Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie consumata imediat dupa ce a fost preparata, caci mugurii de fasole si ceapa verde se vor inmuia in timp.


Bucatarie: chineza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
1 litru fond de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
4 fire de ceapa verde, taiate bucatele pe diagonala
2 cm bucata de ghimbir, feliata subtire
1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute subtiri, circa 350 g in total
8 ciuperci shiitake uscate, bine spalate
200 g muguri de fasole, din cutie, bine scursi si spalati
1 lingura de zahar brun
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
1 ardei iute rosu, taiat rondele
1 ou batut
piper alb, dupa gust
sare
orez fiert, pentru servit (optional)

Instructiuni:
Se pune fondul intr-un wok, sau oala, pe flacara medie. Se da in clocot, se micsoreaza apoi flacara si se adauga ciupercile shiitake. Se fierb la foc mic timp de 20 de minute. Se scot ciupercile cu o spumiera si se lasa sa se raceasca, pana ce se pot manui.

Se indeparteaza tulpinile tari ale ciupercilor, iar palariile se taie fasiute. Se infig feliile de ghimbir intr-o scobitoare de cocktail.

Se adauga in wok carnea de pui, ghimbirul, ciupercile, piperul, sarea si zaharul si se da in clocot. Se fierbe carnea 4-5 minute, pana ce este facuta. Se scoate din supa scobitoarea cu feliute de ghimbir.

Se varsa in wok oul batut si se amesteca bine cu ajutorul a doua baghete de lemn, pana ce se desface filamente.

Se adauga ceapa verde si mugurii de fasole si se amesteca rapid. Se serveste supa imediat, ornata cu frunze de patrunjel si rondele de ardei iute. Daca se doreste o supa mai consistenta, se serveste cu orez fiert.