Sunday Grilling 10 iunie 2012

Iata ca s-a încheiat primul episod al unei serii de evenimente culinare desfasurate în colaborare cu Antique Bistro & Wines, campinggrill.ro, WineRo si Heinrig Distribution.
Ne-am dorit sa oferim publicului altceva decat obisnuita experianta pe care o ofera un restaurant si decat cea a unui gratar „traditional”, si cred ca în buna masura am reusit sa facem acest lucru.
SundayGr01 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 1 - Retetele lui Radu

Am dat ocazia oaspetilor nostri sa iasa din casa si sa se bucure de umbra unei terase pline de verdeata, sa deguste cateva preparate care se gatesc chiar în fata lor, însotite de toate explicatiile de rigoare, sa dea o mana de ajutor la gatit, sa asocieze aceste bucate cu excelentele vinuri de la WineRO si cu un proseco de la Heinrig, sa asculte povestile mele culinare, sa puna întrebari, într-un cuvant, o interactiune de calitate cu alti pasionati ai artei culinare.
SundayGr02 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 2 - Retetele lui Radu
SundayGr03 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 3 - Retetele lui Radu
Am avut ceva emotii, caci desi preconizasem la început doar 25 de meseni, pana la urma s-au strans 40, o cifra care ne-a bucurat, caci a aratat interesul de care s-a bucurat evenimentul (cu regret a trebuit sa mai refuzam alte circa 20 de persoane care si-ar fi dorit sa fie prezente, dar îi vom lua în calcul negresit pentru urmatorul eveniment). Le multumesc celor prezenti pentru interes si pentru ca au avut încredere atat în eveniment, si în ceea ce vrea el sa promoveze, cat si în mine.
SundayGr04 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 4 - Retetele lui Radu
SundayGr05 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 5 - Retetele lui Radu
Pana la urma nu am gatit chiar singur, caci am avut sansa sa ma bucur de ajutorul dat de cativa dintre oaspeti. Vreau sa multumesc înca o data Catalinei Zaharescu, posesoarea blogului KissTheCook, a prietenei sale, Ioana, lui Daniel Platon, cunoscut prin blogul sau bucatarulvesel.ro, si, nu în ultimul rand lui Dan Iliescu, o persoana dinamica, foarte pozitiva si interesata de gatit.
SundayGr06 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 6 - Retetele lui Radu
SundayGr07 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 7 - Retetele lui Radu
Meniul, asa cum se anuntase initial, a constat din rulouri de vinete cu umplutura de ricotta si coulis de rosii, creveti cu risotto, muschiulet de porc în bacon, servit cu cartofi cu rozmarin si salata, piept de rata cu sos de stafide si menta, frigarui de fructe cu susan si sos de smantana, toate gatite pe gratarele cu gaz Ascona si Porto de la campinggrill.ro, cateva pahare de vin rose, rosu si de proseco.
SundayGr08 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 8 - Retetele lui Radu
SundayGr10 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 9 - Retetele lui Radu
Cum o imagine valoreaza, zic unii, fix o mie de cuvinte, ma voi opri ca sa va las sa va bucurati de cele cateva fotografii disponibile momentan; numarul lor va fi suplimentat pe masura ce voi primi si transele urmatoare.
SundayGr09 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 10 - Retetele lui Radu
SundayGr11 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 11 - Retetele lui Radu
SundayGr12 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 12 - Retetele lui Radu
SundayGr13 - Sunday Grilling 10 iunie 2012 13 - Retetele lui Radu
Aproape de final, un gand frumos pentru colaboratorii mei la acest eveniment.
SudayGrSponsori - Sunday Grilling 10 iunie 2012 14 - Retetele lui Radu
Mai vreau doar sa va anunt ca urmatorul eveniment Sunday Grilling se va desfasura pe data de 8 iulie. Voi reveni cat de curand cu anuntul oficial, noul meniu si pretul de participare.

Un comentariu pe “Sunday Grilling 10 iunie 2012

  1. Miclescu Mirela spune:

    Un adevarat dezmat acolo ,nu prea se inghesuie nimeni la implicare sau ajutor sta in natura noastra a romanilor .Mai bine suntem invidiosi decat sa ajutam .Asta am observat-o mai mereu din pacate 🙁

    • Radu Popovici spune:

      @Miclescu Maria: Pai, oamenii platisera, nu erau obligati sa ajute. A ajutat doar cine a fost curios sa vada cum se „misca” gratarele.

