Este o reteta usoara si foarte echilibrata ca nutrienti. Se prepara rapid si este foarte aromata si gustoasa. Ardeiul iute este optional, pentru cei carora le place un gust mai picant. mancarea se poate servi alaturi de o salata verde si un pahar de vin alb, rece si sec.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 30 minute
Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 ceapa rosie, taiata feliute
350 g tagliatelle uscate, sau proaspete
4 catei de usturoi, pisati
1 ardei iute uscat, pisat (optional)
1 piept de pui (circa 350 g) dezosat, fara piele, taiat cubulete
300 ml vermut alb (sau vin alb), sec
4 linguri de patrunjel, tocat marunt
200 ml smantana
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de menta (sau busuioc), taiate fideluta
Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste ceapa 6-8 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie, iar straturile de ceapa s-au separat. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca.
Se adauga in tigaie usturoiul si carnea si se prajesc 10 minute, amestecand ocazional, pana ce bucatile de pui sunt facute si rumenite uniform.
Se toarna in tigaie vermutul, se da in clocot si se fierbe la foc iute pana ce se reduce la jumatate.
Intre timp, se fierb pastele in multa apa, sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg pastele cu grija se transfera pe un platou mare.
Se adauga patrunjel tocat, ardei iute, smantana, sare si piper. Se amesteca cu grija si se lasa 2 minute, cat mixtura sa fie fierbinte. Atentie, nu se da in clocot.
Se adauga mixtura din tigaie peste paste si se amesteca cu grija. Se servesc imediat, ornate cu frunze de menta taiate fideluta.