Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Carnea de vitel este aici gatita intr-un sos de rosii plin de personalitate, cu un topping de branzeturi gratinate. Preparatul final este robust si plin de gust, pus bine in valoare de vinul Duo by Enira.
Vitel cu sos de vin si branzeturi

Bucatarie: italiana
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 40 minute

Ingrediente:
2 fileuri de vitel, circa 400 g in total
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ou mare
2/3 cana cu pesmet
50 g branza Parmesan, proaspat rasa + pentru servit
1/2 lingurita de cimbru uscat
1/2 lingura de oregano uscat
5-6 linguri de ulei de masline
2 felii de bacon, taiate fasiute
1 ceapa mica, tocata
6 feliute de branza mozzarella
2 catei de usturoi, tocati marunt
1/2 ardei gras rosu, curatat si taiat cubulete
400 g rosii tocate, din cutie
2 linguri de pasta de rosii
60 ml vin rosu

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se bat fileurile de vitel ca sa atinga o grosime de cca. 5 mm.
Se amesteca intr-un castron pesmetul cu cimbru, oregano, sare, piper si un sfert din branza Parmesan. Se bate oul cu 2 lingurite de apa.

Se trec feliile de vitel prin faina si se scutura de exces. Se inmoaie apoi in oul batut, dupa care se acopera cu mixtura de pesmet. Se scutura de exces si se asaza pe un grilaj metalic.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu-iute. Se prajesc feliile de carne 2 minute pe fiecare parte, sau pana se rumenesc uniform. Se scot si se transfera pe o farfurie.

Se scurge uleiul din tigaie pastrandu-se doar atat cat tigaia sa fie putin unsa cu grasime. Se incinge tigaia si se adauga baconul. Se prajeste pana ce se face crocant. Se adauga ceapa si se sareaza. Se gateste 3 minute, la foc mic. Se adauga apoi usturoiul, ardeiul gras si vinul si se gateste 2-3 minute, cat sa se evapore alcoolul. Se adauga pasta de rosii si rosiile tocate. Se mijoteaza mixtura 5 minute.

Se unge cu putin ulei un vas termorezistent. Pe fundul sau se toarna jumatate din sosul de rosii. Peste sos se asaza fileurile de vitel. Peste ele se presara jumatate din Parmesanul ramas. Se toarna deasupra restul de sos. Peste sos se asaza feliile de mozzarella, peste care se presara restul de Parmesan. Se acopera platoul cu folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute.
Se scoate apoi folia si se continua circa 10 minute, pana ce topping-ul se rumeneste.
Se serveste presarat cu frunzulite de cimbru si Parmesan ras.

Vin pentru servit: Duo by Enira.

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.