Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Sosurile de rosii, in multe variante, sunt atotprezente in bucataria italiana. Iata un exemplu de paste umplute, servite intr-un sos pe baza de vin si rosii, plin de gust si aroma, servite alaturi de un vin rosu, tanar. Este un preparat clasic, robust si delicios.
Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
Ingrediente:
250 g tortelloni umpluti cu branza si spanac
150 g bacon, feliat subtire
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa, tocata marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
1-2 linguri de pasta de rosii
60 ml vin rosu
200 g rosii tocate, din cutie
2 foi de dafin
1 lingurita de frunze proaspete de cimbru
30 g Parmesan, proaspat ras
frunze proaspete de cimbru, pentru servit
Instructiuni:
Se prajeste baconul intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste. Se scurge de ulei pe prosoape de hartie, apoi se sfarama bucatele mici.
In aceeasi tigaie se adauga ceapa, se sareaza si se gateste 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1 minut, amestecand frecvent.
Se adauga in tigaia cu ceapa pasta de rosii si se continua 1 minut. Se adauga vinul si se da in clocot; se fierbe molcom 1-2 minute, pana se reduce la jumatate. Se adauga cimbrul, foile de dafin si rosiile si se gatesc 4-5 minute, amestecand ocazional, pana ce sosul se ingroasa.
Intre timp se fierb pastele in multa apa, cu sare (2 lingurite/litru de apa), la foc mediu-iute, mai putin cu 1-2 minute decat indica instructiunile de pe ambalaj. Se scurg.
Se adauga pastele in tigaie, impreuna cu trei sferturi din bacon. Se amesteca cu grija, ca sa se imbrace bine in sosul aromat. Se servesc pastele presarate cu restul de bacon crocant si parmesan ras, ornate cu frunze proaspete de cimbru.
Vinul potrivit: ALIRA Merlot 2009
WineRo pe FaceBook.
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.
De mult timp cautam o retata mai aparte pentru tortelloni, multumesc 🙂
@Adina: Cu placere. Sper sa va placa.
Si fara tortelloni, ca sunt cu branza!
Am facut reteta ta azi, si s-a mancat imediat. Ultimii ajunsi acasa au lins farfuria, si nu au criticat absolut nimic, deci m-am descurcat!
@bubulina; Sau erau prea flamanzi. 🙂 Oricum, exista si tortelloni doar cu spanac.
Eu as incerca doar varianta fara bacon. 🙂 Asa pentru vegetarieni… Cred ca e delcios!
@Roxana: Fara bacon si fara branza.
Cum sa regret? Varianta din film este grozava si poti sa fii sigur ca va fi testata imediat dupa Pasti. Cit mai am vin in camara. 🙂
@laura: That’s the spirit! 😀
Sunt de acord cu Miroslav; reteta este grozav de buna. Deocamdata o sa o gatesc in varianta de post, adica fara bacon si brinza. mare noroc ca vinul este o “leguma”. 🙂 De el nu m-as fi putut lipsi.
@laura: Iar eu sunt de acord cu tine: poti incerca varianta de post, dar nu renunta la vin. Oricum, dupa post incearca si varianta din film. Nu vei regreta.
Asta chiar este o reteta pe gustul meu. Imi place mancarea mediteraneana “taraneasca”, aia fara fite, satioasa si gustoasa. Sosul asta de rosii este exact ce trebuie. Ai o mare nota de 10 de la mine!
@Miroslav: Sa fie primita! 🙂