Toti cunoscutii m-au batut la cap ani de zile spunandu-mi ca am nevoie neaparat de o pagina pe FaceBook, dedicata blogului. Se pare ca astfel blogul ar fi mai bine popularizat.
Am un cont de FB, de ceva vreme deja, unde mi-am promovat retetele si articolele de pe blog, dar unde am postat si lucruri personale, nelegate de domeniul culinar: muzica, fotografii, lucruri legate de calatorii erc. In ultimul an FB a devenit principalul meu furnizor de trafic.
Se pare ca o pagina dedicata blogului ar separa preocuparile mele ne-culinare de cele culinare si ar targeta mai bine continutul din blog.
Asa se face ca acum 2 zile m-am “adunat” si am inceput sa lucrez cu pagina “Retetele lui Radu”. Postez deja acolo lucrurile legate de domeniul culinar, preluandu-le insa si pe propriul wall.
Cei care au timp si chef sunt invitati sa arunce o privire pe pagina “Retetele lui Radu”. Acolo interactiunea este la fel de simpla ca pe blog si aveti ocazia sa intalniti cititori noi. Bineinteles, voi favoriza comentariile pe blog, oferind in continuare premii in cadrul seriei “Ai comentarii, ai premii!”.
Radu, mie mi se pare ca de cand am pagina pt blog pe facebook, a crescut numarul vizitatorilor pe blog, sper sa nu ma insel. Iti doresc la fel, desi tu nu te poti plange ca nu ai vizitatori.
@maria elena: Oricand este loc de mai bine. Si eu zic ca numarul de cititori nu are cum scadea din cauza unei pagini pe FB, poate deci doar sa creasca sau sa stagneze. 🙂
mult noroc succes in toate proiectele tale si sa ne incinti cu retetele tale delicioase multa sanatate
@Eli: Multumesc. 🙂
Da, avantaje si dezavantaje. Eu de vreo 2 ani jumate mi-am separat conturile si da, cred ca sunt mai bine targetat pe pagina de facebook ptr Foodblog.ro.
Pe pagina personala de facebook am mai aberat si politica in ultima perioada, (aproape) ca tot romanu’ :d.
Pe pagina de foodblog insa 100% culinar insa.
Dezavantajul e ca acum vei avea 2 pagini de facebook de administrat :D.
Anyway, ti-am shareuit pagina, sa vina cat mai multi oameni in noua casa ;).
@Cristi: Multumesc pentru share. Va fi un pic mai mult de munca, sa speram ca merita.
Am avut si eu cont pe FB dar nu aveam timp de el si l-am inchis. Pentru tine este insa un lucru foarte bun. Ai nevoie de contactul cu publicul. S-ar putea ca aceasta pagina sa-ti aduca un plus de trafic si poate citiva cititori care sa comenteze, cum iti doresti tu. Sau sponsori. 🙂
@memphis: Da, n-ar strica. 🙂