Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condiment

Suan yong chor

Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe [...]

9 Comentarii

Sambal terasi

Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]

10 Comentarii

Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)

Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]

19 Comentarii

Biber salçası

Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere [...]

Pasta de ardei iute

Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade, [...]

11 Comentarii

Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare

Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre prahok

Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de argan

Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el [...]

19 Comentarii

Pe scurt despre uleiul de arahide

Cu ceva ani în urma am avut o tentativa de a scrie despre uleiuri, lucru [...]

8 Comentarii

Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative

În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]

8 Comentarii

Advieh – arome iraniene

N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]

27 Comentariu

Corsarul din Mediterana – FENICULUL (Foeniculum vulgare)

  Corsar suna mai aventuros si mai romantic, de aceea l-am preferat in titlu, dar, [...]

8 Comentarii

Zana cea buna din povesti – MENTA (Mentha spicata)

  Copil fiind, personajele mele preferate din povesti nu erau fetii-frumosi si nici la fel [...]

3 Comentarii

Nucile murate – un ingredient surprinzator

Nuci murate – cum se pregatesc Aruncand o privire pe niste retete englezesti (ce sa [...]

6 Comentarii