierti.