Aceasta reteta are si varianta video.

Iata o reteta simpla, de inspiratie mediteraneana, in care pastele umplute sunt servite impreuna cu un sos de rosii, picant si aromat. Reteta este robusta si satioasa, plina de gust si aroma, putand fi servita ca pranz usor, sau la cina.



Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
200 g tortelloni umpluti cu branza ricotta si spanac
sare
2 linguri de ulei de masline
60 g branza Parmesan, rasa
1/2 ceapa, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
200 g rosii tocate, din cutie
8-10 masline negre
6 rosii-uscate-la-soare, tocate marunt
2 foi de dafin
60 ml vin rosu
1/2 ardei iute rosu, tocat marunt
1 lingura de pasta de rosii
1 lingurita de oregano proaspat
piper negru, proaspat macinat
patrunjel proaspat, tocat

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie medie. Se adauga ceapa si se caleste 4 minute la foc mic, amestecand ocazional. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se continua 1 minut. Se adauga pasta de rosii si se amesteca circa 1 minut.

Se adauga vinul si se reduce 1 minut, apoi se adauga rosiile, maslinele, foile de dafin si rosiile-uscate-la-soare. Se sareaza, se pipereaza si se adauga oregano. Se amesteca si se mijoteaza mixtura 5-6 minute, amestecand frecvent. Se adauga putina apa daca sosul devine prea uscat.

Intre timp se fierb pastele in multa apa sarata, clocotita. Se adauga pastele scurse in tigaie si se amesteca usor. Se adauga o parte din Parmesan si se amesteca din nou, pana ce mixtura se uniformizeaza. Se transfera pastele in farfurii individuale, se presara cu restul de Parmesan si cu frunze proaspete de patrunjel, eventual cu cateva rondele de ardei iute, ca un plus de culoare.