Supa de pui (cu lapte de cocos) – o reteta picanta

Aceasta reteta are si varianta video.

  • Gustul acestei supe este complex, onctuos dar si racoritor in acelasi timp, si destul de picant.
  • Daca se doreste un gust mai neutru, reduceti cantitatea de ardei iuti si cea de ghimbir.

  • Bucatarie: Retetele lui Radu
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 4 portii
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:

  • 750 ml supa de pui (preparata din cubulete de concentrat)
  • 3 foi de dafin
  • 1 limeta, coaja rasa fin si sucul de la
  • 1 limeta, coaja taiata fasii late de 1 cm si sucul de la
  • 6 cm bucata radacina de ghimbir, feliata cat mai subtire
  • 350 g carne de pui dezosata, taiata bucatele
  • 200 g ciuperci de paie (sau champignon), din cutie, bine scurse (taiate in jumatate daca sunt mari)
  • sare, dupa gust
  • 3 linguri de sos de peste
  • 1 lingura de zahar
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2-3 ardei iuti rosii, mici, pisati
  • frunze de coriandru (sau de patrunjel), pentru servit
  • 1 ardei iute rosu, feliat, pentru ornat

Instructiuni:

Se pune zeama de pui intr-un wok, sau intr-o oala, si se adauga foile de dafin, ghimbirul si fasiile de coaja de limeta. Se da in clocot, la foc mediu.

Se adauga bucatile de carne, ciupercile, sucul de limeta, sosul de peste si zaharul. Se micsoreaza flacara si se fierbe supa 10-15 minute, sau pana cand carnea este frageda.

Se adauga laptele de cocos si ardeii iuti. Se incinge supa 2-3 minute, fara sa dea in clocot, amestecand continuu. Se scot foile de dafin si fasiile de coaja de limeta.

Se adauga coaja rasa de limeta, se amesteca si se potriveste gustul daca este nevoie, cu suc de limeta si sare; supa trebuie sa fie acrisoara si picanta, cu gust catifelat. Se serveste fierbinte, ornata cu frunze de coriandru si rondele de ardei iute.

Sfaturi:

Ghimbir, limete, ciuperci de paie, sos de peste si lapte de cocos se gasesc in aproape toate supermarketurile.