Supa de pui cu ou

Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie consumata imediat dupa ce a fost preparata, caci mugurii de fasole si ceapa verde se vor inmuia in timp.


Bucatarie: chineza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
1 litru fond de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
4 fire de ceapa verde, taiate bucatele pe diagonala
2 cm bucata de ghimbir, feliata subtire
1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute subtiri, circa 350 g in total
8 ciuperci shiitake uscate, bine spalate
200 g muguri de fasole, din cutie, bine scursi si spalati
1 lingura de zahar brun
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
1 ardei iute rosu, taiat rondele
1 ou batut
piper alb, dupa gust
sare
orez fiert, pentru servit (optional)
Instructiuni:
Se pune fondul intr-un wok, sau oala, pe flacara medie. Se da in clocot, se micsoreaza apoi flacara si se adauga ciupercile shiitake. Se fierb la foc mic timp de 20 de minute. Se scot ciupercile cu o spumiera si se lasa sa se raceasca, pana ce se pot manui.
Se indeparteaza tulpinile tari ale ciupercilor, iar palariile se taie fasiute. Se infig feliile de ghimbir intr-o scobitoare de cocktail.
Se adauga in wok carnea de pui, ghimbirul, ciupercile, piperul, sarea si zaharul si se da in clocot. Se fierbe carnea 4-5 minute, pana ce este facuta. Se scoate din supa scobitoarea cu feliute de ghimbir.
Se varsa in wok oul batut si se amesteca bine cu ajutorul a doua baghete de lemn, pana ce se desface filamente.
Se adauga ceapa verde si mugurii de fasole si se amesteca rapid. Se serveste supa imediat, ornata cu frunze de patrunjel si rondele de ardei iute. Daca se doreste o supa mai consistenta, se serveste cu orez fiert.


11 comentarii pe “Supa de pui cu ou

  1. cristi-j spune:

    Imi place cum arata fotografia, arata mai bine decat majoritatea supelor chinezesti. Supele chinezesti, dupa cat stiu eu, nu sunt prea grozave.
    Si eu fac ceva asemanator dar cu oarece adaugiri. Cred ca mai obisnuit e adaugarea de taitei pentru o supa mai consistenta, si orez dar parca mai rapid si mai des taitei. Eu mai adaug putin sos de soia, sos de stridii si anason stelat (echivalent pentru sarea si zaharul folosite de tine dar cu un plus de aroma si un gust mai complex). Si nu inlocuiesc coriandrul verde cu patrunjelul, e cu totul altceva.

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Tu ai coriandru la discretie. Eu nu ma intalnesc cu el decat foarte rar.
      Ai dreptate cu supele chinezesti; multe sunt gelatinoase, si nu ma atrag deloc.

  2. Adelina spune:

    Arata bine, sunt pofticioasa, imi place sa incerc tot felul de alimente, ma indoiesc ca voi rezista tentatiei de a incerca aceasta reteta mai ales ca vine iarna si ca voi petrece ceva mai mult timp in casa.

    Problema este ca mi s-a recomandat sa consuma mai putine alimente animalire.
    O reteta care sa combina cat mai eficient, cat mai optim gustul bun al unui aliment animalier cu unul ce nu este , imi poti recomanda te rog?

    • Radu Popovici spune:

      @Adelina: Daca alimentele sunt corect gatite, proteinele de origine animaliera merg bine cu aproape orice vegetale, inclusiv leguminoase si cereale. Incearca sa iei in calcul ca doar un sfert sau maxim o treime din preparat sa fie carne, branza sau oua, iar restul vegetale.

  3. nea'Mielu spune:

    foarte simple supele chinezesti, si mai ales rapide, fac si eu o multime de variante (pe asta nu o stiam, am trecut-o la catastif), cu mentiunea ca oul il pun la final: iau vasul de pe foc, torn rotund oul batut cu putina sare, amestec fix de doua ori cu o pereche de bete, apoi las supa la aburit 5 minute. invatata de la o chinezoiaca, nu e meritul meu.

  4. Corina spune:

    Usoara, frumos colorata si cred foarte aromata. Singura problema e cu frunzele de coriandru, greu de gasit. Dar asteapta la rand putin patrunjel, asa ca, il voi folosi cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.