  2. cristi-j spune:

    ma bucur ca in sfarsit cineva a reusit sa gaseasca timp, disponibilitate si curaj pentru a scrie o cronica mai detaliata. cred ca nu ma insel, dupa atatea evenimente de diverse feluri stranse de-a lungul timpului, asta e prima oara cand pot sa citesc despre ce s-a intamplat acolo si prin prisma participantilor nu doar a gazdei. multumesc monky. si e bine ca a fost o parere sincera cu bune si cu mai putin reusite.
    cat despre partea de vinuri, eu cred ca interactivitatea dorita se putea manifesta si prin intrebari (in acest caz si in oricare altele) si s-ar fi rezolvat mult mai usor, pe loc, orice neclaritate.

    iar despre plangerile ca astfel de evenimente se organizeaza numai in bucuresti as spune ca eu stiu ca s-au mai intamplat si prin cluj si parca si prin arad.
    acum depinde si de cine le organizeaza, daca trebuie sa vina cineva care apare la tv sau care e foarte cunoscut sau daca e suficient sa le organizeze cineva de-al locului, mai putin cunoscut. eu cred ca trebuie inceput pe plan local si din pacate e clar ca in orasele mici sansele sunt si ele mici. pe de alta parte cred ca nu le poate organiza oricine, daca le-as organiza eu n-ar veni nimeni pentru ca nimeni nu stie nimic despre mine … hahaha … oricata pasiune, preocupare, bunavointa si cunostinte s-ar investi … hahaha

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Monky a fost foarte obiectiv, in afara de 1-2 preferinte personale, unde a fost subiectiv, ceea ce a a spus este total in acord cu ce am simtit si vazut si eu. Sunt de acord ca putea intreba despre vinuri, altminteri am insistat de mai multe ori ca mesenii sa puna intrebari (si cativa au si facut-o). Este practic imposibil sa spui, de la tine, tot ceea ce ar vrea cei prezenti sa afle. Inevitabil iti scapa cateva lucruri, de aceea intrebarile publicului au rostul lor.

      Sa nu crezi ca in Bucuresti evenimentele se organizeaza cat ai bate din palme. Eu am incercat de multe ori. De obicei mi-a iesit, dar am avut si 2-3 esecuri, in sensul in care nu am reusit sa adun lume suficienta. La Sunday Grilling am reusit sa am colaboratori seriosi si implicati, astfel ca localul, vinurile si gratarele, plus personalul localului, nu au contat ca elemente de cost. Practic publicul a platit doar alimentele si prestatia mea. De aceea si pretul a fost nu doar acceptabil, ci chiar tentant.

      Si in orase mai mici se pot organiza astfel de evenimente. Pe langa notorietatea, mai mica sau mai mare a amfitrionului/bucatarului, trebuie sa se implice si cateva firme, altfel nu iesi la capat cu pretul. Mai trebuie si ca formatul evenimentului sa fie unul interesant, mancarea oferita sa fie una mai deosebita, vinurile sa fie de calitate, locul sa fie amplasat avantajos etc. Nu este usor, dar nici imposibil. Acum, dupa cateva zeci de evenimente organizate sau la care am participat, am capatat ceva experienta.

  3. Corina spune:

    Desi se vede ca era cald, totul arata frumos si antrenant. Prima poza e destul de edificatoare, se vede ca e greu sa duci in spate gatitul la gratar pentru atatea persoane pe caldurile astea.
    Ma bucur ca ti-a iesit bine si evenimentul a fost un succes pentru toata lumea. Ceea ce faci umple un gol teribil in domeniul gatitului afara, la” iarba verde”.

    • Radu Popovici spune:

      @Corina: una peste alta a fost ceva mai usor decat imi inchipuisem. Am avut parte, ce-i drept, si de un public perfect, extrem de binevoitor, foarte deschis si hotarat sa se simta bine. Acest lucru a avut o mare importanta, caci nu m-am simtit presat si m-am putut concentra destul de bine la ceea ce aveam de facut.

  4. MonkY spune:

    Mii de scuze pentru doublepost, am uitat sa spun ce mi-a placut cel mai mult: modul in care Radu nu ne-a pregatit o simpla „degustare” si a avut la fiecare dish cate o povestioara, o gluma sau o explicatie. Pentru mine a fost prima oara si nu stiu daca asa este de fiecare data, insa mi s-au parut foarte interesante si „educative” istorisirile lui Radu! Am aflat o groaza de nebunii de care nu aveam habar, lucru pentru care tin sa multumesc!

    P.S. Totodata il apreciez pentru sinceritatea (pe care nu o au multi bucatari) atunci cand vine vorba de nutritie.

  5. MonkY spune:

    @Radu: nu am incercat sa fac o „recenzie” mai detaliata pentru ca am vazut si aici si la intalnire persoane mult mai avizate in a-si expune parerile in ceea ce priveste arta culinara.

