Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie creola

Carnati in stil chaurice

Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]

8 Comentarii

Creol si/sau cajun (5)

În aceste doua ultim episoade ale articolului dedicat culturilor culinare creola si cajuna, voi trece [...]

2 Comentarii

Creol si/sau cajun (4)

Desi între cele doua culturi culinare ce formeaza bucataria statului american Louisiana, cea creola si [...]

8 Comentarii

Creol si/sau cajun (3)

De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o [...]

1 Comentariu

Creol si/sau cajun (2)

Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare [...]

2 Comentarii

Creol si/sau cajun (1)

Poate ca titlul articolului va mira… sau poate ca nu. Aceste doua culturi culinare sunt, [...]

6 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)

Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand [...]

2 Comentarii

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor [...]

25 Comentariu

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]

11 Comentarii