A venit primavara, si nu singura, caci odata cu îmblanzirea vremii a reînceput si seria evenimentelor de duminica, dedicate gatitului în aer liber, pe gratarele performante fabricate de OutdoorChef si distribuite în Romania de CampingGrill.ro.
Va reamintesc faptul ca aceste evenimente îsi doresc sa promoveze un nou stil de a gati în aer liber, mai divers si mai sanatos decat cel la traditionalele gratare pline de fum si de miros, si sa îmbine gatitul cu asocierea bucatelor cu vinuri de calitate si cu povestiri si informatii legate de ingredientele folosite si de preparate, pentru a oferi publicului o experienta culinar-culturala completa si interesanta.
Aceste evenimente se vor desfasura la sediul CampingGrill.ro din Bucuresti, în str. Maica Alexandra nr. 5, (zona Bd. Ion Mihalache – Piata 1 Mai). Acolo exista si un showroom simpatic si elegant, unde veti putea vedea o gama interesanta de gratare si de accesorii. De fiecare data cand sunt acolo ma simt ca un copil în magazinul cu jucarii: as sta ore în sir si as cotrobai peste tot.
Evenimentul „Sunday Grilling” din 17 martie 2013 se bucura, asa cum ati înteles deja, de colaborarea cu CampingGrill.ro, care va oferi gratarele Ascona 570MX pe care voi lucra, dar si de cea cu Cramele Halewood, care ne vor încanta cu vinuri autohtone si din import, de foarte buna calitate.
Primul eveniment „Sunday grilling” din acest an propune un meniu italian: o gustare, doua feluri principale si un desert, gatite, lucru de la sine înteles, cu ingrediente de buna calitate:
Bruschetta cu pesto, prosciutto si rosii Creveti cu sos picant de usturoi, serviti cu orez si salata racoritoare de castraveti Pollo alla cacciatore (pui în stil vanatoresc) con gnocchi Piersici umplute cu crema de branza, servite cu sos caramel
Vinurile care vor însoti meniul sunt cele din gama Byzantium (Blanc de Transylvanie, Rose Euxine si Rosso di Valachia) produsa de Halewood: vinuri din trei zone viticole diferite, cu trei caractere diferite, potrivindu-se fiecare cu alte preparate din meniu.
Daca unul dintre componentele meniului este un preparat obisnuit al gratarelor, ma refer la bruschetta, celelalte trei sunt oarecum o surpriza, caci nu fac parte din obisnuita „panoplie”, destul de redusa în cazul gratarelor traditionale, a bucatelor „grataruite”. Acest lucru este posibil datorita versatilitatii gratarelor Ascona, care pot functiona eficient nu doar ca un gratar traditional, ci si ca un aragaz, cuptor sau afumatoare.
Va astept, deci, duminica 17 martie 2013, la orele 13:00, în Bucuresti, str. Maica Alexandra nr. 5. Pretul de participare este de 99 lei/persoana. Cum numarul de locuri este limitat, rezervarile se fac achitand acesti bani în avans; detalii despre modalitatea de a efectua plata si despre numarul de locuri disponibile se pot obtine la radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro. Urmaresc continuu aceasta adresa de e-mail si promit sa va raspund prompt.