Am urmat şi am absolvit (examenul final a fost ieri) un curs de formatori. Am primit o diplomă, recunoscută nu doar de Ministerul Educaţiei şi de cel al Muncii, ci şi de întreaga comunitate europeană. Această diplomă îmi dă dreptul de a preda cursuri adulţilor cu orice fel de studii (medii şi superioare) în domeniile în care am diplomă. Acestea ar fi chimie, management şi bucătărie. Bineînţeles, vă daţi seama că acest din urmă domeniu este cel care mă interesează de fapt şi către el îmi voi îndrepta pasiunea şi eforturile.

Această diplomă este primul pas pe care îl fac pentru a căpăta acreditarea necesară de a instrui bucătari şi de a le oferi diplome oficiale, recunoscute de cele două ministere citate mai sus şi de CNFPA (Consiliul Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor).
Procesul nu este deloc simplu şi necesită mari eforturi şi cheltuieli, dar sunt convins că voi reuşi. Am parcurs, de fapt, şi cel de-al doilea pas, adică găsirea unor sedii adecvate (sală de curs cu dotarea obligatorie) şi o bucătărie-şcoală avizată HACCP. Ultimii doi paşi sunt elaborarea cursului conform programei impuse de CNFPA şi obţinerea acreditării.

De ce m-am apucat de toate astea? Pentru că sunt convins că România merită bucătari mai buni, mai pasionaţi, mai competenţi şi mai bine educaţi, iar eu ştiu că pot oferi cursanţilor o pregătire superioară celei care se capătă în majoritatea şcolilor deja existente. Mai am eu multe de spus despre acest lucru, dar le păstrez pentru momentul în care voi parcurge şi paşii finali.

Până atunci, ţineţi-mi pumnii!