Iata ca s-a încheiat primul episod al unei serii de evenimente culinare desfasurate în colaborare cu Antique Bistro & Wines, campinggrill.ro, WineRo si Heinrig Distribution.
Ne-am dorit sa oferim publicului altceva decat obisnuita experianta pe care o ofera un restaurant si decat cea a unui gratar „traditional”, si cred ca în buna masura am reusit sa facem acest lucru.
Am dat ocazia oaspetilor nostri sa iasa din casa si sa se bucure de umbra unei terase pline de verdeata, sa deguste cateva preparate care se gatesc chiar în fata lor, însotite de toate explicatiile de rigoare, sa dea o mana de ajutor la gatit, sa asocieze aceste bucate cu excelentele vinuri de la WineRO si cu un proseco de la Heinrig, sa asculte povestile mele culinare, sa puna întrebari, într-un cuvant, o interactiune de calitate cu alti pasionati ai artei culinare.
Am avut ceva emotii, caci desi preconizasem la început doar 25 de meseni, pana la urma s-au strans 40, o cifra care ne-a bucurat, caci a aratat interesul de care s-a bucurat evenimentul (cu regret a trebuit sa mai refuzam alte circa 20 de persoane care si-ar fi dorit sa fie prezente, dar îi vom lua în calcul negresit pentru urmatorul eveniment). Le multumesc celor prezenti pentru interes si pentru ca au avut încredere atat în eveniment, si în ceea ce vrea el sa promoveze, cat si în mine.
Pana la urma nu am gatit chiar singur, caci am avut sansa sa ma bucur de ajutorul dat de cativa dintre oaspeti. Vreau sa multumesc înca o data Catalinei Zaharescu, posesoarea blogului KissTheCook, a prietenei sale, Ioana, lui Daniel Platon, cunoscut prin blogul sau bucatarulvesel.ro, si, nu în ultimul rand lui Dan Iliescu, o persoana dinamica, foarte pozitiva si interesata de gatit.
Meniul, asa cum se anuntase initial, a constat din rulouri de vinete cu umplutura de ricotta si coulis de rosii, creveti cu risotto, muschiulet de porc în bacon, servit cu cartofi cu rozmarin si salata, piept de rata cu sos de stafide si menta, frigarui de fructe cu susan si sos de smantana, toate gatite pe gratarele cu gaz Ascona si Porto de la campinggrill.ro, cateva pahare de vin rose, rosu si de proseco.
Cum o imagine valoreaza, zic unii, fix o mie de cuvinte, ma voi opri ca sa va las sa va bucurati de cele cateva fotografii disponibile momentan; numarul lor va fi suplimentat pe masura ce voi primi si transele urmatoare.
Aproape de final, un gand frumos pentru colaboratorii mei la acest eveniment.
Mai vreau doar sa va anunt ca urmatorul eveniment Sunday Grilling se va desfasura pe data de 8 iulie. Voi reveni cat de curand cu anuntul oficial, noul meniu si pretul de participare.
Eu unul astept cu interes anuntarea urmatoarei editii de la care nu vreau sa lipsesc. Oare ce surprize placute ne mai pregateste Radu? Poate ceva de inspiratie milaneza, avand in vedere recentul periplul nord italian.
@Florian. Inca astept sa vad ce vinuri vom avea. In principiu, albe, poate si rose, seci. Abia dupa aceea voi stabili meniul.
Minunat mi-ar fi placut enorm sa fiu si eu pe langa gratare .Am inteles eu bine sau a fost o astfel de manifestare si la Ploiesti ???Poate gresesc.
@Miclescu Maria: Nu stiu ce a fost la Ploiesti. Cu gratarele de la OutdoorChef nu cred ca a mai fost vreo manifestare pe acest format.