Ziua în care vin căpşunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultură gastronomică a cărui existenţă se bazează pe conceptul de explorare culinară, vă propun săptămâna viitoare un eveniment în… dublă ediţie. Acesta se va desfăşura de două ori, miercuri şi vineri, adică 7 şi 9 mai 2014, ca să ofer ocazia celor care nu sunt disponibili la sfârşit de săptămână să se poată bucura de mâncarea, vinurile şi poveştile noastre şi în mijlocul săptămânii.


Tema celor două evenimente de săptămâna viitoare este una de sezon, şi anume căpşunile, gătite în toate felurile, povestite în toate ipostazele şi servite alături de vinuri potrivite. Mărturisesc că este una dintrte temele care mă fac să trepidez de nerăbdare, căci, pentru mine, căpşunile parfumate şi pline de dulceaţă, sunt un adevărat deliciu. Cred că toţi le-am gustat în ipostazele lor, să zicem obişnuite şi tradiţionale, ca dulceaţă, spumă, îngheţată sau în diverse tarte şi prăjituri. Vă invit să explorăm împreună şi alte posibile ipostaze ale lor, adică acelea de ingrediente în preparate aşa-zis sărate, însoţind brânzeturile, carnea, mirodeniile, legumele şi ierburile aromate, în cadrul unei cine lejere şi relaxante.

Meniul, gătit împreună cu Costel Clipescu, este următorul:
Mini frigărui de căpşuni cu brânzeturi Supă rece de căpşuni, în stil gazpacho Muşchiuleţ de porc cu sos picant de căpşuni Tartă cu căpşuni

Costul unui bilet de participare este de 109 lei/persoană şi include mâncarea şi serviciile. În plus, deja tradiţionalul nostru colaborator, Halewood Wines vă oferă spre degustare cele 3 vinuri din seria „Floarea Soarelui”.
La aceste vinuri se vor adăuga, contra cost, vinurile din portofoliul nostru, ca şi alte băuturi: apă plată şi carbogazoasă, sucuri naturale de fructe, cafea, bere, vodcă, coniac, whisky, brandy, vin spumant etc.

Citeste si articolul →   Tapas cu muşchiulet de porc

Ca întotdeauna, pentru a vă rezerva locuri trebuie să achitaţi în avans suma de 109 lei, în contul RO72RZBR0000060007711179, deschis la Raiffeisen Bank agenţia Delea Veche pe numele meu, cu mentiunea CAPSUNI.
Pentru orice alte detalii, mă puteţi contacta la adresa de e-mail radu.popovici[around]reteteleluiradu.ro, sau la telefon 0722.502.681.
Vă aştept cu drag miercuri sau vineri, 7 sau 9 mai 2014, la orele 19:00, la GUXT, în atr. Dimitrie Racoviţă nr. 37, Bucureşti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.