Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 3

Peperoni – restaurant-pizzerie
Str. Gh. Petraşcu nr. 9, Telefon: 0723.654443, 0723.646120, 021.3179499

Vă voi prezenta acum oferta unui restaurant mai mic (are doar 64 de locuri), dar foarte plăcut, curat şi destul de cochet, pe care îl cunosc de câţiva ani. Întâmplarea face ca „Peperoni” să funcţioneze pe aceeaşi stradă pe care am copilărit şi unde încă mai locuieşte mama mea. Am fost acolo de multe ori şi chiar mi-am organizat, în urmă cu ceva ani, câteva zile de naştere.

Între timp, restaurantul a suferit mai multe transformări: o renovare recentă, o schimbare de nume (înainte se numea „La piciorul porcului”, trimitere la celebrul restaurant parizian „Au pied du cochon”, dar mie numele îmi displăcea profund, aşa că schimbarea m-a bucurat) şi o lărgire a ofertei prin construirea unui cuptor cu lemne pentru pizza, foccacia şi diferite alte tipuri de pâine. Dacă pe mine pizza mă lasă rece, pâinea proaspătă şi caldă, aburindă, este unul dintre lucrurile în faţa căruia nu pot rezista.

Ce îmi amintesc despre „Peperoni”? Atmosfera este plăcută şi thnită, îndemnându-te la taifas şi relaxare. Nu ai parte de meseni „bronzaţi”, mitocani şi gălăgioşi, dacă înţelegeţi ce veau să spun; nu te îneci cu fum de ţigară şi nu pleci mirosind a mâncare. Serviciul este rapid, iar preţurile mai mult decât decente.
„Peperoni” beneficiază de un bucătar foarte bun, cu multă experienţă şi, nu în ultimul rând, cu idei, aşa că meniul este foarte interesant şi mult peste ceea ce te-ai putea aştepta să găseşti într-un restaurant de cartier.

OFERTA REVELION 2010 – Peperoni restaurant-pizzerie
Gustări:
Cocktail din fructe de mare cu andive si grapefruit
Galantina de pui
Rulada de spanac cu branza si verdeturi
Pate de rata
Somon fume
Aspic de curcan cu legume si crema de hrean
Tartine de castravete cu pasta de peste
Oua umplute cu crema de avocado si cozi de creveti
Rosii cherry si masline de toate neamurile

Citeste si articolul →   Condimentele - un subiect la moda?

Feluri principale:
Somon in stil asiatic cu orez
Muschiulet de porc cu ciuperci si sos calvados
Parfe cu fructe confiate si sos de fructe
Alune, fructe, covrigei, saratele

Barul este open si va oferim: whiski, martini, campari, vin alb / rosu, sucuri, apa minerala, cafea, bere si cupa de sampanie de la miezul noptii. Atmosfera este intretinuta de dj. profesionist.
Pret de persoana 260 lei

Meniul este bine echilibrat, oferind 13 preparate ce conţin fructe de mare, pui, raţă, curcan, somon, porc, fructe, legume. Gustările sunt reci, aşa că pot fi preparate cu o zi înainte, pe îndelete şi cu grijă, iar felurile principale nu ar trebui să pună nici un fel de probleme. Şanse nule să existe surprize neplăcute. De remarcat că meniul nu este în regim de bufet, este un meniu fix, adică meseanul capătă toate aceste feluri. De remarcat, din nou, barul liber (adică fiecare bea ce vrea şi cât poate duce), părând şi el destul de bogat, căci are cam tot ce ne-am putea dori, de la aperitive la digestive.

Bucătarul oferă „extrase” din bucătăria europeană, unele bătând bine spre „haute cuisine”, cu o singură mică excepţie, un somon cu nuanţă asiatică. Meniul este conceput ca să ofere lucruri fine, dar nu foarte străine de obişnuinţele culinare ale românului. Nici eu nu cred în extravaganţe culinare tocmai de Revelion, deşi în restul timpului le încurajez cât pot. Experimentăm noi cât experimentăm, dar în fibra noastră intimă tot români rămânem, mai ales la marile sărbători. N-o fi Revelilnul cea mai mare, dar totuşi… Cred, aşadar, că bucătarul a gândit corect meniul şi, indiferent de gusturi, clienţii vor pleca satisfăcuţi. Mâncarea pare interesantă, uşoară, diversă, îndeajuns de spectaculoasă şi de festivă.

Preţul este cel mai mic dintre ofertele prezentate până acum, adică 260 lei. Este drept că şi numărul de preparate este cel mai restrâns numeric, dar, cum am mai subliniat, nu este oferit în regim de bufet suedez. Nu ştiu câte parale face dj-ul profesionist şi nici măcar ce se presupune că ar face el (oare sortează diverse melodi de pe vreun laptop conectat la boxe?), dar vă garantez că mâncarea va fi foarte bună.
Deci, cine se înscrie la „Peperoni”?

Citeste si articolul →   Sarbatori fericite tuturor!

În aceeaşi serie de articole:
Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 1: Ginger
Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 2: Kumar’s Agra Palace


2 comentarii pe “Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 3

  1. andra spune:

    Pare interesant, mai ales ca locuiesc in apropiere si pot veni si pleca pe jos. Este groaznic sa vii cu masina si sa nu poti bea mai nimic, sau sa cauti un taxi pe 1 ianuarie dimineata.

    • Radu Popovici spune:

      @andra: De mancat se va manca bine, sau chiar foarte bine… spun asta fiindca stiu bucatarul. Daca pretul ti se pare OK, da-le un telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.