Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Va propun o reteta mediteraneana, plina de culoare, in care pastele, legumele si crevetii sunt “legati” cu un sos pe baza de smantana, ca sa formeze un preparat delicios si echilibrat nutritional, care merge excelent alaturi de Enira Rose 2011.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
160 g tagliatelle proaspete
2 linguri de ulei de masline extra virgin
12-15 creveti cruzi, decorticati, se lasa doar coditele
100 g mazare proaspata, sau congelata
100 g smantana pentru gatit (32% grasimi)
60 ml vin alb sau rose
1/2 lingurita de firisoare de sofran
1/4 – 1/2 lingurita de ardei iute proaspat, curatat de seminte si tocat marunt (sau dupa gust)
5 rosii cherry, taiate in jumatate
1 lingura de busuioc proaspat, tocat
2 catei de usturoi, feliati foarte subtire
30 g branza Parmesan, proaspat rasa
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se amesteca sofranul cu vin.
Se fierbe mazarea 5-7 minute, sau pana ce este frageda. Se scurge.

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoi si ardei iute si se gatesc la foc mic 1-2 minute. Se adauga crevetii si se continua 1-2 minute, dupa care se adauga rosiile cherry si mixtura de vin si sofran. Se fierbe incet, circa 2-3 minute, ca alcoolul sa se evapore, lasand doar aroma.

Se adauga smantana si se asezoneaza cu sare, piper si busuioc. Se dauga mazarea scursa si se amesteca.

Intre timp se fierb pastele pana ce sunt al dente. Se scurg. Se adauga in tigaie pastele scurse si se amesteca pana ce sunt imbracate in sos. Se servesc pastele presarate cu Parmesan ras si ornate cu frunze proaspete de busuioc.

Vinul potrivit: Enira Rose 2011

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.