Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Aceasta reteta foloseste orez Ermes, un amestec de orez integral cu orez negru, aromat, cu boabe subtiri si lungi. Culoarea rosiatica este se datoreaza continutului ridicat de antociani, compusi naturali raspunzatori pentru culorile rosii si albastre ale vegetalelor. Ermes este un orez bogat in vitamine B, antioxidanti, fier, fosfor si fibre.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
1 ceapa, tocata
3 catei de usturoi, tocati
2 cm ghimbir proaspat, tocat
3 linguri de ulei de orez
2 lingurite de seminte de chimen
2 lingurite de boabe de coriandru
2 lingurite de boia dulce
1/2 lingurita de boia iute
200 g piept de pui, taiat cubulete
600 ml fond de pui
50 g orez „Riso Scotti” Ermes
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat
2 linguri de smantana
2 linguri de fulgi de migdale
frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat

Instructiuni:
Se proceseaza intr-un blender ceapa, usturoiul si ghimbirul, impreuna cu 1 lingura de ulei, pana ce se obtine o pasta omogena.

Se incinge o tigaita, la foc mic. Se prajesc uscat, fara ulei, semintele de chimen si boabele de coriandru, pana ce incep sa miroasa. Se lasa sa se raceasca 2-3 minute. Se pun deoparte cam jumatate din semintele de chimen. Se piseaza cat mai fin restul semintelor de chimen si coriandrul. Se adauga la acest amestec boiaua dulce si cea iute.

Se incinge restul de ulei intr-o cratita. Se adauga cubuletele de pui. Se sareaza, se pipereaza si se prajesc 1-2 minute, la foc iute, pana se rumenesc. Se scot pe o farfurie.

Se adauga in tigaie mixtura de ceapa, usturoi si ghimbir. Se gateste la foc mic-mediu 2 minute, amestecand constant. Se adauga amestecul de mirodenii pisate si se gateste 1 minut.

Se adauga orezul si se amesteca bine. Se mareste flacara si se gateste 1-2 minute, amestecand ca fiecare bob sa fie “imbracat” in uleiul aromat. Se adauga carnea, impreuna cu sucurile lasate pe farfurie, si se amesteca. Se adauga fondul, se sareaza si se pipereaza. Se da mixtura in clocot, se micsoreaza flacara la minim, se acopera cratita si se mijoteaza orezul pana ce este facut (circa 15 minute).

Intre timp se prajesc uscat, fara ulei, fulgii de migdale. Se adauga la supa smantana si patrunjelul tocat. Se amesteca. Se serveste presarata cu restul de seminte de chimen si fulgi de migdale prajiti, ornata cu frunze proaspete de patrunjel.