Truccioli cu trufe si Parmesan

Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat, puteti apela cu incredere la acest preparat. Foarte potrivite pentru o cina lejera, sau ca parte a mesei de pranz, pastele proaspete cu sos de smantana, trufe si Parmesan sunt la indemana dumneavoastra.
Truccioli cu trufe si Parmesan

Truccioli inseamna in italiana “span” sau “rumegus”; denumirea aceasta face referire la forma pastelor, lunguiete si rasucite, foarte potrivite pentru a ingloba in contorsionarile sale o cantitate insemnata de sos.

Acest preparat poate fi degustat si in meniul de la Bistro GUXT.

Bucatarie: GUXT
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 6 minute

Ingrediente:
250 g truccioli proaspete
sare
piper negru, proaspat macinat
10 g tocatura de trufe
120 g smantana 32%
20 g Parmesan ras fin

Instructiuni:
Se fierb pastele in apa clocotita, bine sarata (proportia recomandata intre sare si apa de fierbere este de1 lingutrita de sare la 1 litru de apa), timp de cateva minute (verificati timpul de fierbere trecut pe ambalaj si gatiti pastele cu 1-1 1/2 minute mai putin. Se scurg pastele.

Intre timp se incinge o tigaie la foc mediu. Se adauga ulei de masline si tocatura de trufe si se amesteca bine, timp de 1 minut. Se adauga smantana, se da intr-un clocot usor si se gateste la foc molcom 2-3 minute, pana ce sosul se ingroasa. Se gusta si se asezoneaza.

Se transfera pastele in tigaie si se amesteca bine cu sosul, timp de 1 minut.
Nu va impacientati daca in tigaie ajunge, odata cu pastele, si putin din apa in care au fiert. Aceasta contine amidon si va da consistenta sosului.

Citeste si articolul →   Salata de fructe cu ghimbir

Se servesc pastele presarate din belsug cu Parmesan ras fin si cu piper negru, proaspat macinat. Se stropesc, daca doriti, cu putin ulei de masline extra virgin.
Se servesc alaturi de bautura potrivita: un prosecco sau o bere Weihenstephaner Kristall, ambele prezente in meniul de bauturi de la Bistro GUXT.

4 comentarii pe “Truccioli cu trufe si Parmesan

    • Radu Popovici spune:

      @Nicole: Eu am un furnizor pentru Horeca (hoteluri, restaurante, catering). Se gasesc, in general, la magazinele de delicatese; puteti cauta si pe internet, sunt site-uri care vand trufe online.

Dă-i un răspuns lui Cardinal Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.