Aceasta reteta are si varianta video.
Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe motive: sunt hranitoare, sanatoase si extrem de versatile. Va propun astazi paste proaspete, preferabil preparate in casa, servite cu un sos somptuos si deosebit, pe baza de nuca si smantana.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatit: 6 minute
Ingrediente:
60 g mieji de nuca + jumatati de miez pentru garnisit
1-2 catei de usturoi, decojit
30-40 g pesmet
120 ml smantana 32% grasime
30 g branza Parmesan, proaspat rasa
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita de nucsoara
sare si piper, proaspat macinat
200 g tagliatelle (sau fettucine) proaspete
marar proaspat, tocat marunt
Instructiuni:
Opariti nucile 30-40 de secunde, in apa clocotita. Racoriti-le apoi in apa cu gheata. Frecati nucile ferm, cu degetele, pentru a indeparta cojile. Uscati-le pe prosoape de hartie.
Puneti nucile curatate de coji, usturoiul si pesmetul intr-un blender, adaugati un sfert din smantana, Parmesan, ulei, sare, piper si nucsoara si procesati pana se omogenizeaza. Adaugati restul de smantana si procesati din nou. Transferati sosul intr-un castron mare.
Gatiti 3-5 minute pastele intr-o oala mare cu apa sarata (cca. 2 lingurite de sare/litru de apa) clocotita, pana sunt al dente. Scurgeti-le si adaugati-le la sosul de nuca, impreuna cu mararul si 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele si amestecati cu grija. Garnisiti cu jumatati de nuca si Parmesan ras. Serviti pastele fierbinti.
Interesanta reteta.
Nu are prea mare legatura, insa imi vine in minte ca bunica facea paste cu nuca, insa varianta dulce. Sarata nu m-as fi gandit, trebuie sa o trec in plan.
@Corina: Cum eu nu ma omor dupa dulciuri, combinatia de nuca si piper, de exemplu, mi se pare mult mai interesanta decat asocierile dulci. Oricum, spor la teste! 🙂
Atractiva reteta, o sa incerc
@Claudia: Sa ai spor! 🙂 Te astept cu impresii.