Ziua în care vin capsunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe conceptul de explorare culinara, va propun saptamana viitoare un eveniment în… dubla editie. Acesta se va desfasura de doua ori, miercuri si vineri, adica 7 si 9 mai 2014, ca sa ofer ocazia celor care nu sunt disponibili la sfarsit de saptamana sa se poata bucura de mancarea, vinurile si povestile noastre si în mijlocul saptamanii.


Tema celor doua evenimente de saptamana viitoare este una de sezon, si anume capsunile, gatite în toate felurile, povestite în toate ipostazele si servite alaturi de vinuri potrivite. Marturisesc ca este una dintrte temele care ma fac sa trepidez de nerabdare, caci, pentru mine, capsunile parfumate si pline de dulceata, sunt un adevarat deliciu. Cred ca toti le-am gustat în ipostazele lor, sa zicem obisnuite si traditionale, ca dulceata, spuma, înghetata sau în diverse tarte si prajituri. Va invit sa exploram împreuna si alte posibile ipostaze ale lor, adica acelea de ingrediente în preparate asa-zis sarate, însotind branzeturile, carnea, mirodeniile, legumele si ierburile aromate, în cadrul unei cine lejere si relaxante.

Meniul, gatit împreuna cu Costel Clipescu, este urmatorul:
Mini frigarui de capsuni cu branzeturi Supa rece de capsuni, în stil gazpacho Muschiulet de porc cu sos picant de capsuni Tarta cu capsuni

Costul unui bilet de participare este de 109 lei/persoana si include mancarea si serviciile. În plus, deja traditionalul nostru colaborator, Halewood Wines va ofera spre degustare cele 3 vinuri din seria „Floarea Soarelui”.
La aceste vinuri se vor adauga, contra cost, vinurile din portofoliul nostru, ca si alte bauturi: apa plata si carbogazoasa, sucuri naturale de fructe, cafea, bere, vodca, coniac, whisky, brandy, vin spumant etc.

Citeste si articolul →   Exista mancare romaneasca?

Ca întotdeauna, pentru a va rezerva locuri trebuie sa achitati în avans suma de 109 lei, în contul RO72RZBR0000060007711179, deschis la Raiffeisen Bank agentia Delea Veche pe numele meu, cu mentiunea CAPSUNI.
Pentru orice alte detalii, ma puteti contacta la adresa de e-mail radu.popovici[around]reteteleluiradu.ro, sau la telefon 0722.502.681.
Va astept cu drag miercuri sau vineri, 7 sau 9 mai 2014, la orele 19:00, la GUXT, în atr. Dimitrie Racovita nr. 37, Bucuresti.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.