Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea ei, cu vremea racoroasa. Reteta de mai jos va poate salva atunci cand sunteti in criza de timp, dar aveti neaparata nevoie sa puneti rapid pe masa o supa gustoasa si hranitoare.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
150 g tortelloni proaspeti
500 ml fond de vita
sare
1/2 lingurita de fulgi de ardei iute (optional), pentru servit
piper negru, proaspat macinat
60 g Parmesan, proaspat ras
frunze proaspete de busuioc, pentru garnisit

Instructiuni:
Se da in clocot fondul, la foc iute. Se adauga pastele si se fierb in fondul clocotit timp de 4-5 minute. Se gusta si se potriveste supa de sare si piper, daca este nevoie.

Se transfera supa in farfurii individuale si se presara cu putin Parmesan ras. Se serveste fierbinte, presarata cu fulgi de ardei iute (daca folositi), alaturi de o cantitate suplimentara de Parmesan ras.

Sfaturi:
Puteti folosi ravioli, tortellini, tortelloni sau alte paste asemanatoare, cu ofice fel de umplutura: ciuperci, carne, prosciutto, branza, legume etc.

In loc de fond de vita puteti utiliza orice fel de fond; incercati, totusi, sa acordati fondul dvs. cu umplutura pastelor; daca aceasta este carne, folositi un fondde vita sau pui, daca este vorba despre ciuperci sau branzeturi, folositi fond de legume. In cazul amestecurilor de tip ciuperci-prosciutto, ciuperci-carne, mergeri pe propria inspiratie.
Eu am ales fondul de vita fiindca am simtit nevoia unui gust mai pronuntat, care sa echilibreze bine savoarea Parmesanului.

Puteti adauga la fiecare portie de supa si 1-2 linguri de sos pesto; veti obtine o varianta interesanta, foarte aromata.