Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Sosurile de rosii, in multe variante, sunt atotprezente in bucataria italiana. Iata un exemplu de paste umplute, servite intr-un sos pe baza de vin si rosii, plin de gust si aroma, servite alaturi de un vin rosu, tanar. Este un preparat clasic, robust si delicios.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
250 g tortelloni umpluti cu branza si spanac
150 g bacon, feliat subtire
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa, tocata marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
1-2 linguri de pasta de rosii
60 ml vin rosu
200 g rosii tocate, din cutie
2 foi de dafin
1 lingurita de frunze proaspete de cimbru
30 g Parmesan, proaspat ras
frunze proaspete de cimbru, pentru servit

Instructiuni:
Se prajeste baconul intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste. Se scurge de ulei pe prosoape de hartie, apoi se sfarama bucatele mici.

In aceeasi tigaie se adauga ceapa, se sareaza si se gateste 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1 minut, amestecand frecvent.

Se adauga in tigaia cu ceapa pasta de rosii si se continua 1 minut. Se adauga vinul si se da in clocot; se fierbe molcom 1-2 minute, pana se reduce la jumatate. Se adauga cimbrul, foile de dafin si rosiile si se gatesc 4-5 minute, amestecand ocazional, pana ce sosul se ingroasa.

Intre timp se fierb pastele in multa apa, cu sare (2 lingurite/litru de apa), la foc mediu-iute, mai putin cu 1-2 minute decat indica instructiunile de pe ambalaj. Se scurg.

Se adauga pastele in tigaie, impreuna cu trei sferturi din bacon. Se amesteca cu grija, ca sa se imbrace bine in sosul aromat. Se servesc pastele presarate cu restul de bacon crocant si parmesan ras, ornate cu frunze proaspete de cimbru.

Vinul potrivit: ALIRA Merlot 2009

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.