Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 2

KUMAR’S AGRA PALACE
Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47

Vă povesteam deja că primesc pe e-mail, de la mai multe restaurante, oferte de revelion. Iată o nouă venită, cea a restaurantului Agra Palace. Mărturisesc că acest restaurant cu specific (preponderent) indian este de ceva timp pe lista locuri ce trebuie călcate, dar este al naibii de departe de zona mea de acţiune. Oricum, bucătăria indiană este una dintre preferatele mele aşa că, până la urmă, voi ajunge şi la Agra Palace, unde sper ca bucătarul să fie meseriaş.

Până atunci, iată oferta lor:

BAR INCLUS
Welcome Punch/ Sampanie/ Whisky/ Vodca/ Gin/ Vin Rosu si Alb /Campari / Sucuri/ Racoritoare/Vin fiert cu Scortisoara/ Coniac/ Apa/ Ceai/ Cafea

MENIU
Bufet cu specialitati indiene, bucate internationale si traditionale romanesti!

APERITIVE
Supa de curcan cu fasole rosie
Ciuperci umplute cu branza gorgonzola
Sortimente de branzeturi cu fructe exotice
Canapele cu somon si icre negre
Hommous cu rosii uscate
Sortimente de aspicuri
Anchovy swiss toast

FEL PRINCIPAL
Friptura de miel cu condimente si aroma de rozmarin
Costite de porc asezonate cu condimente
Friptura de porc la cuptor
Curcan la cuptor cu prosciutto
Creveti mari la alegerea dvs. (prajiti sau fierti) cu diferite sosuri
Tac-tac -specialitate indiana preparata cu ficat, rinichi, inima si condimente
Jambon afumat
Sufleu de conopida cu spanac

GARNITURI
French toast cu usturoi si busuoic
Cartofi natur caramelizati
Salata cezar cu dressing
Tabule (salata arabeasca)
Platou muraturi
Sparanghel
Sortimente de paine

DESERT
Fantana de ciocolata cu fructe exotice
Tort de ciocolata
Varietate de prajituri
Fructe

PROGRAM ARTISTIC
Formatie muzicala liveDJ (toate genurile de muzica)
Jocuri de Artificii
Tombola cu Premii

Citeste si articolul →   Diete şi condimente la ProTV

Pret persoana: 100 euro
Grabiti-va! Locurile sunt limitate!
15% reducere pana pe 15 noiembrie
10% reducere pana pe 15 decembrie
Si 10% reducere pentru grupuri de peste 10 persoane

Gratis! Copiii sub 5 ani si 50% reducere copii peste 5 ani!
Reducerile de la persoane individuale se cumuleaza cu cele de la grupuri in perioadele mentionate. Pentru informatii sau intrebari va rugam sa ne contactati la:
0788.066.928 – 0788.301.177 sau arunkumar@agrapalace.ro

După cum se vede, avem de-a face şi aici cu un meniu extrem de stufos. Mâncare multă şi cam amestecată, în opinia mea. Este adevărat că nu ştiu cât de dornic este românul să mănânce de Revelion un curry, un biryiani, un pulao, o korma sau alt fel tipic indian (mie mi-ar plăcea, de exemplu, dar eu sunt mai ciudat), iar organizatorii au vrut, pesemne, să se asigure că acoperă absolut toate gusturile. Aşa se face că meniul pare să conţină preparate italieneşti, libaneze, indiene, franţuzeşti, americane, chinezeşti etc. Senzaţia mea este că organizatorii s-au străduit cam prea mult să pună câte un pic din toate şi riscă să nu satisfacă pe deplin pe nimeni. Remarc şi folosirea greşită a termenului „aperitive” (care înseamnă băuturi destinate a deschide apetitul) în loc de „gustări”. De obicei este o greşeală pe care nu o fac profesioniştii, mai ales în scris, în special într-o ofertă destinată clienţilor. Am aruncat o privire şi pe site-ul restaurantului şi, din păcate, tot aşa scrie şi acolo.

În ce priveşte băuturile, bufetul este liber, adică se poate bea cu „burta”, iar sortimentul este foarte variat. Există riscul ca unii invitaţi să exagereze şi să dea gata câte o sticlă de whisky, dar organizatorii se pare că se aşteaptă (sau îşi doresc) să fie vizitaţi de familii (spun asta văzând gratuităţile pentru copiii mici şi reducerile importante pentru cei mai mărişori), iar consumul mediu de alcool să fie în limite rezonabile.
Oferta de la Agra Palace menţionează mai multe facilităţi care nu sunt de lepădat (diverse gratuităţi şi reduceri) şi, de asemenea, acordă destulă importanţă şi părţii de divertisment. Şi-au dat osteneala să aducă o formaţie muzicală, au organizat jocuri de artificii şi chiar o tombolă cu premii, aşa că, dacă mergeţi acolo cu copiii, aceştia vor avea un prilej de emoţii şi distracţie.

