Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Franceze

Jambon persillé

Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...

2 Comentarii

Sufleuri cu branzeturi si cepsoara

Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de...

Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel

Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez...

Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse

Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita...

4 Comentarii

Supa de prepelita cu taitei de casa

Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment...

Vol-au-vent cu prepelita si galbiori

Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment...

6 Comentarii

Supa de usturoi cu masline

Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul....

13 Comentarii

Piept de prepelita cu trufe si sos brun

Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul...

11 Comentarii

Pui cu sparanghel si sos veloute

Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de...

2 Comentarii

Dulceata de masline

Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar...

2 Comentarii

Fougasse

In vechea Roma, „panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului („focus”...

4 Comentarii

Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare

Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un...

Somon cu sparanghel si sos mousseline

Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a...

2 Comentarii

Supa crema de sparanghel cu topping crocant

Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta...

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste...

1 Comentariu

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse...

2 Comentarii

Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa

Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin...

2 Comentarii

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne)...

4 Comentarii

Tarta Tatin

Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma...

8 Comentarii

Jeleu de castravete cu branzeturi

Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi...

6 Comentarii

Pastrav cu legume si sos de unt

Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul...

2 Comentarii

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc...

4 Comentarii

Porc cu Camembert

Porc cu Camembert – reteta din Bucataria Franceza Aceasta retete este originara din Normandia, una...

3 Comentarii

Nougat glacé

Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...

11 Comentarii

Porc cu salvie si sparanghel

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...

2 Comentarii

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...

2 Comentarii

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...

6 Comentarii

Curcan la gratar cu persillade

Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...

10 Comentarii

Persillade cu levantica

In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...

4 Comentarii

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...

10 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...

4 Comentarii

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin”...

23 Comentariu

Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o...

19 Comentarii

Pui cu pistou si legume

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pistou este varianta...

10 Comentarii

Ardei umpluti cu tapenade

Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile,...

10 Comentarii

Piept de rata cu sos de portocale

Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o...

13 Comentarii

Tarta cu ceapa

Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus,...

15 Comentarii

Pui cu ceapa in sos de otet rosu

Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor...

8 Comentarii

Creveti provensali

Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele...

11 Comentarii

Quatre épices – patru arome într-una singura

Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si...

16 Comentarii

Pe scurt despre sosul brun

Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada....

6 Comentarii

Pe scurt despre sosul Velouté

Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb...

28 Comentariu

Sos Bechamel – un rege in bucatarie

Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor...

17 Comentarii

Pe scurt despre sosul bearnez

Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care...

9 Comentarii

Sos Olandez – Reteta pas cu pas, Sfaturi si Sosuri Derivate

Sos Olandez – ce este, cum se prepara Sosul olandez este un preparat clasic al...

16 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (1)

Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi...

9 Comentarii

Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate

Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula...

11 Comentarii

Berbecut cu crusta de Herbes de Provence

Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc...

2 Comentarii

Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale

Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi...

5 Comentarii

Pui umplut cu fructe si fistic

Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat...

8 Comentarii

Salata de pui cu busuioc

Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de...

2 Comentarii

Croque Monsieur

Croque Monsieur este o gustare celebra, tipic franceza. Legenda spune ca ar fi fost descoperita...

12 Comentarii

Prajitura cu cirese confiate si martipan

Prajitura are un gust absolut delicios, datorat in buna masura martipanului. Daca nu gasiti martipan...

4 Comentarii

Vita Stroganoff cu tarhon si nucsoara

Numit dupa un diplomat rus, contele Paul Stroganov (secolul al XIX-lea), acest fel de mancare...