Este o reteta condimentata si racoritoare, un fel de alternativa la celebra salata raita (preparata din iaurt si castraveti), asezonata cu un ulei aromat, numit baghaar.
Vinete prajite cu iaurt
Bucatarie: indiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit:15 minute

Ingrediente:
1 cana cu iaurt
1 lingurita de sare
1 vanata medie, taiata rondele subtiri
2/3 cana cu ulei de floarea-soarelui
1 lingurita de seminte de chimion
6 ardei iuti rosii, uscati

Instructiuni:
Se pune iaurtul intr-un castron si se bate cu o furculita. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se transfera apoi intr-o salatiera.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga rondelele de vanata si se prajesc, in transe, la foc mediu, intorcandu-le ocazional, pana ce incep sa se rumeneasca. Se scot din tigaie cu o spumiera si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie. Se pastreaza la cald.

Dupa ce toate rondelele de vanata au fost prajite, se micsoreaza flacara si se adauga semintele de chimion si ardeii iuti in uleiul ramas in tigaie. Se prajesc 1 minut, amestecand constant. Se obtine astfel un baghaar (ulei aromat si condimentat).

Se pun rondelele de vanata pe un platou si se toarna iaurtul peste ele. Se toarna apoi deasupra uleiul cu seminte de chimen si ardei iuti. Se serveste imediat.