Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Franceze

Jambon persillé

Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea [...]

2 Comentarii

Sufleuri cu branzeturi si cepsoara

Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de [...]

Paupiettes de peste cu sos hollandaise si sparanghel

Paupiettes de peste – un preparat clasic francez (reteta adaptata) Paupiette este un cuvant francez [...]

Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse

Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]

4 Comentarii

Supa de prepelita cu taitei de casa

Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment [...]

Vol-au-vent cu prepelita si galbiori

Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment [...]

6 Comentarii

Supa de usturoi cu masline

Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]

13 Comentarii

Piept de prepelita cu trufe si sos brun

Recent am avut ocazia, la GUXT, sa gatesc prepelite, alaturi de Costel Clipescu, in cadrul [...]

11 Comentarii

Pui cu sparanghel si sos veloute

Sosul vélouté este unul dintre clasice ale bucatariei franceze. Este unul dintre sosurile-mama, alaturi de [...]

2 Comentarii

Dulceata de masline

Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]

2 Comentarii

Fougasse

In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]

4 Comentarii

Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare

Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]

Somon cu sparanghel si sos mousseline

Sosul mousseline este un derivat din sosul olandez (hollandaise), considerat de bucataria clasica franceza a [...]

2 Comentarii

Supa crema de sparanghel cu topping crocant

Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta [...]

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]

1 Comentariu

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]

2 Comentarii

Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa

Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]

2 Comentarii

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]

4 Comentarii

Tarta Tatin

Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]

8 Comentarii

Jeleu de castravete cu branzeturi

Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]

6 Comentarii

Pastrav cu legume si sos de unt

Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]

2 Comentarii

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]

4 Comentarii

Porc cu Camembert

Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]

3 Comentarii

Nougat glacé

Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; [...]

11 Comentarii

Porc cu salvie si sparanghel

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]

2 Comentarii

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]

2 Comentarii

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]

6 Comentarii

Curcan la gratar cu persillade

Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]

10 Comentarii

Persillade cu levantica

In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]

10 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]

4 Comentarii

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]

Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]

19 Comentarii

Pui cu pistou si legume

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pistou este varianta [...]

10 Comentarii

Ardei umpluti cu tapenade

Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]

10 Comentarii

Piept de rata cu sos de portocale

Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o [...]

13 Comentarii

Tarta cu ceapa

Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus, [...]

15 Comentarii

Pui cu ceapa in sos de otet rosu

Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]

8 Comentarii

Creveti provensali

Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]

11 Comentarii

Quatre épices – patru arome într-una singura

Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre sosul brun

Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre sosul Velouté

Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb [...]

Sos Bechamel – un rege in bucatarie

Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]

17 Comentarii