Tagliatelle cu legume si omleta

Aceasta reteta are si varianta video.
Preparatul este plin de culoare si bine echilibrat nutritional. Se prepara, de asemenea, foarte rapid si este delicios. Il puteti servi la cina, sau ca pranz usor, mai ales in lunile de vara, cand legumele sunt in plin sezon.


Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 7 minute
Ingrediente:
250 g tagliatelle proaspete
2 oua mari
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1/3 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute
1/3 ardei gras portocaliu, curatat si taiat fasiute
7-8 ciuperci champignon, feliate
2 linguri de ulei de orez
patrunjel proaspat, tocat marunt
Instructiuni:
Se bat ouale, se adauga 1 lingura de apa, sare, piper. Se incinge intr-o tigaie o treime din uleiul de orez. Se gateste omleta, apoi se scoate pe o farfurie mare. Se ruleaza si se taie fasiute.
Se fierb pastele in apa cu multa sare, la foc iute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine, apoi se combina cu vinegreta.
Intre timp se incinge restul de ulei de orez intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, la foc mic. Se adauga usturoiul si se continua 2 minute.
Se adauga ciupercile, se amesteca si se mareste flacara. Se soteaza 3 minute, pana ce incep sa se rumeneasca, apoi se adauga ardeii si se continua 2 minute. Se adauga patrunjel tocat si se amesteca bine.
Se servesc pastele pe farfurii individuale. Se pun peste ele legumele sotate, iar deasupra se presara fasiutele de omleta. Se servesc pastele fierbinti.
Variante:
Puteti incerca in loc de tagliatelle si fettuccine ori linguine, uscate sau proaspete, sau chiar spaghete uscate. Respectati timpii de fierbere indicati pe ambalaj.
Nutritie:
Cei care au intoleranta la gluten, pot folosi paste din orez, de pilda spaghete, care se gasesc usor pe piata noastra.
Ouale contin proteine, calciu, fosfor si fier, vitamina A, acizi grasi omega-6. Contin colesterol, dar acesta nu afecteaza prea mult nivelul de colesterol din sange.
Pastele contin fier, tiamina, magneziu si zinc. Contin multi carbohidrati pentru enegie pe care o elibereaza treptat. Buna pentru atleti inainte de efort.
Ciupercile contin si ele proteine, fibre si vitamine.


15 comentarii pe “Tagliatelle cu legume si omleta

  1. Nelu_A spune:

    Ce-mi faci tu mie, Radule? Chiar ti s-a pus pata si vrei sa-mi inoculezi virusul asta? Vrei sa-si faca nevasta cruce cand o sa trec pragul bucatariei pentru ca am chef sa gatesc ceva?

    Am plecat intr-acolo… imi lasa deja gura apa. Bine ca am toate ingredientele. Multumesc frumos.

  2. cristi-j spune:

    eu stiam varianta omleta cu paste/taietei si legume . cam acelasi lucru dar omleta se face suficient de mare si groasa , nu se ruleaza , taie , presara deasupra in schimb pastele si legumele se pun pe omleta dupa care se impacheteaza / ruleaza . se pot pune pastele italienesti preferate sau taietei chinezesti de grau sau orez . se poate face varianta mediteraneana cu ceva sos proaspat de rosii si niste busuioc sau varianta asiatica cu ceva sos de soia , sos de chili si coriandru verde .

    • Radu Popovici spune:

      cristi-j: Variante si variante. 🙂 Ce povestesti tu este o alta reteta. Asta arata cat de creativa poate fi bucataria. Cu aceleasi ingrediente, poti obtine retete diferite: depinde cum le folosesti.

  3. gratiela spune:

    …….mmmmmmmm…..proaspat, frumos si gustos……. si un pic de busuioc ……. si chiar va fi o zi buna….. si datorita tie….. sa ne fie de bine !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.