Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul meu una, mai ales ca iaurtul este unul dintre alimentele mele preferate.

Reteta de fata figureaza in meniul restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, conceput de Costel Clipescu si de mine lunile trecute.

Bucatarie: greceasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
600 g iaurt grecesc
sare
piper alb, macinat
1-2 catei de usturoi, pisati
1 legatura de marar proaspat, tocat
10 cm bucata de castravete
masline, pentru ornat
ulei de masline extra virgin, pentru servit
frunze de marar, pentru ornat
paine, pentru servit

Instructiuni:
Se taie in jumatate, pe lungime, bucata de castravete. Se scobesc cu o lingurita semintele si se atunca. Se toaca foarte marunt castravetele.

Se amesteca intr-un castron mare iaustul cu castravete, usturoi si marar. Se gusta si se asezoneaza cu sare si piper.
Se serveste tzatziki stropit cu ulei de masline extra virgin de cea mai buna calitate, ornat cu masline si frunze de marar, alaturi de paine, gyros sau alta gustare usor picanta.