Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi neobisnuita, este deosebit de gustoasa, destul de rapida, usor de preparat, iar acele ingrediente mai greu de procurat pot fi substituite destul de usor.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
Ingrediente:
1 ou
2 lingurite de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
500 ml zeama de carne de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
1 morcov mare, taiat cubulete
50 g radacina de telina, taiata cubulete
50 g orez fiert
1 bucata de praz, circa 20 cm lungime, taiata rondele subtiri
o mana de frunze de telina (optional)
2 foi de varza, taiate fideluta (optional)
1-2 linguri de sos de soia
1 lingurita de zahar de palmier (sau zahar brun)
1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
Instructiuni:
Se bate oul intr-un castronel, cu o furculita.
Se incinge uleiul intr-o tigaita pana ce este foarte fierbinte, dar nu fumega inca. Se toarna oul in tigaie si aceasta se inclina, ca sa acopere uniform fundul. Se gateste la foc mic pana ce omleta s-a inchegat si este rumenita pe partea inferioara.
Se lasa sa alunece pe un fund de tocat. Dupa ce se raceste putin, se ruleaza ca o clatita si se taie, transversal, rondele subtiri. Se pun deoparte, pentru ornarea supei.
Se pune zeama de pui intr-o oala mare si se adauga morcovii, prazul, telina, varza si frunzele de telina. Se da lichidul in clocot si se fierb legumele 5 minute, la foc foarte mic.
Se adauga apoi orez, sos de soia, zahar si piper si se amesteca 1-2 minute, pana ce orezul se incinge. Se imparte supa intre boluri individuale si se orneaza cu rulouri de omleta si frunze de coriandru.
Sfaturi:
Daca nu aveti la indemana nici zahar de palmier si nici zahar brun, folositi pur si simplu zahar alb, tos.
Daca preparati supa din cubulete de concentrat, care sunt deja foarte sarate, folositi doar 1 lingura de sos de soia.
Daca doriti o supa mai satioasa, puteti adauga si 100 g carne de pui fiarta, taiata bucatele sau fasiute.
eu chiar nu inteleg cum se plang unii ca nu stiu ce sa mai faca de mancare!!!Nu mai suntem ca pe vremea cand eram limitati la cateva feluri de mancare si la cateva ingrediente de la alimentara.
@mitinita: Eu stiu o vorba: numai prostii se plictisesc. Poti s-o aplici si la gatit: doar cei care nu stiu sa gateasca nu mai stiu ce sa faca de mancare. 😀
Am incercat-o si mi-a placut mult. Foarte rapida si cu ingrediente disponibile, un plus ca le-a placut si fetitelor mele! Vreau sa incerc cat mai multe retete, macar una pe saptamana.
@mitinita: Daca le-a placut fetelor, e de bine. In ce priveste incercarile, ai deja material pentru vreo 5 ani. 🙂
trebuie incercata ,musai!eu ador supele,cum vine toamna,incep a le face foarte des.si omleta am folosit numai in salate ,pina acum .
@alison: Chiar te rog s-o incerci. Sunt curios ce impresie iti va lasa.
Suna interesant. Nu ma omor dupa supe si ciorbe, dar nu ma dau in laturi sa incerc ceva mai deosebit. Spre deosebire de Katze, eu ma voi axa doar pe iuteala adusa de piper. Mi se pare mie ca merge mai bine cu supa asta. 🙂
@simina & Katze: Eu am gasit reteta destul de echilibrata. Desi mananc picant si iute, nu am simtit nevoia sa mai adaug ceva. Gusturile insa nu se discuta si, oricum ar fi, ma bucur ca gasiti reteta interesanta.
Hallo,
Ceva asemanator am gatit si eu dar, am mai adaugat cateva rondele de ardei iute( proaspat).
O zi frumoasa
Katze
Foarte faina reteta, satioasa si gustoasa. Imi suna tare bine si promit s-o incerc. 🙂
@memphis: Pai chiar te rog. Sunt curios cum daca iti va placea.
Reteta o retin, mai ramane s-o prepar!
Multumesc!
@incertitudini: Pofta buna! 🙂