Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 3

Peperoni – restaurant-pizzerie
Str. Gh. Petrascu nr. 9, Telefon: 0723.654443, 0723.646120, 021.3179499

Va voi prezenta acum oferta unui restaurant mai mic (are doar 64 de locuri), dar foarte placut, curat si destul de cochet, pe care îl cunosc de cativa ani. Întamplarea face ca „Peperoni” sa functioneze pe aceeasi strada pe care am copilarit si unde înca mai locuieste mama mea. Am fost acolo de multe ori si chiar mi-am organizat, în urma cu ceva ani, cateva zile de nastere.

Între timp, restaurantul a suferit mai multe transformari: o renovare recenta, o schimbare de nume (înainte se numea „La piciorul porcului”, trimitere la celebrul restaurant parizian „Au pied du cochon”, dar mie numele îmi displacea profund, asa ca schimbarea m-a bucurat) si o largire a ofertei prin construirea unui cuptor cu lemne pentru pizza, foccacia si diferite alte tipuri de paine. Daca pe mine pizza ma lasa rece, painea proaspata si calda, aburinda, este unul dintre lucrurile în fata caruia nu pot rezista.

Ce îmi amintesc despre „Peperoni”? Atmosfera este placuta si thnita, îndemnandu-te la taifas si relaxare. Nu ai parte de meseni „bronzati”, mitocani si galagiosi, daca întelegeti ce veau sa spun; nu te îneci cu fum de tigara si nu pleci mirosind a mancare. Serviciul este rapid, iar preturile mai mult decat decente.
„Peperoni” beneficiaza de un bucatar foarte bun, cu multa experienta si, nu în ultimul rand, cu idei, asa ca meniul este foarte interesant si mult peste ceea ce te-ai putea astepta sa gasesti într-un restaurant de cartier.

OFERTA REVELION 2010 – Peperoni restaurant-pizzerie
Gustari:
Cocktail din fructe de mare cu andive si grapefruit
Galantina de pui
Rulada de spanac cu branza si verdeturi
Pate de rata
Somon fume
Aspic de curcan cu legume si crema de hrean
Tartine de castravete cu pasta de peste
Oua umplute cu crema de avocado si cozi de creveti
Rosii cherry si masline de toate neamurile

Citeste si articolul →   Halal sa ne fie!

Feluri principale:
Somon in stil asiatic cu orez
Muschiulet de porc cu ciuperci si sos calvados
Parfe cu fructe confiate si sos de fructe
Alune, fructe, covrigei, saratele

Barul este open si va oferim: whiski, martini, campari, vin alb / rosu, sucuri, apa minerala, cafea, bere si cupa de sampanie de la miezul noptii. Atmosfera este intretinuta de dj. profesionist.
Pret de persoana 260 lei

Meniul este bine echilibrat, oferind 13 preparate ce contin fructe de mare, pui, rata, curcan, somon, porc, fructe, legume. Gustarile sunt reci, asa ca pot fi preparate cu o zi înainte, pe îndelete si cu grija, iar felurile principale nu ar trebui sa puna nici un fel de probleme. Şanse nule sa existe surprize neplacute. De remarcat ca meniul nu este în regim de bufet, este un meniu fix, adica meseanul capata toate aceste feluri. De remarcat, din nou, barul liber (adica fiecare bea ce vrea si cat poate duce), parand si el destul de bogat, caci are cam tot ce ne-am putea dori, de la aperitive la digestive.

Bucatarul ofera „extrase” din bucataria europeana, unele batand bine spre „haute cuisine”, cu o singura mica exceptie, un somon cu nuanta asiatica. Meniul este conceput ca sa ofere lucruri fine, dar nu foarte straine de obisnuintele culinare ale romanului. Nici eu nu cred în extravagante culinare tocmai de Revelion, desi în restul timpului le încurajez cat pot. Experimentam noi cat experimentam, dar în fibra noastra intima tot romani ramanem, mai ales la marile sarbatori. N-o fi Revelilnul cea mai mare, dar totusi… Cred, asadar, ca bucatarul a gandit corect meniul si, indiferent de gusturi, clientii vor pleca satisfacuti. Mancarea pare interesanta, usoara, diversa, îndeajuns de spectaculoasa si de festiva.

Pretul este cel mai mic dintre ofertele prezentate pana acum, adica 260 lei. Este drept ca si numarul de preparate este cel mai restrans numeric, dar, cum am mai subliniat, nu este oferit în regim de bufet suedez. Nu stiu cate parale face dj-ul profesionist si nici macar ce se presupune ca ar face el (oare sorteaza diverse melodi de pe vreun laptop conectat la boxe?), dar va garantez ca mancarea va fi foarte buna.
Deci, cine se înscrie la „Peperoni”?

Citeste si articolul →   Craciun în noiembrie

În aceeasi serie de articole:
Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 1: Ginger
Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 2: Kumar’s Agra Palace


2 comentarii pe “Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 3

  1. andra spune:

    Pare interesant, mai ales ca locuiesc in apropiere si pot veni si pleca pe jos. Este groaznic sa vii cu masina si sa nu poti bea mai nimic, sau sa cauti un taxi pe 1 ianuarie dimineata.

    • Radu Popovici spune:

      @andra: De mancat se va manca bine, sau chiar foarte bine… spun asta fiindca stiu bucatarul. Daca pretul ti se pare OK, da-le un telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.