Tagliatelle con pesto misto

Acum cateva zile v-am prezentat o varianta de pesto mixt, care folosea mai multe tipuri de verdeturi aromate, in special leurda. Revin astazi cu o reteta foarte simpla, de paste proaspete aromatizate cu acest pesto; leurda se va trece rapid, asa ca profit de faptul ca inca mai este pe piata ca sa va bat la cap cu ea.
tagliatelle con pesto misto1 - Tagliatelle con pesto misto 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
350 g tagliatelle proaspete
sare
3-4 linguri de pesto misto
Instructiuni:
Se fierb tagliatellele in multa apa cu sare, clocotita, la foc mediu-iute, 3-5 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se scurg tagliatellele de apa si se amesteca rapid cu sosul pesto. Se servesc ornate cu frunze proaspete de ierburi aromate. Eu am preferat busuiocul, caci mi s-a parut ca frunzulitele sale arata mai decorativ.


Citeste si articolul →   Sguatsego – Vitel in sos tomat

6 comentarii pe “Tagliatelle con pesto misto

  1. manciux@yahoo.com spune:

    Draga Radu, am ezitat sa postez pe site pana acum deoarece nu stiam ce sa-tzi spun in afara de multumesc. Nici acum nu am prea multe idei dar ma gandesc ca e de datoria mea sa-tzi multumesc deoarece am folosit retetele tale de multe ori. Chiar am cateva pe care le gatesc foarte des. Sunt foarte amator de retete asiatice dar nu numai. Am cautat toate site-urile de specialitate si vreau sa spun ca al tau este de departe cel mai bun, complet si original. De obicei in weekend ma apuc de bucatarie (in rest nu prea am timp), si o mai protejez si pe soata mea. Am ajuns sa gatesc aproape exclusiv dupa retetele tale….(sotia e inebunita dupa puiul dulce-acrisor cu susan). Ce sa mai spun….ahh… felicitari pt. emisiunea tv si sa ai spor la tot ce faci.
    P.S. Numele meu este Marius, am 35 ani, Tg.Neamt, profesor de info… incantat

    • Radu Popovici spune:

      @manciux: Ma bucur ca ai indraznit sa scrii si imi pare bine ca te-ai lasat sedus de bucataria asiatica. Multumesc pentru felicitari si sper sa indraznesti sa comentezi mai des. Imi prinde bine un feed-back de la cei care imi gatesc retetele.

  2. Marius Delaepicentru spune:

    Acum, primăvara, prepar paste cu o buruiană cruciferă (uit mereu cum se numeşte. sper să o identific) rudă bună cu rapiţa*) foarte fragedă, fără amărăciunea rapiţei, cu nervuri roşu-vinete în frunze (nu e lobodă. aia e compozită) şi cu tulpina colorată la fel.
    Am improvizat o reţetă simplă: călesc usturoiul în ulei (jumătate de măsline, jumătate de floarea soarelui), adaug plantele tăiate cam la 1,5cm, mai călesc cîteva secunde, apoi sting cu puţin nanpra.
    Păstrez florile (galbene ale) plantei, pe care le presar peste pastele amestecate cu compoziţia descrisă mai sus.

    Planta are consistenţa sparanghelului, dar mi se pare mai bună şi mai puţin fibroasă decît sparanghelul.

    ——————
    *) şi rapiţa „de conopidă” se foloseşte în alimentaţie. De fapt sunt tulpiniţe de rapiţă, groase, purtătoare de boboci bătuţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.