„Saveurs faire” – bucătărie siciliană

Aşa cum v-am promis, revin cu amănunte legate de demonstraţiile organizate de magazinul „Biscuit”. Seria de demonstraţii la care vreau să vă invit se numeşte „Saveurs faire” şi doreşte a servi auditoriului, pe lângă câteva preparate interesante, şi poveştile care se află în spatele reţetelor culinare.

Înainte să vă invit, ca să „pipăi” cât mai bine formatul corect al demonstraţiei şi ca să evit orice deficienţă de organizare, am susţinut 3 astfel de demonstraţii. Vă invit deci, în deplină cunoştinţă de cauză , căci deja suntem rodaţi, mă simt confortabil în spaţiul magazinului şi ştiu deja foarte bine cum se poate pregăti evenimentul.
Numărul maxim de persoane admisibil în spaţiul respectiv este 12, astfel ca fiecare să poată vedea şi auzi, cât mai comod, ce se găteşte şi ce se vorbeşte. Demonstraţia are loc într-un magazin, nu într-o bucătărie, astfel că gătitul propriu-zis este mai mult simbolic. O parte dintre preparate o voi găti acasă, o altă parte, mai simplă, de faţă cu dvs. Montarea preparatelor se face pe loc şi, pregătiţi-vă să vă murdătiţi un pic pe mâini, căci voi avea nevoie să fiu ajutat un pic la tocat, amestecat, servit etc., astfel ca sa să avem cât mai mult timp pentru discuţii şi pentru savurat bucatele. Veţi primi, de asemenea, şi printuri cu reţetele preparate.
Saveurs faire - bucataria siciliana
Următoarea demonstraţie are loc joi, 20 mai 2010, ora 19:00, şi are ca temă bucătăria siciliană: veţi degusta o salată siciliană, creveţi cu pesto de migdale şi pui cacciatore. Vom povesti despre ingrediente şi caracteristicile bucătăriei siciliene. Mi-ar plăcea să veniţi şi voi face totul ca să vă simţiţi perfect.

Citeste si articolul →   Somon cu vinegreta

Costul unei participări, inclusiv consumaţia, este de 70 lei. Locul de desfăşurare este magazinul „Biscuit”, bd. Nicolae Bălcescu nr. 26.
Vă puteţi înscrie pe blogul meu, sau la adresa de e-mail: office@biscuit.ro. Plata se face la magazin.


15 comentarii pe “„Saveurs faire” – bucătărie siciliană

  1. Oana Milea spune:

    Buna ziua,
    Va rog sa pastrati si pentru mine si verisoara mea doua locuri! Venim sigur! 😀 Oana Milea si Cristina Dumitru!
    Multumim!

  2. Cristi spune:

    Pansy, sa fim seriosi, demonstratie + papa + Radu Popovici = 70 lei, superpret 🙂 . N-ai vrea sa-ti dau preturile din Dublin. Hai ca-ti dau unul singur: cel mai mic pret gasit de mine a fost la un curs de 60 minute de bucatarie italiana, hands off (adica doar te uiti, tu nu participi direct). Vrei pretul? €60.
    In rest, de la 200 in sus orice eveniment de genul celui in care Radu fi fi dirijor 🙂 .

  3. andra spune:

    @pansy: Pretul ar fi putut fi socotit mare daca evenimentul s-ar fi adresat unor persoane cu salariu foarte mic. Nimeni nu ar da 70 de lei daca ar castiga doar cateva sute pe luna. Biscuit pare a fi un magazin, daca nu de lux, macar care se adreseaza unui public cu o anumita lejeritate financiara. Am trecut pe acolo si condimentele, mixurile, sosurile, uleiurile costa 20-30 de lei punga, sticluta sau borcanelul de 250 g. Nu sunt preturi mici, dar nici exagerate, caci chiria de acolo cred ca este imensa. Pentru publicul tintit de Biscuit pretul este mai mult decat OK.
    Pacat ca evenimentul este pus in mijlocul saptamanii, nu am nici cum sa ajung acolo la ora 19, si nici nu cred ca dupa o zi de munca as avea forta si dispozitia necesare pentru a fi relaxata, curioasa, simpatica si dornica sa aud chestii interesante. Sambata sau duminica, undeva dupa pranz, poate la ora 17, ar fi fost mai bine; cel putin in opinia mea.

  4. memphis spune:

    Eu am participat la o astfel de demonstratie in Franta. Ma rog, a durat 4 ore, nu 2 cat ar putea dura la Biscuit, dar a costat 250 de euro. Mancarea a fost putina, la fiecare preparat cam o treime dintr-o portie normala, cat sa gusti, iar vinul un pahar mic de persoana. Prelegerea, sau demonstratia, a fost punctul central al evenimentului si a fost foarte interesanta. S-a platit deci, in principal, competenta celui care a tinut demonstratia, organizarea, atmosfera.

    • Radu Popovici spune:

      @memphis: Eu am aflat preturile unor astfel de evenimente in SUA, si se duc peste 150-200 de dolari. Am citit recent despre niste cursuri de gatit in Bucuresti, care costau 200 de lei sedinta de 4 ore. In fine, despre preturi se poate discuta la infinit, fiecare isi socoteste in felul sau resursele disponibile. Totusi, daca este sa fim obiectivi si sa luam in calcul toate aspectele, pretul de la Biscuit nu mi se pare exagerat.

  5. simina spune:

    Pansy, nu ai dreptate. Pana la urma nu mergi la restaurant ca sa faci astfel de comparatii. Cei care au sansa sa fie bucuresteni vor merge la Biscuit ca sa afle lucruri noi despre ingrediente, despre Sicilia, despre metode de a gati, in stilul cu care Radu ne-a obisnuit in articolele din blog. Pana la urma, daca vrei doar mancare, n-ai decat sa cauti retetele pe internet si sa le gatesti acasa. La restaurant te duci ca sa iesi din casa, ca sa schimbi atmosfera, ca sa socializezi. La Biscuit ti se ofera, in plus, o demonstratie tinuta de o persoana foarte pasionata.

    • Radu Popovici spune:

      @pansy: Nu ai dreptate in ce priveste pretul. Nu l-am stabilit eu, dar mi se pare corect, avand in vedere costul unora dintre ingrediente: creveti, vin, ansoa, capere, ulei de masline etc., plus efortul de a organiza si de a sustine evenimentul. In Italia, in buricul capitalei, la un magazin de delicatese, asa ceva te-ar fi costat de cel putin 4-5 ori mai mult. Nu uita ca nu este vorba despre o masa la restaurant, este o demonstratie; adica, pe langa mancare si vin, ai parte si de bonusul dat de divertismentul si atmosfera specifice unei demonstratii, de interactiune cu ceilalti participanti, cu mine si cu organizatorii, chiar si de posibilitatea de a invata ceva nou.
      Pe de alta parte, m-ai facut curios. Las deoparte chestia cu demonstratia, si ma refer doar la mancare si bautura: unde ai mancat in Italia aceste preparate, plus vin (2 feluri), la mai putin de 17 euro? Sau chiar si in centrul Bucurestiului? As manca si eu acolo.

  6. memphis spune:

    Iti tin pumnii, Radu! Sa iasa minunat si demonstratiile tale sa aiba o viata lunga! Poate te prind si eu luna viitoare, cand voi fi in Bucuresti.

    • Radu Popovici spune:

      @memphis: Spune-mi cand vii, ca sa incerc sa „asez” evenimentul. 🙂 Multumesc pentru urare, sper ca totul sa iasa cat mai aproape de perfect. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.