Sufleuri cu branzeturi si cepsoara

Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de sufleuri, a caror compozitie poate include o sumedenie de ingrediente, care de care mai tentante.
E am ales o varianta simpla, cu branzeturi de buna calitate si cepsoara.
Sufleuri cu branzeturi si cepsoara

Am lucrat cu Grana Padano, cascaval Sofia si crema de branza St. Agur, toate de la Delaco, si cu cepsoara (Allium schoenoprasum), numita popular cepsoara si pe care magazinele noastre continua s-o comercializeze sub denumiri aberante, precum “chivas”, sau, caz un pic mai fericit, cu denumirea din limba engleza, “chives”.
Branzeturi de la Delaco

Bucatarie: franceza
Dificultate: medie
Cantitate: 4-6 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 40 minute

Ingrediente:
2 linguri de branza Grana Padano, rasa foarte fin
1 cana cu lapte 3,5% grasime
3 linguri de unt
3 linguri de faina
1/2 lingurita de paprika
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita de nucsoara
4 galbenusuri de ou
5 albusuri de ou
125 g cascaval Sofia, ras
2 linguri de crema de branza St. Agur
2 linguri de cepsoara proaspata, tocata marunt de tot

Instructiuni:
Se pozitioneaza suportul pentru tava de copt la jumatatea cuptorului. Se incinge cuptorul la 190 °C (un piculet peste gradatia mediu).

Se ung cu unt ramekinele. Se adauga branza Grana Padano si se inclina ramekinele astfel ca razatura de branza sa acopere uniform suprafetele unse cu unt.

Se incinge laptele intr-o craticioara, la foc mic-mediu Se topeste untul intr-o alta craticioara, la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca, folosind un tel, pana ce mixtura incepe sa spumeze, circa 3 minute. Atentie, mixtura nu trebuie sa se rumeneasca.

Citeste si articolul →   Papanasi

Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa stea 1 minut. Se adauga laptele cald si se amesteca frecvent, pana ce amestecul se face omogen.

Se readuce craticioara pe foc si se gateste mixtura amestecand constant pana ce se ingroasa, circa 2-3 minute. Se adauga paprika, sare si nucsoara, apoi cascavalul ras si crema de branza St. Agur si se gatesc cateva minute, pana ce se incorporeaza in compozitie.

Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca 20 de secunde. Se adauga galbenusurile de ou unul cate unul, amestecand bine ca orice galbenus sa se integreze in mixtura inainte de a-l adauga pe urmatorul. Se adauga cepsoara tocata si se amesteca bine.

Se transfera mixtura intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca. Pana la acest stadiu, amestecul se poate prepara in avans cu cateva ore; se pastreaza acoperit, la temperatura camerei.

Se bat albusurile de ou cu un mixer electric pana ce se obtine o spuma tare. Se incorporeaza un sfert din albusuri in mixtura din castron. Se adauga apoi restul de albusuri, in doua transe, si se incorporeaza.

Se toarna compozitia in ramekinele asezate pe tava de cuptor. Se transfera in cuptor tava cu ramekine. Se coc circa 20-25 de minute, pana ce sufleurile se umfla si se rumenesc la suprafata; centrul lor trebuie sa se miste atunci cand tava este scuturata usor.
Sufleurile se servesc imediat, cat timp inca mai stau semete, ridicate si umflate; in cateva minute se vor tufli si isi vor pierde aspectul. Gustul va ramane insa delicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.