Ardei umpluti
Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand unde preparatul este gratinat. Am un cuptor cu convectie nou, si imi place teribil sa exersez la el.
Reteta de fata este una potrivita ca gustare satioasa, sau, insotita de o garnitura (sa zicem bulgur, cuscus sau orez fiert), chiar ca fel principal. Contine ingrediente pline de gust, cum sunt cascavalul si baconul, completate cu arome de nucsoara si piper.
- Bucatarie: Retetele lui Radu
- Dificultate: usor
- Cantitate: 3 portii
- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de gatit: 30 minute
Ingrediente:
- 3 ardei grasi, daca se poate de culori diferite
- 300 g cascaval afumat de la Delaco, ras
- 2 linguri de ulei de masline
- 6 oua
- 150 ml lapte
- 60 g bacon, tocat
- sare
- piper negru, proaspat macinat
- nucsoara, dupa gust
- 1 lingurita de boabe de piper roz (optional)
Instructiuni:
Se spala bine si se taie in jumatate, pe orizontala, ardeii grasi; se curata apoi de cotoare, nervuri si seminte.
Se incinge cuptorul la 180-200 °C.
Se bat intr-un castron ouale cu sare, piper negru, piper roz si nucsoara. Se adauga in castron trei sferturi din cascavalul ras, baconul tocat si laptele. Se amesteca bine. Aveti grija ca mixtura sa nu fie prea lichida, altfel va da pe afara in cuptor si se va arde in tava.
Se unge cu ulei o tava de copt. Se asaza in tava jumatatile de ardei, cu concavitatea in sus. Se umplu cu mixtura de cascaval si bacon.
Se transfera tava in cuptor pentru 30 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata. Cu 5 minute inainte de a scoate ardeii din cuptor, presarati deasupra restul de cascaval ras.
Serviti ardeii calzi, stropiti cu putin ulei de masline.
Nota:
Reteta poate folosi si cascaval obisnuit si este foarte gustoasa; totusi, cascavalul afumat da o aroma distincta, diferita si, dupa mine, mai placuta.
Puteti experimenta incercand o combinatie de cascaval afumat cu o cantitate mica de branza Grana Padano; aceasta din urma are un gust puternic, un pic sarat si foarte placut.