blog de Gastronomie
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea [...]
2 Comentarii
Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de [...]
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]
4 Comentarii
Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment [...]
6 Comentarii
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]
13 Comentarii
Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul [...]
11 Comentarii
Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de [...]
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta [...]
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
8 Comentarii
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; [...]
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
10 Comentarii
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]
19 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pistou este varianta [...]
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o [...]
Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus, [...]
15 Comentarii
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]
Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si [...]
16 Comentarii
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]
Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb [...]
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]
17 Comentarii