    Dar, daca doresti, pot impartasi opinia unui simplu gurmand (care estem). Contrar asteptarilor, pe mine cel mai mult m-a impresionat primul dish, cel cu vinete. Nu ma asteptam sa-mi placa ceva gatit atat de simplu… sa fie atat de fresh. Combinatia de vinete cu ricotta si coulis-ul de rosii mi s-a parut perfecta (pentru gustul meu).

    Desi am mai mancat frigarui de fructe, trebuie sa recunosc ca ai gasit o combinatie excelenta datorita susanului. Impreuna cu smantana a reusit sa dea niste contraste de gust de nota zece.

    Crevetii au fost super ok (desi poate trebuiau serviti un pic mai calzi), insa trebuie sa recunosc ca risotto a fost un picut cam prea al-dente pentru gustul meu. Sau poate grill-ul respectiv nu si-a facut datoria cum trebuie.

    Din nou nota 10 si pentru muschiuletul de porc in bacon. Cartofii mici au avut dezavantajul de a se arde un pic (cei mari au fost ok).

    Mi-a placut rata (in special dupa ce a fost gatita pe lemnul acela in vin – sincer nu am mai vazut asa ceva pana acum), insa trebuie sa recunosc ca nu sunt adeptul combinatiilor de gen „carne plus dulce”.

    La capitolul „ce nu mi-a placut” (trebuie sa fie si asa ceva pentru ochiul critic, nu?), as mentiona modul de lucru al grill-urilor respective. Ma refer in special la faptul ca pe margini temperatura era mult mai mare decat pe centru, ceea pentru mine nu e ok. Bineinteles ca nu mi-a placut caldura excesiva, motiv pentru care mi-am si exprimat speranta ca urmatoarea intalnire sa fie undeva cu aer conditionat.

    La partea de gatit pot doar sa spun ca trebuia sa va decideti de la inceput daca va fi o „demonstratie de profesionalism in bucatarie”, sau ceva gen „gratar intre prieteni”. Spun asta pentru ca a fost un picut bizar ca o parte sa foloseasca manusi, o alta parte nu… Mai venea cineva sa ajute la preparare sau mai aranja cate un produs cu mana, si nu puteai sa nu te intrebi daca totusi s-a spalat inainte sau nu. Intre prieteni la gratar se accepta, dar in alte parti… mai greu.

    Nu mi-a placut faptul ca nu stiam ce vin servesc cu fiecare fel de mancare… Nu sunt un cunoscator atat de inrait, dar pana nu am vazut pe site, habar n-am avut despre ce vorbim (sau bem) 🙂

    Cam atat am avut de spus (am incercat sa fiu mai putin succint de data aceasta). Astept cu interes urmatoarea intalnire!

    • Radu Popovici spune:

      @Monky: Ma bucur ca ai revenit cu o parere foarte sincera. Formatul evenimentului pune baza pe interactivitate, de aceea este o combinatie de demo cu gatit intre prieteni. Sigur ca acest lucru se poate schimba, dar cred ca pentru unii participanti toocmai ideea ca pot gati si ei este un punct de atractie.

      I-am trimis pe toti sa se spele pe maini, am facut-o si eu de cel putin 10 ori, caci purtatul manusilor chirurgicale era un chin pe acea temperatura. Voi incerca data viitoare cu manusi asemanatoare celor care servesc in supermarket la raioanele de carne, peste, mezeluri si branzeturi.

      Am remarcat, deci, si eu aproape tot ceea ce ai scris. Zic aproape, pentru ca nu am observat faptul ca vinurile nu au fost prezentate de chelner. Chiar imi pare rau ca nu am facut-o eu, caci le cunosteam bine. Voi tine cont de asta data viitoare si fie le voi prezenta eu, fie voi invita un somelier sa faca acest lucru.

      Gratarele sunt OK, faptul ca intr-o anumita pozitie a palniei se incinge esteriorul lai mult este foarte bine pentru anumite preparate. Trebuia sa ma folosesc eu altfel de gratare, a fost deci o scapare a mea, nu un defect al gratarelor.

      Singurul lucru care imi scapa de sub control este clima, ideea fiind tocmai de a gati in aer liber, pe gratar; am aranjat insa sa avem inca o umbrela mare si, sa speram, doua ventilatoare cu apa rece, care vor conta destul de mult.

      Ma bucur ca ti-au placut povestile, ele fac parte, dupa mine, din partea aceea de interactivitate pe care mi-o doresc si in care cred mult.