Citeste si articolul →   După 120 de ani...

Ajungem acum şi la preţ, care nu pare mic: 100 Euro, adică vreu 440 lei pentru 26 de preparate. La o împărţeală rapidă, ajungem la 17 lei/preparat, incluzând băutură, divertisment şi ceva reduceri şi gratuităţi. Poate nu este mult ca preţ per bucată, dar cred că sunt cam multe bucăţi. Întrebarea este: câtă importanţă eşti dispus să dai acestui Revelion? Dacă ai de gând să investeşti 100 de euro, sunt convins că la Agra Palace sunt mari şanse să te simţi bine.
Deci, cine se înscrie la Agra Palace?

În aceeaşi serie de articole:
Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 1: Ginger
Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 3: Peperoni


6 comentarii pe “Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 2

  1. dn spune:

    am fost eu la kumar, inainte de craciun. mancare acceptabila, probabil ca o sa mai merg fiindca trec des pe acolo. foarte deranjant era faptul ca peste tot ardeau betisoare parfumate si te tampea de cap mirosul de santal. sper sa le spuna cit mai multa lume cit e de nepotrivit ca pentru mine a fost unul din motivele principale de a nu ma gandi prea degraba sa mai dau pe acolo. ce mi-a placut a fost ca sint child-friendly; ne-au dat un scaunel special pentru copil si au o supa de pui cu ghimbir minunata pentru copii; puiul tikka a fost si el excelent, ala mic a ras tot din farfurie. am mai luat urmatoarele:
    – dal tarka – foarte slab, o culoare ciudata si un gust prafos… il fac mai bun acasa si nu-s indian, is din cluj 😉
    – saag paneer (branza cu spanac) nu e rau insa era altfel decit imi place mie, parca se simtea cam tare gustul de ceapa prajita si am impresia ca pusesera faina, avea o consistenta cam ciudata, de rintash
    – am mai luat niste chiftele de miel cu sos, destul de bune, poate un pic cam ne-facute (parca erau un pic crude)
    – cartofi cu conopida, ok
    – onion bhaji, ok
    – orez cu cumin, normal. chelnerul habar n-avea de diferenta intre cumin si chimion, insista ca orezul e cu chimion. semn prost, dupa mine.

    Merge, daca esti prin zona. Altfel, daca e sa bati o gramada de drum pentru o mancare indiana, Kharisma „is da place”. Incepand de la chelnerii indieni care stiu tot ce vrei despre mancare si terminand cu mancarea fantastica, gatita de 2 bucatari indieni… numai cind ma gandesc la dhal tarka de acolo parca imi vine sa ma urc in masina sa merg din nou…

    • Radu Popovici spune:

      @dn: Ma tem ca chelnerul avea dreptate. Cumin (cuminum cyminum) este cuvant englezesc, iar traducerea sa este chimion, iar ce punem noi in mancare, in Europa, este chimen, in engleza caraway (carum carvi). Este una dintre confuziile care se fac extrem de des in Romania. Pentru detalii vezi chimen si chimion.

  2. bobo spune:

    daca cititi cu atentie meniul masa este tip bufet iar la un bufet suedez o portie revine la cel putin patru persoane si daca facem o socoteala mai atenta o portie este de fapt de vreo 4 ori mai mult. dar hai sa nu le facem noi socoteala ca totusi d-aia se numeste afacere, ca sa castigi.

    • Radu Popovici spune:

      @bobo: Nu stiu daca fac mare economie, poate doar la grupurile mari, unde, intr-adevar, nu mananca toata lumea din toate preparatele. De obicei, portiile se scocotesc cam la jumatate fata de numarul invitatilor…
      Marturisesc ca meniurile scrise astfel, fara gramaje, ma cam induc in eroare. Nu reusesti sa-ti dai seama exact de cat de mare este portia, decat daca ai experienta ca bucatar de restaurant. Probabil ceea ce numesc ei aperitive au sub 70g, felurile principale ar trebui sa ajunga la 250g, garniturile pe la 200g. Dar oare asa o fi?

  3. Ada spune:

    17 lei/preparat nu e mult dar nu stiu cine poate sa manance atat de mult, cat priveste consumul mare de alcool, sunt acoperiti in pretul de 100 euro/persoana pt ca nu sunt multi cei care sa dea gata sticla de whisky cu una cu doua si nu cred ca vor fi sortimente de multe milioane sticla sau cognac-uri XO. Avand in vedere ca restaurantul e amenajat cu mult bun gust si mancarea e gustoasa (din auzite scriu aceste lucruri) cred ca se vor gasi musterii pt care suta de euro sa nu insemne mare lucru. Eu le urez succes celor de la Agra Palace.

    • Radu Popovici spune:

      @Ada: Eu le tin pumnii tuturor celor din restauratie, mai ales daca ofera calitate. Pe criza asta s-au inchis o gramada de restaurante in toata tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.