Aceasta reteta are si varianta video.

Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta supa-crema de radacinoase. Reteta este preparata in doua variante: una simpla, cu crutoane, una mai satioasa, cu adaus de orez fiert.



Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
1 lingura de ulei de orez Riso Scotti
1/2 cana cu orez cu bob rotund Riso Scotti
2 linguri de unt
1 ceapa mare, feliate
400 g cartofi, curatati si feliati
200 g morcovi, curatati si taiati bucati
200 g telina, curatata si feliata
800 ml fond de legume
tarhon proaspat, tocat
nucsoara, proaspat rasa
sare
piper alb, macinat
500 ml smantana
1-2 lingurite de suc de lamaie
crutoane, pentru servit

Instructiuni:
Se incing uleiul si untul intr-o oala mare si se caleste ceapa 4-5 minute, pana se face translucida.

Se adauga cartofii, morcovii si telina si se inabusa, la foc mic, timp de 10 minute, pana ce vegetalele sunt aproape fragede. Se amesteca ocazional.

Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se adauga in oala fond de legume, nucsoara, tarhon, sare si piper. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe molcom 10 minute, pana ce vegetalele sunt foarte fragede.

Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna mixtura intr-un blender Singer si se face piure. Se transfera inapoi in oala si se adauga laptele. Se amesteca si se incinge. Se gusta, se asezoneaza si se adauga suc de lamaie. Se serveste cu crutoane sau amestecata cu orez fiert.