      In opinia mea, pe o scara de la 1-10, evenimentul a fost poate un pic sub nota 9. As zice ca urmatorul va fi mai sus cu cel putin 1 punct, caci fiecare experienta aduce progres, acolo unde exista pasiune, bunavointa si preocupare reala pentru reusita evenimentului. Iar la noi toate astea exista. 🙂

  6. simina spune:

    felicitari Radu! nu am putut fi alaturi de tine dar ti-am tinut pumnii ca evenimentul sa iasa foarte bine si vad ca exact asa a iesit. Ai fixat deja meniul pentru urmatorul eveniment?

    • Radu Popovici spune:

      @simina: Multumesc pentru sustinere. In mare da, insa astept sa vad ce vinuri vor fi disponibile, ca sa bat meniul in cuie.

  7. Laura Laurenriu spune:

    Inca o voce se alatura sonor corului celor se plang ca asa ceva se intampla doar in Bucuresti :)). Bucate alese, bucatar pasionat si inimos, atmosfera agreabila si oameni frumosi, intr-un cuvant, jos palaria :).

    Multumesc pentru ideea de piept de rata afumat pe scandura de cedru, eu pana acuma am pregatit in acest fel somon, cotlet de vitel si, in cateva randuri, un excelent bacon de casa, alternativa care inlocuieste, la mine acasa, cu succes rasunator, mezelul cumparat. Da’ rata se va face, si asta in curand :).

    Felicitari din inima!

    • Radu Popovici spune:

      @Laura: Multumesc, Laura. Pe scanduricile astea poti prepara cam orice fel de carne, basca radacinoase. Incearca si niste cartofi dulci, gatiti la foc mai mic, sunt grozavi. 🙂

  8. mihaelar63 spune:

    Sunt prima pe lista daca vii in Cluj sau in Targu Mures.
    Un mod agreabil si instructiv de a-ti petrece o dupa -masa de duminica !!!

  9. MonkY spune:

    Dacar ar fi sa fac un sumar as spune doar „Lume buna, gazda de nota zece si mancare deosebita”. Felicitari pentru toate cele si astept cu nerabdare urmatoarea runda!

    Sper totusi ca urmatoarea intalnire sa se realizeze intr-o locatie unde sa fie aer conditionat, ca sa nu mai apara „victime” 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Monky: Multumesc pentru scurta si favorabila „recenzie”. 🙂 Urmatoarea runda, tot in acelasi loc, adica in aer liber. Sa vedem ce putem face cu temperatura… poate niste ventilatoare cu apa rece.

  10. rodica paraschiv spune:

    Da si eu zic la fel, ce pacat ca toate activitatile deosebite si chiar spectacole se intampla numai in Bucuresti. Nu cred ca Bucurestiul este mai puternic ci au oamenii noroc ca este capitala. In toate orasele mari se gesesc oameni dornici de astfel de activitati. Felicitari si nu cred ca putea sa fie mai bine de atat, dupa cele povestite de dumneavoastra. Ati incerca sa faceti o astfel de activitate si in alt oras mare?

    • Radu Popovici spune:

      @rodica: M-am gandit, dar nu am gasit o modalitate de a acoperi costurile. Ar trebui sa se implice cateva firme locale, dar nu am contactele necesare acolo.

  11. Angela spune:

    Sunt perfect de acord cu Laura Pricop: ce pacat ca toate evenimentele deosebite se intampla la Bucuresti…
    Felicitari pentru tot ce ati facut, fotografiile spun totul 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Angela: Asa este, Bucurestiul este mai dinamic. Totusi, pana la urma, exista evenimente in destule alte orase. In principiu, orice blogger, sau alt pasionat de arta culinara, poate incerca sa organizeze ceva in orasul sau de bastina. Sau chemati pe cineva din Bucuresti. 🙂

  12. Ioana spune:

    M-am simtit foarte bine, pana m-a palit combinatia de soare si vin rose. 🙂 Dar sincer, a fost o experienta placuta si vreau sa va spun ca azi dimineata am putut manca frigaruile din fructe si au fost delicioase. Imi pare rau ca am avut o iesire „dramatica” dar asta e, uneori organismul iti joaca feste.

  13. Catalina spune:

    Multumim mult pentru o zi frumoasa. Adica mult mult. Si pentru povesti si pentru bucatele alese.

    Speram sa mai existe si alte astfel de ocazii (si sa va mai pot da o mana de ajutor).

    Catalina

    • Radu Popovici spune:

      @catalina: Ocazii vor mai fi, cu alte bucate si alte povesti. Sper sa ne revedem. Inca o data, multumesc pentru mana de ajutor, a contat mult. 🙂

  14. Laura Pricop spune:

    Felicitari, Radu! Totul arata foarte apetisant. Ce pacat ca toate lucrurile bune se intimpla in Bucuresti, as fi venit si eu daca nu as fi atit de departe. Bafta multa si la evenimentul viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.