Asa cum v-am promis, revin cu amanunte legate de demonstratiile organizate de magazinul „Biscuit”. Seria de demonstratii la care vreau sa va invit se numeste „Saveurs faire” si doreste a servi auditoriului, pe langa cateva preparate interesante, si povestile care se afla în spatele retetelor culinare.
Înainte sa va invit, ca sa „pipai” cat mai bine formatul corect al demonstratiei si ca sa evit orice deficienta de organizare, am sustinut 3 astfel de demonstratii. Va invit deci, în deplina cunostinta de cauza , caci deja suntem rodati, ma simt confortabil în spatiul magazinului si stiu deja foarte bine cum se poate pregati evenimentul.
Numarul maxim de persoane admisibil în spatiul respectiv este 12, astfel ca fiecare sa poata vedea si auzi, cat mai comod, ce se gateste si ce se vorbeste. Demonstratia are loc într-un magazin, nu într-o bucatarie, astfel ca gatitul propriu-zis este mai mult simbolic. O parte dintre preparate o voi gati acasa, o alta parte, mai simpla, de fata cu dvs. Montarea preparatelor se face pe loc si, pregatiti-va sa va murdatiti un pic pe maini, caci voi avea nevoie sa fiu ajutat un pic la tocat, amestecat, servit etc., astfel ca sa sa avem cat mai mult timp pentru discutii si pentru savurat bucatele. Veti primi, de asemenea, si printuri cu retetele preparate.
Urmatoarea demonstratie are loc joi, 20 mai 2010, ora 19:00, si are ca tema bucataria siciliana: veti degusta o salata siciliana, creveti cu pesto de migdale si pui cacciatore. Vom povesti despre ingrediente si caracteristicile bucatariei siciliene. Mi-ar placea sa veniti si voi face totul ca sa va simtiti perfect.
Costul unei participari, inclusiv consumatia, este de 70 lei. Locul de desfasurare este magazinul „Biscuit”, bd. Nicolae Balcescu nr. 26.
Va puteti înscrie pe blogul meu, sau la adresa de e-mail: office@biscuit.ro. Plata se face la magazin.
Buna ziua,
Va rog sa pastrati si pentru mine si verisoara mea doua locuri! Venim sigur! 😀 Oana Milea si Cristina Dumitru!
Multumim!
@Oana Milea: OK, v-am retinut locuri.
Pansy, sa fim seriosi, demonstratie + papa + Radu Popovici = 70 lei, superpret 🙂 . N-ai vrea sa-ti dau preturile din Dublin. Hai ca-ti dau unul singur: cel mai mic pret gasit de mine a fost la un curs de 60 minute de bucatarie italiana, hands off (adica doar te uiti, tu nu participi direct). Vrei pretul? €60.
In rest, de la 200 in sus orice eveniment de genul celui in care Radu fi fi dirijor 🙂 .
@pansy: Pretul ar fi putut fi socotit mare daca evenimentul s-ar fi adresat unor persoane cu salariu foarte mic. Nimeni nu ar da 70 de lei daca ar castiga doar cateva sute pe luna. Biscuit pare a fi un magazin, daca nu de lux, macar care se adreseaza unui public cu o anumita lejeritate financiara. Am trecut pe acolo si condimentele, mixurile, sosurile, uleiurile costa 20-30 de lei punga, sticluta sau borcanelul de 250 g. Nu sunt preturi mici, dar nici exagerate, caci chiria de acolo cred ca este imensa. Pentru publicul tintit de Biscuit pretul este mai mult decat OK.
Pacat ca evenimentul este pus in mijlocul saptamanii, nu am nici cum sa ajung acolo la ora 19, si nici nu cred ca dupa o zi de munca as avea forta si dispozitia necesare pentru a fi relaxata, curioasa, simpatica si dornica sa aud chestii interesante. Sambata sau duminica, undeva dupa pranz, poate la ora 17, ar fi fost mai bine; cel putin in opinia mea.
Eu am participat la o astfel de demonstratie in Franta. Ma rog, a durat 4 ore, nu 2 cat ar putea dura la Biscuit, dar a costat 250 de euro. Mancarea a fost putina, la fiecare preparat cam o treime dintr-o portie normala, cat sa gusti, iar vinul un pahar mic de persoana. Prelegerea, sau demonstratia, a fost punctul central al evenimentului si a fost foarte interesanta. S-a platit deci, in principal, competenta celui care a tinut demonstratia, organizarea, atmosfera.
@memphis: Eu am aflat preturile unor astfel de evenimente in SUA, si se duc peste 150-200 de dolari. Am citit recent despre niste cursuri de gatit in Bucuresti, care costau 200 de lei sedinta de 4 ore. In fine, despre preturi se poate discuta la infinit, fiecare isi socoteste in felul sau resursele disponibile. Totusi, daca este sa fim obiectivi si sa luam in calcul toate aspectele, pretul de la Biscuit nu mi se pare exagerat.
Pansy, nu ai dreptate. Pana la urma nu mergi la restaurant ca sa faci astfel de comparatii. Cei care au sansa sa fie bucuresteni vor merge la Biscuit ca sa afle lucruri noi despre ingrediente, despre Sicilia, despre metode de a gati, in stilul cu care Radu ne-a obisnuit in articolele din blog. Pana la urma, daca vrei doar mancare, n-ai decat sa cauti retetele pe internet si sa le gatesti acasa. La restaurant te duci ca sa iesi din casa, ca sa schimbi atmosfera, ca sa socializezi. La Biscuit ti se ofera, in plus, o demonstratie tinuta de o persoana foarte pasionata.
faina initiativa,dar costul e piparat rau ! si eu am fost in italia la carciuma .
@pansy: Nu ai dreptate in ce priveste pretul. Nu l-am stabilit eu, dar mi se pare corect, avand in vedere costul unora dintre ingrediente: creveti, vin, ansoa, capere, ulei de masline etc., plus efortul de a organiza si de a sustine evenimentul. In Italia, in buricul capitalei, la un magazin de delicatese, asa ceva te-ar fi costat de cel putin 4-5 ori mai mult. Nu uita ca nu este vorba despre o masa la restaurant, este o demonstratie; adica, pe langa mancare si vin, ai parte si de bonusul dat de divertismentul si atmosfera specifice unei demonstratii, de interactiune cu ceilalti participanti, cu mine si cu organizatorii, chiar si de posibilitatea de a invata ceva nou.
Pe de alta parte, m-ai facut curios. Las deoparte chestia cu demonstratia, si ma refer doar la mancare si bautura: unde ai mancat in Italia aceste preparate, plus vin (2 feluri), la mai putin de 17 euro? Sau chiar si in centrul Bucurestiului? As manca si eu acolo.
Radu, imi pare rau ca nu locuiesc in Bucuresti, mi-ar fi placut sa te vad in actiune. Mult succes!
@toni: Acum ce sa fac, in lipsa prezentei ma multumesc si cu urarile! 🙂
– RADUUUUU….20 MAI !!!
@miki: Am corectaaaaaaaaaaaat!!! Multumesc. 🙂
Iti tin pumnii, Radu! Sa iasa minunat si demonstratiile tale sa aiba o viata lunga! Poate te prind si eu luna viitoare, cand voi fi in Bucuresti.
@memphis: Spune-mi cand vii, ca sa incerc sa “asez” evenimentul. 🙂 Multumesc pentru urare, sper ca totul sa iasa cat mai aproape de perfect. 🙂