KUMAR’S AGRA PALACE
Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47
Va povesteam deja ca primesc pe e-mail, de la mai multe restaurante, oferte de revelion. Iata o noua venita, cea a restaurantului Agra Palace. Marturisesc ca acest restaurant cu specific (preponderent) indian este de ceva timp pe lista locuri ce trebuie calcate, dar este al naibii de departe de zona mea de actiune. Oricum, bucataria indiana este una dintre preferatele mele asa ca, pana la urma, voi ajunge si la Agra Palace, unde sper ca bucatarul sa fie meserias.
Pana atunci, iata oferta lor:
BAR INCLUS
Welcome Punch/ Sampanie/ Whisky/ Vodca/ Gin/ Vin Rosu si Alb /Campari / Sucuri/ Racoritoare/Vin fiert cu Scortisoara/ Coniac/ Apa/ Ceai/ Cafea
MENIU
Bufet cu specialitati indiene, bucate internationale si traditionale romanesti!
APERITIVE
Supa de curcan cu fasole rosie
Ciuperci umplute cu branza gorgonzola
Sortimente de branzeturi cu fructe exotice
Canapele cu somon si icre negre
Hommous cu rosii uscate
Sortimente de aspicuri
Anchovy swiss toast
FEL PRINCIPAL
Friptura de miel cu condimente si aroma de rozmarin
Costite de porc asezonate cu condimente
Friptura de porc la cuptor
Curcan la cuptor cu prosciutto
Creveti mari la alegerea dvs. (prajiti sau fierti) cu diferite sosuri
Tac-tac -specialitate indiana preparata cu ficat, rinichi, inima si condimente
Jambon afumat
Sufleu de conopida cu spanac
GARNITURI
French toast cu usturoi si busuoic
Cartofi natur caramelizati
Salata cezar cu dressing
Tabule (salata arabeasca)
Platou muraturi
Sparanghel
Sortimente de paine
DESERT
Fantana de ciocolata cu fructe exotice
Tort de ciocolata
Varietate de prajituri
Fructe
PROGRAM ARTISTIC
Formatie muzicala liveDJ (toate genurile de muzica)
Jocuri de Artificii
Tombola cu Premii
Pret persoana: 100 euro
Grabiti-va! Locurile sunt limitate!
15% reducere pana pe 15 noiembrie
10% reducere pana pe 15 decembrie
Si 10% reducere pentru grupuri de peste 10 persoane
Gratis! Copiii sub 5 ani si 50% reducere copii peste 5 ani!
Reducerile de la persoane individuale se cumuleaza cu cele de la grupuri in perioadele mentionate. Pentru informatii sau intrebari va rugam sa ne contactati la:
0788.066.928 – 0788.301.177 sau arunkumar@agrapalace.ro
Dupa cum se vede, avem de-a face si aici cu un meniu extrem de stufos. Mancare multa si cam amestecata, în opinia mea. Este adevarat ca nu stiu cat de dornic este romanul sa manance de Revelion un curry, un biryiani, un pulao, o korma sau alt fel tipic indian (mie mi-ar placea, de exemplu, dar eu sunt mai ciudat), iar organizatorii au vrut, pesemne, sa se asigure ca acopera absolut toate gusturile. Asa se face ca meniul pare sa contina preparate italienesti, libaneze, indiene, frantuzesti, americane, chinezesti etc. Senzatia mea este ca organizatorii s-au straduit cam prea mult sa puna cate un pic din toate si risca sa nu satisfaca pe deplin pe nimeni. Remarc si folosirea gresita a termenului „aperitive” (care înseamna bauturi destinate a deschide apetitul) în loc de „gustari”. De obicei este o greseala pe care nu o fac profesionistii, mai ales în scris, în special într-o oferta destinata clientilor. Am aruncat o privire si pe site-ul restaurantului si, din pacate, tot asa scrie si acolo.
În ce priveste bauturile, bufetul este liber, adica se poate bea cu „burta”, iar sortimentul este foarte variat. Exista riscul ca unii invitati sa exagereze si sa dea gata cate o sticla de whisky, dar organizatorii se pare ca se asteapta (sau îsi doresc) sa fie vizitati de familii (spun asta vazand gratuitatile pentru copiii mici si reducerile importante pentru cei mai marisori), iar consumul mediu de alcool sa fie în limite rezonabile.
Oferta de la Agra Palace mentioneaza mai multe facilitati care nu sunt de lepadat (diverse gratuitati si reduceri) si, de asemenea, acorda destula importanta si partii de divertisment. Şi-au dat osteneala sa aduca o formatie muzicala, au organizat jocuri de artificii si chiar o tombola cu premii, asa ca, daca mergeti acolo cu copiii, acestia vor avea un prilej de emotii si distractie.
