Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 1

GINGER
Sos. Grivitei nr. 194

Se apropie revelionul, iar eu încep sa primesc pe e-mail diverse propuneri de meniuri festive, provenind de la diverse restaurante. De fapt, aceste propuneri au început sa vina de vreo 2 saptamani si îmi pare rau ca am aruncat mai multe dintre ele din casuta de mail, caci ideea de a le prezenta si discuta pe blog mi-a venit abia acum 2-3 zile.

Este interesant de observat ce anume ne ofera restaurantele si la ce pret. Marturisesc ca nu am sarbatorit niciodata Anul Nou într-un restaurant; mereu am fost fie invitat, fie gazda. Este o munca extraodinara sa gatesti un meniu de Revelion pentru un grup mare de persoane si nu mai vorbesc despre servitul mesei (adu farfurii, strange-le, adu-le pe celelalte, schimba paharele de gin cu cele de vin, apoi cu cele de coniac, adu cafele, adu desertul etc.) si despre infernalul spalat de vase. Una peste alta, petrecutul Revelionului la restaurant poate fi o optiune daca pretul este corect si daca ai parte si de ceva antren pe langa mancare si bautura. Ce-i drept, compania conteaza cel mai mult, dar nici ce se întampla în jurul tau nu te poate lasa indiferent.

Ultima oferta primita de mine este cea de la Ginger, un loc unde merg cu placere, unde exista cel mai larg sortiment de bauturi si unde se gatesc lucruri deosebite. Ea „suna” cam asa:

RESTAURANT GINGER – OFERTA REVELION 2010
Calea Grivitei nr. 194
Singur sau cu prietenii, te asteptam sa trecem împreuna în noul an….

Gustari reci:
Rulouri de roastbeef cu branzeturi
Terina de somon
Piept de rata afumat pe toast
Piept de pui afumat pe toast
Fois gras
Salata de ruccola si valeriana

Gustari calde:
Ciuperci cu branza gorgonzola
Ficatei de pui în bacon pe biscuiti de mamaliga
Vol-au-vent cu fructe de mare, sos de limeta si salata verde
Şarlota cu branza calda, bacon si piept de rata afumat (sos de somon afumat)

Citeste si articolul →   Repetitie pentru Craciun

Feluri principale:
Turnedo de somon cu jambon de Parma si orez negru cu creveti (dressing de ansoa)
Rulada de curcan cu spanac, seminte de pin si lac de miere
Muschi de vita cu ravioli, branza de capra si cartofi gratinati cu sos pesto

Deserturi:
Branzeturi si fructe proaspete
Mousse au chocolat cu crema englezeasca si fructe de padure

Bauturi:
La alegere Ballantines, Johnnie Walker, Vodca Absolute sau Finlandia.
O sticla de vin pentru 2 persoane, alb sau rosu de la Domeniile Franco Romane, Tohani sau Odobesti (Monser) din soiurile Merlot, Pinot Noir, Sarba, Zghihara sau Babeasca Gri.
Apa minerala si bauturi racoritoare din partea casei.
Sarbatorim trecerea dintre ani ciocnind un pahar de sampanie Proseco la miezul noptii.

Evenimentul începe la ora 20 si suntem la dispozitia ultimului oaspete. Mesele pot fi aranjate pentru doua pana la opt persoane, în functie de dorinta dumneavoastra.
Vom tine seama de optiunea oaspetilor pentru zone de fumatori sau nefumatori.
Avem la dispozitie 72 de locuri si un ring de dans. Selectiunile muzicale vor acoperi aproape toate stilurile.

Rezervarile se fac la:
021.223.47.15 sau 0752.167.703, sau la adresa de email restaurant.ginger@yahoo

Meniul pentru o persoana costa 285 de lei si include oferta prezentata. La confirmarea rezervarilor se achita un avans de 70 de lei.

Mie mi se pare un meniu destul de stufos (contine 15 preparate plus bauturi) si destul de bine echilibrat, în afara de cateva mici inconsistente (de exemplu aceea de a servi orez tipic asiatic langa un preparat tipic european, dar poate ca sunt eu prea strict). Trecand peste asta, mi se pare variat si tentant. Ofera carne de vita, somon, creveti, rata, pui foie gras, ficatei, jambon, curcan plus o serie întreaga de legume si fructe. Chestii usoare si sanatoase, tocmai bune sa ne dez-intoxice dupa “porcariile” consumate de Craciun. Se vede ca cineva de acolo si-a pus problema nu doar a gustului, ci si a aromelor, culorilor si texturilor. Somon, creveti, mamaliga, orez negru, spanac, fructe, vin rosu / vin alb – culori frumoase si vii, sa le mananci din ochi – si contrast de texturi.
De asemenea, cuprinde preparate deosebite, pe care nu le mananci în fiecare zi, lucru ce subliniaza caracterul festiv al acestei oferte de Revelion. Mancarea mi se pare chiar cam multa; poate organizatorii s-au gandit ca este mai greu sa suplimenteze mancarea daca cineva ar ramane înfometat si ca este mult mai usor sa suplimenteze bautura.

Pretul este de 285 lei pentru o persoana. Ţin minte ca printre ofertele aruncate din casuta de mail erau unele si pe la 400-500 lei, deci 285 pare, prin comparatie, chiar o pleasca. Nu prea sunt lamurit cum ramane cu entertainmentul, pare ca va consta doar în muzica pusa la boxe, dar existenta unui ring de dans este un lucru bun.
În concluzie, tinand cont de toata bataia de cap pe care o ai preparand singur toate cele din meniu, de lupta cu vasele si cu paharele murdare, daca esti într-o companie agreabila cred ca pretul este corect si ca avem în fata una dintre ofertele bune, sau foarte bune, de pe piata.
Asadar, cine se înscrie la Ginger?

În aceeasi serie de articole:
Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 2: Kumar’s Agra Palace
Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 3: Peperoni


2 comentarii pe “Unde si ce mancam de Revelion? – oferta 1

  1. andra spune:

    Radu, vad ca tu ai o parere buna despre Ginger. Daca zici ca ai fost acolo de mai multe ori, ai mai facut si evenimentul acela cu ei, inseamna ca, dupa tine, este un restaurant care merita vizitat.

    • Radu Popovici spune:

      @andra: Da, eu asa zic. Oamenii de acolo se straduiesc, sunt pasionati si chiar reusesc sa realizeze o gramada de lucruri bune. In plus, totul este perfect curat, nu stiu cate restaurante te lasa sa intri in bucataria lor, dar cei de la Ginger o vor face in mod sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.