frigarui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ziua în care vin căpşunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultură gastronomică a cărui existenţă se bazează pe conceptul de explorare culinară, vă propun săptămâna viitoare un eveniment în… dublă ediţie. Acesta se va desfăşura de două ori, miercuri şi vineri, adică 7 şi 9 mai 2014, ca să ofer ocazia celor care nu sunt disponibili la sfârşit de săptămână să se poată bucura de mâncarea, vinurile şi poveştile noastre şi în mijlocul săptămânii.

(mai mult…)

Citeste tot

Kofte kebab de miel cu sos de iaurt

Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna cu proetenul Costel Clipescu, am elaborat meniul si retetarul.
Kofte kebab sau shish kofte este o varianta de frigarui din Orientul Mijlociu, de obicei pe baza de carne de miel (dar si de pui, sau doar cu vegetale, ca linte, naut, cartofi) amestecata cu ierburi aromate si mirodenii.
Termenul „kofte” privine din persana, unde „kufteh” inseamna „pisat”, sau „sfaramat”, ori „tocat marunt”.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Sunday Grilling” – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminică 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei CampingGrill.ro, la orele 13:00 a început cel de-al patrulea eveniment din seria „Sunday Grilling„. Tema a fost, ca de obicei, gătitul în aer liber, pe grătarele versatile şi performante, fabricate de OutdoorChef şi distribuite de CampingGrill.ro, ilustrat printr-un meniu marocan.

(mai mult…)

Citeste tot

Sate ayam

Sate (Satay) – frigaruile din Java

Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile servite cu un sos, originar din Java (Indonezia). Este, spun multi, preparatul culinar national al unei bucatarii extrem de diversa si de complexa, cea indoneziana. Acest lucru nu-l impiedica sa fie popular si in alte tari din zona, ca Malaezia, Singapore si Thailanda, sau mai indepartate, ca Olanda.

(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu bacon si salata de iaurt

Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne de porc, cum este baconul. Imi place mult contrastul de gust si de aroma intre crevetii fini, aproape rafinati, si savoarea rustica si puternica, cu nuante sarat-afumate a baconului.

La acest contrast se adauga un altul, cel dintre sosul de iaurt racoritor si aromatizat delicat cu busuioc, si frigaruile fierbinti.
(mai mult…)

Citeste tot

Sunday Grilling

Conform prognozei meteo, data de 10 iunie 2012 va marca o zi fără ploaie, cu maxima atingând în Bucureşti şi 32 °C. Părerea mea este că o astfel de zi trebuie întâmpinată cu optimism şi cu dorinţa de a petrece câteva ore relaxante, cu mâncare bună şi vinuri deosebite, cu comeseni interesanţi şi cu un amfitrion care poartă după el o tolbă cu poveşti.

(mai mult…)

Citeste tot

Hot & Spicy

Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00
la „Antique Bistro & Wines”, str. Mihai Eminescu nr. 33, Bucuresti

Voi prezenta si voi gati la “Antique Bistro & Wines” un meniu picant si un pic iute, sexy si un pic pervers, care va va aprinde imaginatia si va va alinta papilele gustative. Evenimentul va avea loc in frumoasa gradina a Bistroului Antique, un loc intim si relaxant, foarte potrivit pentru a incheia intr-un mod placut o zi din timpul saptamanii.

(mai mult…)

Citeste tot

Fun & Grill – martie 2012

Iata ca a luat sfarsit si cel de-al treilea eveniment culinar desfasurat la casa „Mara”din Slanic-Prahova. Noul format al evenimentului, care pune accent pe preparate si povesti legate de bucatariile asiatice si mediteraneene a avut mare succes si cred ca trebuie continuat, cel putin in acest an, bineinteles schimband din mers unele dintre retete.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3