GINGER
Sos. Grivitei nr. 194

Se apropie revelionul, iar eu încep să primesc pe e-mail diverse propuneri de meniuri festive, provenind de la diverse restaurante. De fapt, aceste propuneri au început să vină de vreo 2 săptămâni şi îmi pare rău că am aruncat mai multe dintre ele din căsuţa de mail, căci ideea de a le prezenta şi discuta pe blog mi-a venit abia acum 2-3 zile.

Este interesant de observat ce anume ne oferă restaurantele şi la ce preţ. Mărturisesc că nu am sărbătorit niciodată Anul Nou într-un restaurant; mereu am fost fie invitat, fie gazdă. Este o muncă extraodinară să găteşti un meniu de Revelion pentru un grup mare de persoane şi nu mai vorbesc despre servitul mesei (adu farfurii, strânge-le, adu-le pe celelalte, schimbă paharele de gin cu cele de vin, apoi cu cele de coniac, adu cafele, adu desertul etc.) şi despre infernalul spălat de vase. Una peste alta, petrecutul Revelionului la restaurant poate fi o opţiune dacă preţul este corect şi dacă ai parte şi de ceva antren pe lângă mâncare şi băutură. Ce-i drept, compania contează cel mai mult, dar nici ce se întâmplă în jurul tău nu te poate lăsa indiferent.

Ultima ofertă primită de mine este cea de la Ginger, un loc unde merg cu plăcere, unde există cel mai larg sortiment de băuturi şi unde se gătesc lucruri deosebite. Ea „sună” cam aşa:

RESTAURANT GINGER – OFERTA REVELION 2010
Calea Griviţei nr. 194
Singur sau cu prietenii, te aşteptăm să trecem împreuna în noul an….

Gustări reci:
Rulouri de roastbeef cu brânzeturi
Terină de somon
Piept de raţă afumat pe toast
Piept de pui afumat pe toast
Fois gras
Salata de ruccola şi valeriană

Gustări calde:
Ciuperci cu brânză gorgonzola
Ficăţei de pui în bacon pe biscuiţi de mămăligă
Vol-au-vent cu fructe de mare, sos de limetă şi salată verde
Şarlotă cu brânză caldă, bacon şi piept de raţă afumat (sos de somon afumat)

Feluri principale:
Turnedo de somon cu jambon de Parma şi orez negru cu creveţi (dressing de ansoa)
Rulada de curcan cu spanac, seminte de pin şi lac de miere
Muşchi de vită cu ravioli, brânza de capră şi cartofi gratinaţi cu sos pesto

Deserturi:
Brânzeturi şi fructe proaspete
Mousse au chocolat cu crema englezească şi fructe de pădure

Băuturi:
La alegere Ballantines, Johnnie Walker, Vodca Absolute sau Finlandia.
O sticla de vin pentru 2 persoane, alb sau rosu de la Domeniile Franco Romane, Tohani sau Odobesti (Monser) din soiurile Merlot, Pinot Noir, Sarba, Zghihara sau Babeasca Gri.
Apă minerală şi băuturi răcoritoare din partea casei.
Sărbătorim trecerea dintre ani ciocnind un pahar de şampanie Proseco la miezul nopţii.

Evenimentul începe la ora 20 şi suntem la dispoziţia ultimului oaspete. Mesele pot fi aranjate pentru doua până la opt persoane, în funcţie de dorinţa dumneavoastră.
Vom ţine seama de opţiunea oaspeţilor pentru zone de fumători sau nefumători.
Avem la dispoziţie 72 de locuri şi un ring de dans. Selectiunile muzicale vor acoperi aproape toate stilurile.

Rezervarile se fac la:
021.223.47.15 sau 0752.167.703, sau la adresa de email restaurant.ginger@yahoo

Meniul pentru o persoană costă 285 de lei şi include oferta prezentată. La confirmarea rezervărilor se achită un avans de 70 de lei.

Mie mi se pare un meniu destul de stufos (conţine 15 preparate plus băuturi) şi destul de bine echilibrat, în afară de câteva mici inconsistenţe (de exemplu aceea de a servi orez tipic asiatic lângă un preparat tipic european, dar poate că sunt eu prea strict). Trecând peste asta, mi se pare variat şi tentant. Oferă carne de vită, somon, creveţi, raţă, pui foie gras, ficăţei, jambon, curcan plus o serie întreagă de legume şi fructe. Chestii uşoare şi sănătoase, tocmai bune să ne dez-intoxice după „porcăriile” consumate de Crăciun. Se vede că cineva de acolo şi-a pus problema nu doar a gustului, ci şi a aromelor, culorilor şi texturilor. Somon, creveţi, mămăligă, orez negru, spanac, fructe, vin roşu / vin alb – culori frumoase şi vii, să le mănânci din ochi – şi contrast de texturi.
De asemenea, cuprinde preparate deosebite, pe care nu le mănânci în fiecare zi, lucru ce subliniază caracterul festiv al acestei oferte de Revelion. Mâncarea mi se pare chiar cam multă; poate organizatorii s-au gândit că este mai greu să suplimenteze mâncarea dacă cineva ar rămâne înfometat şi că este mult mai uşor să suplimenteze băutura.

Preţul este de 285 lei pentru o persoană. Ţin minte că printre ofertele aruncate din căsuţa de mail erau unele şi pe la 400-500 lei, deci 285 pare, prin comparaţie, chiar o pleaşcă. Nu prea sunt lămurit cum rămâne cu entertainmentul, pare că va consta doar în muzică pusă la boxe, dar existenţa unui ring de dans este un lucru bun.
În concluzie, ţinând cont de toată bătaia de cap pe care o ai preparând singur toate cele din meniu, de lupta cu vasele şi cu paharele murdare, dacă eşti într-o companie agreabilă cred că preţul este corect şi că avem în faţă una dintre ofertele bune, sau foarte bune, de pe piaţă.
Aşadar, cine se înscrie la Ginger?

În aceeaşi serie de articole:
Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 2: Kumar’s Agra Palace
Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 3: Peperoni