Spice Trail (1)

Incepand cu data de 17 februarie BBC a realizat un serial de 6 episoade despre condimente. Sunt exceptional de bine realizate si reprezinta, pentru mine, genul de emisiune perfecta: bine documentata, bine realizata, interesanta, educativa.

Cei pasionati de mirodenii pot viziona aici primul episod. Sper sa va aplca si mi-ar placea sa comentam impreuna acest excelent documentar.
Multumiri lui Cristi Jinga, cel care mi-a semnalat aparitia acestui serial.

Citeste si articolul →   Exista mancare romaneasca?

12 comentarii pe “Spice Trail (1)

  1. Sylvia spune:

    Din pacate pe Amazon nu am gasit decat pe UK un singur dvd dar de 30 minute, banuiesc ca este altceva. O sa il urmaresc la tine :), gata am plecat .

  2. Sylvia spune:

    Radu mi-a placut asa de mult documentarul ca o sa mi-l si caut pe Amazon sa vad daca cu este de cumparat , multumesc mult de sugestie. Revin deseara sa il urmaresc tot, acum trebuie sa fug in oras si nu pot pentru ca am gasit la tine subiecte interesante condimente si alimentatie sanatoasa :)))) clar trebuie sa mai revin sa “comentez” 🙂

  3. cristi-j spune:

    food safari a fost un serial australian de 3 sezoane cu 34 de episoade a cate 25 de minute in care se prezinta pe scurt cateva caracteristici/ingrediente/retete principale ale bucatariilor minoritatilor din australia . e foarte interesant si foarte bine facut chiar daca din pacate episoadele sunt prea scurte , mie mi-a placut foarte mult . serialul are si un site pe care se prezinta toate informatiile si retetele si se pot vedea clipuri din episoade.

  4. balauru spune:

    Ceea ce spun nu are legatura cu condimentele, ci vine ca o completare pentru aceste documentare. Exista (Youtube) o emisiune culinara care se numeste FoodSafari, iar in fiecare episod se prezinta pe scurt ingredientele / condimentele de baza si cateva retete traditionale ale unor popoare: India, Pakistan, Singapore, Thailanda, Indonezia, Franta, Maroc, etc. Asta pentru cine vrea sa-si imbogateasca cultura gastronomica 🙂

  5. Daniela spune:

    sunt o iubitoare a condimentelor. Iubesc sa am condimente proaspete si multe atunci cand fac mancare si aceasta emisiune este perfecta pentru mine.

  6. Jacob spune:

    Egal dacä este bun sau räu fäcut , important este sä ne aminteascä cä Condimentele sint Elementul hotäritor in Mincare.
    Putine Mincäruri se realizeazä färä Condimente , si acolo iti trebuie de regulä ceva care trebuie präjit ca sä producä Arome de Rumenealä. In rest cu cit este Bucätäria mai usoarä , cu atit estze mai dependentä de Condimente..
    Si ästa este si secretul al Mincärii creative…
    Frumos…
    Salutäri

  7. memphis spune:

    Frumos facut. Ca informatie nu prea aduce cine stie ce in plus (poate cu exceptia calcatului piperului in picioare), cred ca la tine pe blog ai spus deja cam tot ce s-a spus in film, dar mi-a placut mult ca realizare. Ai avut o idee buna sa dai acest episod. Pacat ca nu este tradus, l-ar fi putut intelege toata lumea. Sper sa continue la fel de bine cum a inceput.

    • Radu Popovici spune:

      @memphis: Da, ca informatie este facut pentru publicul larg, nu aduce aproape nimic nou nici pentru mine, dar este foarte bine realizat, imaginile sunt foarte frumoase si doar faptul ca vezi piperul la el acasa este deja un lucru deosebit.

Dă-i un răspuns lui Jacob Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.