Tartar de ton cu avocado

Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire

Tartarul de ton cu avocado – iata o reteta foarte simpla de tartar de ton, gandita sa pastreze cat mai bine gustul natural al pestelui. Alegeti cu grija tonul, caci trebuie sa fie foarte proaspat.

Bazati-va in special pe mirosul fileului (trebuie sa miroasa mai mult a apa de mare decat a peste) si pe culoarea sa, care trebuie sa fie vibranta si rosie, fara pete, decolorari sau nuante neplacute albiciopase, gri sau verzui.

Tartar de ton cu avocado
Marturisesc ca nu ma omor deloc dupa avocado; imi displace profund textura sa, pe care o gasesc sapunoasa si nici gustul nu mi se pare mai mult decat tolerabil. Cu toate acestea, in reteta de fata joaca un rol secundar, dar important: leaga bine amestecul datorita texturii si preia frumos aromele celorlalte ingrediente.

  • Bucatarie: Retetele lui Radu
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 4 portii
  • Timp de preparare: 15 minute + racire
  • Timp de gatit: 0

Tartat de ton cu avocado – Ingrediente

  • 500 g file de ton rosu foarte proaspat, tocat;
  • 1 avocado mediu, curatat de coaja si sambure si tocat;
  • 4 cepe verzi, tocate;
  • 60 ml suc de lamaie, sau dupa gust;
  • 60 ml ulei de masline extra virgin, sau cat este nevoie;
  • cateva firisoare de marar, tocat marunt (optional);
  • sare;
  • piper negru, proaspat macinat.

Cum se prepara tartarul de ton cu avocado – Instructiuni

  • Se amesteca intr-un bol tonul cu avocado si ceapa verde. Se adauga ulei si suc de lamaie, cat sa se atinga consistenta si gustul dorite.
  • Se asezoneaza mixtura cu sare si piper, dupa gust, dupa care se amesteca din nou.
  • Se acopera castronul si se transfera in frigider timp de 15-20 de minute, ca aromele sa se combine. Se mai amesteca o data, inainte de a se servi, adaugand si putin marar proaspat, tocat marunt.
Citeste si articolul →   Spaghete negre cu pui de sepii

Sfaturi pentru preparare:

Atunci cand tocati fileul de ton, eliminati, daca este nevoie, inserviile de “matase” alba dintre fibrele musculare. Acestea au o textura neplacuta si se mesteca foarte greu atunci cand pestele este crud.

Folositi cel mai bun ulei de masline pe care il aveti la indemana, caci are o influenta mare asupra gustului.

Nu exagerati cu mararul; puneti doar atat cat sa dea impresia ca exista. In cantitati mari aroma sa devine predominanta si acopera ceea ce, de fapt, am urmarit de la bun inceput: pastrarea gustului natural al tonului.

Daca va place mancarea mai picanta (mie asa imi place, de exemplu), adaugati si 1/4 – 1/2 lingurita de fulgi de ardei iute sau cateva picaturi de sos Tabasco de buna calitate.

Nota:

Acest tartar este conceput simplu; daca vreti, il putem eticheta ca fiind in stil mediteranean.

Se pot imagina multe alte combinatii de ingrediente, pornind tot de la file de ton rosu si avocado, unele dintre ele cu tenta asiatica sau caraibiana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.