Sunday Grilling 10 iunie 2012

Iată că s-a încheiat primul episod al unei serii de evenimente culinare desfăşurate în colaborare cu Antique Bistro & Wines, campinggrill.ro, WineRo şi Heinrig Distribution.
Ne-am dorit să oferim publicului altceva decât obişnuita experianţă pe care o oferă un restaurant şi decât cea a unui grătar „tradiţional”, şi cred că în bună măsură am reuşit să facem acest lucru.
SundayGr01 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 1 - Retetele lui Radu

Am dat ocazia oaspeţilor noştri să iasă din casă şi să se bucure de umbra unei terase pline de verdeaţă, să deguste câteva preparate care se gătesc chiar în faţa lor, însoţite de toate explicaţiile de rigoare, să dea o mână de ajutor la gătit, să asocieze aceste bucate cu excelentele vinuri de la WineRO şi cu un proseco de la Heinrig, să asculte poveştile mele culinare, să pună întrebări, într-un cuvânt, o interacţiune de calitate cu alţi pasionaţi ai artei culinare.
SundayGr02 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 2 - Retetele lui Radu
SundayGr03 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 3 - Retetele lui Radu
Am avut ceva emoţii, căci deşi preconizasem la început doar 25 de meseni, până la urmă s-au strâns 40, o cifră care ne-a bucurat, căci a arătat interesul de care s-a bucurat evenimentul (cu regret a trebuit să mai refuzăm alte circa 20 de persoane care şi-ar fi dorit să fie prezente, dar îi vom lua în calcul negreşit pentru următorul eveniment). Le mulţumesc celor prezenţi pentru interes şi pentru că au avut încredere atât în eveniment, şi în ceea ce vrea el să promoveze, cât şi în mine.
SundayGr04 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 4 - Retetele lui Radu
SundayGr05 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 5 - Retetele lui Radu
Până la urmă nu am gătit chiar singur, căci am avut şansa să mă bucur de ajutorul dat de câţiva dintre oaspeţi. Vreau să mulţumesc încă o dată Cătălinei Zaharescu, posesoarea blogului KissTheCook, a prietenei sale, Ioana, lui Daniel Platon, cunoscut prin blogul său bucatarulvesel.ro, şi, nu în ultimul rând lui Dan Iliescu, o persoană dinamică, foarte pozitivă şi interesată de gătit.
SundayGr06 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 6 - Retetele lui Radu
SundayGr07 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 7 - Retetele lui Radu
Meniul, aşa cum se anunţase iniţial, a constat din rulouri de vinete cu umplutură de ricotta şi coulis de roşii, creveţi cu risotto, muşchiuleţ de porc în bacon, servit cu cartofi cu rozmarin şi salată, piept de raţă cu sos de stafide şi mentă, frigărui de fructe cu susan şi sos de smântână, toate gătite pe grătarele cu gaz Ascona şi Porto de la campinggrill.ro, câteva pahare de vin rose, rosu si de proseco.
SundayGr08 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 8 - Retetele lui Radu
SundayGr10 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 9 - Retetele lui Radu
Cum o imagine valorează, zic unii, fix o mie de cuvinte, mă voi opri ca să vă las să vă bucuraţi de cele câteva fotografii disponibile momentan; numărul lor va fi suplimentat pe măsură ce voi primi şi tranşele următoare.
SundayGr09 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 10 - Retetele lui Radu
SundayGr11 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 11 - Retetele lui Radu
SundayGr12 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 12 - Retetele lui Radu
SundayGr13 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 13 - Retetele lui Radu
Aproape de final, un gând frumos pentru colaboratorii mei la acest eveniment.
SudayGrSponsori - Sunday Grilling 10 iunie 2012 14 - Retetele lui Radu
Mai vreau doar să vă anunţ că următorul eveniment Sunday Grilling se va desfăşura pe data de 8 iulie. Voi reveni cât de curând cu anunţul oficial, noul meniu şi preţul de participare.


 1. Florian spune:

  Eu unul astept cu interes anuntarea urmatoarei editii de la care nu vreau sa lipsesc. Oare ce surprize placute ne mai pregateste Radu? Poate ceva de inspiratie milaneza, avand in vedere recentul periplul nord italian.

  • Radu Popovici spune:

   @Florian. Inca astept sa vad ce vinuri vom avea. In principiu, albe, poate si rose, seci. Abia dupa aceea voi stabili meniul.

 2. Miclescu Mirela spune:

  Minunat mi-ar fi placut enorm sa fiu si eu pe langa gratare .Am inteles eu bine sau a fost o astfel de manifestare si la Ploiesti ???Poate gresesc.

  • Radu Popovici spune:

   @Miclescu Maria: Nu stiu ce a fost la Ploiesti. Cu gratarele de la OutdoorChef nu cred ca a mai fost vreo manifestare pe acest format.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.