blog de Gastronomie
Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe [...]
9 Comentarii
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]
10 Comentarii
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]
19 Comentarii
Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere [...]
Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade, [...]
11 Comentarii
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]
4 Comentarii
Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el [...]
Cu ceva ani în urma am avut o tentativa de a scrie despre uleiuri, lucru [...]
8 Comentarii
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]
Corsar suna mai aventuros si mai romantic, de aceea l-am preferat in titlu, dar, [...]
Copil fiind, personajele mele preferate din povesti nu erau fetii-frumosi si nici la fel [...]
3 Comentarii
Nuci murate – cum se pregatesc Aruncand o privire pe niste retete englezesti (ce sa [...]
6 Comentarii