Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta este foarte simpla si rapida. Pestele este gatit iute, pe gratar, si asezonat cu prudenta, pentru a i se pune in valoare gustul natural.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 6 minute + odihna

Ingrediente:
10 masline negre, taiate petale
10 masline verzi, taiate petale
1 lingura de capere
1 lingura de frunze proaspete de busuioc, taiate fasiute
piper
10 rosii cherry, taiate in jumatate
1/2 lingura de suc de lamaie
3 linguri de ulei de masline
2 fileuri de ton, circa 350 g in total
sare
piper
1/2 lingurita de boia iute
1/4 lingurita de usturoi uscat
1/2 lingurita de ceapa uscata
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se combina intr-un castron maslinele negre si verzi cu rosii, capere, piper, suc de lamaie, busuioc tocat si 2 linguri de ulei de masline. Se pune salata deoparte si se lasa sa stea 30 de minute, ca aromele sa se amestece.

Intre timp se amesteca intr-un castronel restul de ulei de masline cu sare, piper, boia, usturoi si ceapa. Se ung fileurile cu aceasta mixtura. Se lasa la marinat 30 de minute. Intre timp se incinge bine un gratar de fonta.

Se frig apoi fileurile pe gratar, 2-4 minute pe fiecare parte, functie de grosimea lor. Se lasa sa stea 5 minute, pe un grilaj metalic, inainte de a fi servite. Se servesc fripturile pe salata mediteraneana. Se presara cu busuioc proaspat, se sareaza cu sare cristale si se stropesc cu putin ulei de masline.

Vinul potrivit: ALIRA Merlot 2009

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.