Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Franceze
Jambon persillé
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...
2 Comentarii
Sufleuri cu branzeturi si cepsoara
Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de...
Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel
Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez...
Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita...
4 Comentarii
Supa de prepelita cu taitei de casa
Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment...
Vol-au-vent cu prepelita si galbiori
Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment...
6 Comentarii
Supa de usturoi cu masline
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul....
13 Comentarii
Piept de prepelita cu trufe si sos brun
Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul...
11 Comentarii
Pui cu sparanghel si sos veloute
Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de...
2 Comentarii
Dulceata de masline
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar...
2 Comentarii
Fougasse
In vechea Roma, „panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului („focus”...
4 Comentarii
Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un...
Somon cu sparanghel si sos mousseline
Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a...
2 Comentarii
Supa crema de sparanghel cu topping crocant
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta...
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste...
1 Comentariu
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse...
2 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin...
2 Comentarii
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne)...
4 Comentarii
Tarta Tatin
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma...
8 Comentarii
Jeleu de castravete cu branzeturi
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi...
6 Comentarii
Pastrav cu legume si sos de unt
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul...
2 Comentarii
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc...
4 Comentarii
Porc cu Camembert
Porc cu Camembert – reteta din Bucataria Franceza Aceasta retete este originara din Normandia, una...
3 Comentarii
Nougat glacé
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...
11 Comentarii
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...
2 Comentarii
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...
2 Comentarii
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...
6 Comentarii
Curcan la gratar cu persillade
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...
10 Comentarii
Persillade cu levantica
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...
4 Comentarii
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...
10 Comentarii
Mouclade
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...
4 Comentarii
Coq au vin
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin”...
23 Comentariu
Ardei umpluti cu tapenade
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile,...
10 Comentarii
Piept de rata cu sos de portocale
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o...
13 Comentarii
Tarta cu ceapa
Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus,...
15 Comentarii
Pui cu ceapa in sos de otet rosu
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor...
8 Comentarii
Creveti provensali
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele...
11 Comentarii
Quatre épices – patru arome într-una singura
Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si...
16 Comentarii
Pe scurt despre sosul brun
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada....
6 Comentarii
Pe scurt despre sosul Velouté
Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb...
28 Comentariu
Sos Bechamel – un rege in bucatarie
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor...
17 Comentarii
Pe scurt despre sosul bearnez
Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care...
9 Comentarii
Sos Olandez – Reteta pas cu pas, Sfaturi si Sosuri Derivate
Sos Olandez – ce este, cum se prepara Sosul olandez este un preparat clasic al...
16 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi...
9 Comentarii
Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula...
11 Comentarii
Berbecut cu crusta de Herbes de Provence
Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc...
2 Comentarii
Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi...
5 Comentarii
Pui umplut cu fructe si fistic
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat...
8 Comentarii
Salata de pui cu busuioc
Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de...
2 Comentarii
Croque Monsieur
Croque Monsieur este o gustare celebra, tipic franceza. Legenda spune ca ar fi fost descoperita...
12 Comentarii
Prajitura cu cirese confiate si martipan
Prajitura are un gust absolut delicios, datorat in buna masura martipanului. Daca nu gasiti martipan...
4 Comentarii
Vita Stroganoff cu tarhon si nucsoara
Numit dupa un diplomat rus, contele Paul Stroganov (secolul al XIX-lea), acest fel de mancare...