Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata si numele lor (italienii adauga sufixul “ini” pentru pastele de dimensiuni mici si “oni” pentru cele de dimensiuni mari), triangoloni sunt triunghiuri mari, cam de doua imbucaturi normale.
Triunghiurile mele au fost umplute cu hribi si trufe, si de aceea am ales sa folosesc asezonatori care sa nu acopere aroma trufelor, ci sa o completeze.
O mentiune speciala, din partea mea, piperului roz (contrar unor pareri, piperul roz nu provine de la aceeasi planta cu piperul negru / verde / alb si nu este deloc acelasi lucru cu piperul rosu), care, cu aroma sa placuta si gustul usor piperat, a dat un plus semnificativ retetei.
Am o slabiciune pentru salvia prajita, iar in cazul in care nu ati gustat-o pana acum, reteta aceasta va da ocazia sa faceti cunostinta cu ea.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 2 minute
Timp de gatit: 7 minute
Ingrediente:
250 g triangoloni con porcini e tartufo (cu hribi si trufe)
sare
1 1/2 lingurita de piper roz
cateva frunze proaspete de salvie
50 g unt
1 lingura de brandy
50 g branza Grana Padano, de la Delaco, rasa
Instructiuni:
Se fierb pastele la foc mediu, in multa apa cu sare (circa 1 lingurita de sare/1 litru de apa) timp de 4-5 minute, sau cat este indicat pe ambalajul lor.
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Se adauga salvie, brandy si piper roz, apoi se sareaza. Se gatesc ingredientele lent, pana ce frunzele de salvie se rumenesc, iar piperul isi lasa aroma. In acest stadiu se pot scoate frunzele de salvie pe prosoape de hartie, ca sa nu se arda. Daca aveti incredere ca le puteti supraveghea perfect, lasati-le in tigaie.
Se adauga in tigaie pastele scurse de apa (scurgerea nu trebuie neaparat sa fie perfecta; apa in care au fiert pastele contine amidon, asa ca o cantitate mica din ea poate regla bine consistenta sosului) si trei sferturi din branza Grana Padano. Se gateste mixtura 1 minut, amestecand cu grija, pana ce branza se topeste.
Se servesc pastele stropite bine cu sos, presarate cu frunze prajite de salvie si cu restul de Grana Padano.