Ajungem acum si la pret, care nu pare mic: 100 Euro, adica vreu 440 lei pentru 26 de preparate. La o împarteala rapida, ajungem la 17 lei/preparat, incluzand bautura, divertisment si ceva reduceri si gratuitati. Poate nu este mult ca pret per bucata, dar cred ca sunt cam multe bucati. Întrebarea este: cata importanta esti dispus sa dai acestui Revelion? Daca ai de gand sa investesti 100 de euro, sunt convins ca la Agra Palace sunt mari sanse sa te simti bine.
Deci, cine se înscrie la Agra Palace?
În aceeasi serie de articole:
Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 1: Ginger
Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 3: Peperoni
am fost eu la kumar, inainte de craciun. mancare acceptabila, probabil ca o sa mai merg fiindca trec des pe acolo. foarte deranjant era faptul ca peste tot ardeau betisoare parfumate si te tampea de cap mirosul de santal. sper sa le spuna cit mai multa lume cit e de nepotrivit ca pentru mine a fost unul din motivele principale de a nu ma gandi prea degraba sa mai dau pe acolo. ce mi-a placut a fost ca sint child-friendly; ne-au dat un scaunel special pentru copil si au o supa de pui cu ghimbir minunata pentru copii; puiul tikka a fost si el excelent, ala mic a ras tot din farfurie. am mai luat urmatoarele:
– dal tarka – foarte slab, o culoare ciudata si un gust prafos… il fac mai bun acasa si nu-s indian, is din cluj 😉
– saag paneer (branza cu spanac) nu e rau insa era altfel decit imi place mie, parca se simtea cam tare gustul de ceapa prajita si am impresia ca pusesera faina, avea o consistenta cam ciudata, de rintash
– am mai luat niste chiftele de miel cu sos, destul de bune, poate un pic cam ne-facute (parca erau un pic crude)
– cartofi cu conopida, ok
– onion bhaji, ok
– orez cu cumin, normal. chelnerul habar n-avea de diferenta intre cumin si chimion, insista ca orezul e cu chimion. semn prost, dupa mine.
Merge, daca esti prin zona. Altfel, daca e sa bati o gramada de drum pentru o mancare indiana, Kharisma “is da place”. Incepand de la chelnerii indieni care stiu tot ce vrei despre mancare si terminand cu mancarea fantastica, gatita de 2 bucatari indieni… numai cind ma gandesc la dhal tarka de acolo parca imi vine sa ma urc in masina sa merg din nou…
@dn: Ma tem ca chelnerul avea dreptate. Cumin (cuminum cyminum) este cuvant englezesc, iar traducerea sa este chimion, iar ce punem noi in mancare, in Europa, este chimen, in engleza caraway (carum carvi). Este una dintre confuziile care se fac extrem de des in Romania. Pentru detalii vezi chimen si chimion.
daca cititi cu atentie meniul masa este tip bufet iar la un bufet suedez o portie revine la cel putin patru persoane si daca facem o socoteala mai atenta o portie este de fapt de vreo 4 ori mai mult. dar hai sa nu le facem noi socoteala ca totusi d-aia se numeste afacere, ca sa castigi.
@bobo: Nu stiu daca fac mare economie, poate doar la grupurile mari, unde, intr-adevar, nu mananca toata lumea din toate preparatele. De obicei, portiile se scocotesc cam la jumatate fata de numarul invitatilor…
Marturisesc ca meniurile scrise astfel, fara gramaje, ma cam induc in eroare. Nu reusesti sa-ti dai seama exact de cat de mare este portia, decat daca ai experienta ca bucatar de restaurant. Probabil ceea ce numesc ei aperitive au sub 70g, felurile principale ar trebui sa ajunga la 250g, garniturile pe la 200g. Dar oare asa o fi?
17 lei/preparat nu e mult dar nu stiu cine poate sa manance atat de mult, cat priveste consumul mare de alcool, sunt acoperiti in pretul de 100 euro/persoana pt ca nu sunt multi cei care sa dea gata sticla de whisky cu una cu doua si nu cred ca vor fi sortimente de multe milioane sticla sau cognac-uri XO. Avand in vedere ca restaurantul e amenajat cu mult bun gust si mancarea e gustoasa (din auzite scriu aceste lucruri) cred ca se vor gasi musterii pt care suta de euro sa nu insemne mare lucru. Eu le urez succes celor de la Agra Palace.
@Ada: Eu le tin pumnii tuturor celor din restauratie, mai ales daca ofera calitate. Pe criza asta s-au inchis o gramada de restaurante in toata tara…