Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care au fost asezonate si in care sunt, mai apoi, fierte inabusit.


Bucatarie: coreeana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute plus marinare
Timp de gatit: 40 minute

Ingrediente:
6 pulpe superioare de pui, cu os, fara piele, circa 700 g in total
4 cepe verzi, doar partea alba (sau 2 fire de praz, mai subtiri)
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt
2 catei de usturoi, zdrobiti si tocati marunt
6 linguri de sos de soia
1 lingura de ulei de susan
1 1/2 lingura de zahar
ulei, pentru prajit
1 ardei gras rosu, curatat si taiat cubulete
1 ardei gras galben, sau portocaliu, curatat si taiat cubulete
1 ardei gras verde, curatat si taiat cubulete
2 1/2 lingurite de seminte de susan
1 praf de sare
3 fire de ceapa verde, sau praz, taiate bucatele de 2-3 cm, pe diagonala
1 limeta, sucul si coaja rasa de la
3 fire de patrunjel proaspat, frunzele de la, pentru ornat
1 ardei iute rosu, taiat rondele, pentru ornat
orez alb cu bob lung, fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge o tigaita mica, la foc mediu. Se adauga semintele de susan si se prajesc, scuturand tigaita ocazional, pana ce incep sa se rumeneasca si dezvolta o aroma de nuca. Se sfarama apoi intr-o piua, impreuna cu putina sare.

Se spala bine carnea, se scurge si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se practica trei taieturi pe fiecare pulpa de pui, apoi se asaza intr-un platou adanc. Se amesteca ceapa verde tocata cu ghimbir, usturoi, sos de soia, suc de limeta, ulei de susan, seminte de susan macinate si zahar si se toarna aceasta mixtura peste pulpele de pui. Acestea se intorc de cateva ori, ca sa se acopere in mod uniform cu mixtura, dupa care se acopera platoul cu folie de plastic si se lasa la marinat, in frigider, minim 4 ore. In acest timp se intorc pulpele ocazional.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie mare si adanca, cu fundul greu (sau intr-un wok). Se scot pulpele de pui din marinada, se adauga in tigaie si se rumenesc uniform. Se toarna in tigaie marinada, se adauga coaja rasa de limeta si se completeaza cu apa, pana ce lichidul acopera carnea. Se da in clocot, se acopera tigaia si se fierb pulpele 30-35 de minute, la foc mic, intorcandu-le ocazional pana ce se fac foarte fragede.

Se adauga ardeii grasi si ceapa verde cu 5 minute inainte de expirarea timpului de fierbere. Daca este necesar, se inlatura capacul tigaii pentru ca sosul sa se reduca prin evaporare. Se orneaza pulpele cu frunze de patrunjel si rondele de ardei iute si se servesc cu orez fiert.

Sumar reteta
recipe image
Nume Reteta:
Takpokkum - Pulpe de pui brezate
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total preparare:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)