Acum cateva zile v-am prezentat o varianta de pesto mixt, care folosea mai multe tipuri de verdeturi aromate, in special leurda. Revin astazi cu o reteta foarte simpla, de paste proaspete aromatizate cu acest pesto; leurda se va trece rapid, asa ca profit de faptul ca inca mai este pe piata ca sa va bat la cap cu ea.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
350 g tagliatelle proaspete
sare
3-4 linguri de pesto misto
Instructiuni:
Se fierb tagliatellele in multa apa cu sare, clocotita, la foc mediu-iute, 3-5 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se scurg tagliatellele de apa si se amesteca rapid cu sosul pesto. Se servesc ornate cu frunze proaspete de ierburi aromate. Eu am preferat busuiocul, caci mi s-a parut ca frunzulitele sale arata mai decorativ.
Draga Radu, am ezitat sa postez pe site pana acum deoarece nu stiam ce sa-tzi spun in afara de multumesc. Nici acum nu am prea multe idei dar ma gandesc ca e de datoria mea sa-tzi multumesc deoarece am folosit retetele tale de multe ori. Chiar am cateva pe care le gatesc foarte des. Sunt foarte amator de retete asiatice dar nu numai. Am cautat toate site-urile de specialitate si vreau sa spun ca al tau este de departe cel mai bun, complet si original. De obicei in weekend ma apuc de bucatarie (in rest nu prea am timp), si o mai protejez si pe soata mea. Am ajuns sa gatesc aproape exclusiv dupa retetele tale….(sotia e inebunita dupa puiul dulce-acrisor cu susan). Ce sa mai spun….ahh… felicitari pt. emisiunea tv si sa ai spor la tot ce faci.
P.S. Numele meu este Marius, am 35 ani, Tg.Neamt, profesor de info… incantat
@manciux: Ma bucur ca ai indraznit sa scrii si imi pare bine ca te-ai lasat sedus de bucataria asiatica. Multumesc pentru felicitari si sper sa indraznesti sa comentezi mai des. Imi prinde bine un feed-back de la cei care imi gatesc retetele.
Scuze, Radu. Nam pla, desigur. Am japonit-o.
@Marius: Ma bucur ca ai revenit. Am fost ingrijorati pentru voi, pana ce am vazut ca ai continuat sa postezi pe blog. 🙂
Acum, primavara, prepar paste cu o buruiana crucifera (uit mereu cum se numeste. sper sa o identific) ruda buna cu rapita*) foarte frageda, fara amaraciunea rapitei, cu nervuri rosu-vinete în frunze (nu e loboda. aia e compozita) si cu tulpina colorata la fel.
Am improvizat o reteta simpla: calesc usturoiul în ulei (jumatate de masline, jumatate de floarea soarelui), adaug plantele taiate cam la 1,5cm, mai calesc cîteva secunde, apoi sting cu putin nanpra.
Pastrez florile (galbene ale) plantei, pe care le presar peste pastele amestecate cu compozitia descrisa mai sus.
Planta are consistenta sparanghelului, dar mi se pare mai buna si mai putin fibroasa decît sparanghelul.
––––––
*) si rapita „de conopida” se foloseste în alimentatie. De fapt sunt tulpinite de rapita, groase, purtatoare de boboci batuti.
@marius: Ce este nanpra? Acelasi lucru cu nam pla, adica sos de peste?