Acum ceva timp mă lăudam cu noua mea bucătărie, amenajată ca să funcţioneze şi ca studio pentru realizarea de filmări culinare. Filmările acestea sunt un lucru complicat. Pe lângă studioul în sine, pe lângă bucătar, ingrediente şi ustensile culinare, mai au nevoie de cameră (camere), microfon, lumini, computer performant, cameraman, regizor, producător, editare video si audio etc.

Lipsa de resurse a făcut ca asamblarea acestor factori şi oameni să dureze. A durat atât de mult încât am apelat la o improvizaţie cu un coleg de serviciu, Daniel. Băiat bun, interesat de lucruri noi, pasionat un pic si de bucatareala. Avea un singur defect: nu mai filmase si nici nu editase video/audio niciodată în viaţa lui. Eu, la rândul meu, nu mai fusesem regizor şi producător niciodată. Totuşi, ne-am privit amândoi nîn ochi şi am zis: “Ce mama naibii, hai să încercăm!”. Ce se putea întâmpla? Să nu folosim materialele. Până la urmă nu încercam chirurgie pe creier. Pierdeam ceva timp, în cel mai rău caz ne distram şi mâncam ce găteam eu.

Zis şi făcut. Am stabilit reţetele, am cumpărat ingredientele şi am filmat folosind o cameră video pentru turisti, HD ce-i drept, dar neprofesională. Primele filmări, dintre care face parte şi reţeta “Pui jamaican cu fructe”, au ieşit mai prost. Apoi ne-am reglat şi cea de-a doua serie de reţete filmate, din care face parte “Gamberi fritti in padella” a ieşit mult mai bine.
Desigur, încă mai este loc suficient de progres în prestaţia amândurora, ca să nu mai vorbim de faptul că ne-ar prinde bine nişte scule profesionale, dar eu zic că materialele filmate sunt cel puţin decente.

Vă invit deci să vizionaţi două reţete în variantă video. Priviţi-le în ordinea dată de mine (de sus în jos), ca să lăsaţi la urmă filmarea pe care noi o considerăm mai bună.
Pui jamaican cu fructe
Gamberi fritti in padella