Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi neobisnuita, este deosebit de gustoasa, destul de rapida, usor de preparat, iar acele ingrediente mai greu de procurat pot fi substituite destul de usor.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
1 ou
2 lingurite de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
500 ml zeama de carne de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
1 morcov mare, taiat cubulete
50 g radacina de telina, taiata cubulete
50 g orez fiert
1 bucata de praz, circa 20 cm lungime, taiata rondele subtiri
o mana de frunze de telina (optional)
2 foi de varza, taiate fideluta (optional)
1-2 linguri de sos de soia
1 lingurita de zahar de palmier (sau zahar brun)
1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat

Instructiuni:
Se bate oul intr-un castronel, cu o furculita.

Se incinge uleiul intr-o tigaita pana ce este foarte fierbinte, dar nu fumega inca. Se toarna oul in tigaie si aceasta se inclina, ca sa acopere uniform fundul. Se gateste la foc mic pana ce omleta s-a inchegat si este rumenita pe partea inferioara.

Se lasa sa alunece pe un fund de tocat. Dupa ce se raceste putin, se ruleaza ca o clatita si se taie, transversal, rondele subtiri. Se pun deoparte, pentru ornarea supei.

Se pune zeama de pui intr-o oala mare si se adauga morcovii, prazul, telina, varza si frunzele de telina. Se da lichidul in clocot si se fierb legumele 5 minute, la foc foarte mic.

Se adauga apoi orez, sos de soia, zahar si piper si se amesteca 1-2 minute, pana ce orezul se incinge. Se imparte supa intre boluri individuale si se orneaza cu rulouri de omleta si frunze de coriandru.

Sfaturi:
Daca nu aveti la indemana nici zahar de palmier si nici zahar brun, folositi pur si simplu zahar alb, tos.

Daca preparati supa din cubulete de concentrat, care sunt deja foarte sarate, folositi doar 1 lingura de sos de soia.

Daca doriti o supa mai satioasa, puteti adauga si 100 g carne de pui fiarta, taiata bucatele sau fasiute.